Kury,kaczki w ogrodzie

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Jak odstraszyć kury i nie zrobic sobie wroga?

Post »

Dziewczyny, to dobry sposób i działa...sama to przerabiałam. Musiałam trzymać kury za siatką bo lisek podbierał, podcięcie jednego skrzydła pomogło...nie dawały rady przefrunąć :P Życzę powodzenia, wesoło to wygląda ale nerwy biorą jak wszystko jest rozgrzebane :|
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2010, o 08:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A co z pysznym rosołem ? ;:224
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę :-)
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spoko... lotki odrastają.
Nie chodzi o eliminację zjawiska, ale o ograniczenie, np. do rosołku raz w miesiącu.
ogrodna5
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 23 sie 2010, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

biedne kurczaki .....
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Nalewka pisze:A może złożyć się z innymi sąsiadami, którym też kury przeszkadzają i zrobić na płocie sąsiadki ogranicznik w postaci dwóch, trzech sznurów drutu kolczastego na "wysięgnikach" skierowanych do wnętrza czyli DO podwórka z kurami. Tak jak ogranicza się nadmiernie skocznego psa :) Albo podobnie jak ogrodzone były (albo i do dzisiaj są...) tereny wojskowe... :;230
Masakra... ;:219
Awatar użytkownika
elli3
100p
100p
Od: 19 maja 2009, o 16:35

Post »

Na razie problem zniknął pod pólmetrową pokrywą śniegu...........Kurakom zimno chyba ;:141
pozdrawiam ANIA
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Bufo, a dlaczego masakra?

Tak się robi na wybiegach dla kur, bo na wsi raczej nikt wolier budował nie będzie. Szczególnie sąsiadowi...

A kurom nie podcinasz wtedy skrzydeł, bo nie trzeba :P
To co wolisz, masakrę, czy "masakrę"?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26

Post »

Hmmm... maskarę???
http://www.wprost.pl/ar/197121/Maskara- ... kladnikow/

A temat niewesoły...
aniaop
200p
200p
Od: 17 maja 2007, o 16:26

Post »

Ejj no MirekL przestań, taki fajny temat , uwielbiałam tu wpadać poczytać i pośmiać się porządnie, nie psuj takimi niusami proszę....
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Kliknąłem w link i rozwiązane samo się znalazło.Pałka teleskopowa,antyalergiczna,specjalnie
hartowana,czerniona.Jak taki sprzęt użyjesz,to tylko pierze poleci...wokół rosołu.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Drut kolczasty = paskudne rany (biedne zwierzaki, a wina leży po stronie ludzi - jak zwykle).
Awatar użytkownika
elli3
100p
100p
Od: 19 maja 2009, o 16:35

Post »

Bufo-bufo pisze:Drut kolczasty = paskudne rany (biedne zwierzaki, a wina leży po stronie ludzi - jak zwykle).
Bufo-bufo Ty to jakiś animals jesteś czy jak?
Ja tylko bronię swego o czym powinnaś wiedzieć jeśli przeczytałaś całość, a poza tym to kury dla mnie albo na jajka albo na mięso się trzyma.
Więc nie rozumiem. :!: :shock: :?
A że forumowicze przy okazji kreatywnością się wykazali, to........Jak dla mnie to forum to bomba. ;:136 ;:141
Najlepsze z tych, na których bywam.
pozdrawiam ANIA
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Bufo, ale nie wiążesz tym drutem kur, tylko rozwieszasz go ponad płotem :shock: Nie biczujesz ich, tylko odganiasz biernie, ogradzając swój teren przez niechcianymi gośćmi. To drut bez kolców, ale pod prądem jest lepszy? To podcinanie skrzydeł jest lepsze? To wlatywanie niechronionych kur pod jadący samochód jest lepsze? No nie wiem... Na pewno można skrytykować wiele rozwiązań, bo zawsze można znaleźć lepsze i gorsze. Podaj więc jakiś pomysł od siebie ;:180 Może będzie lepszy, no i bezpieczny dla wszystkich stron ;:180
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podałam :D - na stronie nr. 2. Żywopłot lub siatka na ptaki lub biegający wolno piesek.
Mnie ten pomysł z drutem kolczastym przeraził w kontekście skaczącego psa - sama mam psa. Nie mniej przywłaszczanie sobie cudzych kur i uśmiercanie ich -na rosół, jest też dla mnie niepokojące. Zwierzaki działają zgodnie z instynktem. Niedawno zdarzył się we wsi pożar budynku gospodarczego w nocy. W tym dniu zwierzęta z tego budynku (a była to niezła gromadka), weszły na teren mojego sąsiada przez otwartą bramę. Chwilę potem wszedł ich gospodarz i je wyprowadził. To się wcześniej nie zdarzało. Te zwierzaki jakby chciały uciec i przeczuwały to co nastąpiło w nocy tej samej doby. Zwierzakom należy się szacunek, to są nasi bracia mniejsi. Pozdrawiam. :wit
ps. mi też link link Ani przypasował i ja nikogo nie oceniam ta uwaga była ogólna.
ogrodna5
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 23 sie 2010, o 13:15
Kontakt:

Post »

Boże biedne kurczaki jak tak dalej pojdzie to normalnie wyłapie te wszystkie kurki i przwioze je na swój ogród i będę się nimi zajmować albo tej włascicelce kur normalnie sama zaraz postawie jakies solidne ogrodzenie dla kurczakow by nie wyłaziły dziwi mnie jedno ze ta włascicelka hoduje je i nic o nie nie dba !!!!! drut kolczasty??? nie no koszmar kura jak bedzie chciała przeskoczyć przez plot a są sztachetki blisko siebie jak nie wyskoczy moze sie udusic bo wyskoczy a szyja zostaje jej miedzy jedna sztachetka a druga

Proszę o poprawne pisanie z użyciem polskich znaków, wielkich liter itd. To już kolejne ostrzeżenie. Za ustawiczne ignorowanie zasad panujących na forum niedługo będzie należał się ban... Nalewka
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”