Mojej Mamie nie pozwalam nawet dotykać storczyków, a nie mówiąc o podlewaniu...
Storczyki początkującej empe...
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki początkującej empe...
Powtórzę sie za Małą_Mi- Twoja Mama ma złote rączki do storczyków 
Przekazuję Wasze słowa Mamie i jest jej niezmiernie miło i dziękuje
)
Chyba w końcu podeślę jej "wnuki" na odchowanie ;-) Może to coś da
Wariatowi usychają pączuszki najmniejsze
((( Nie ma sił, biedaczek...
(
Mój Pupilek dzielnie rośnie na odbiciu i nowym pędziku.
Zdechlaczki ogólnie niby stają się jędrniejsze, ale jednemu jakby zgnił listek. Nie dotykał wody. Był już niemal papierowy, a potem ten papier nabrał wody - odcięłam kawałek tego liścia. Drugi się trzyma dzielnie.
I wypatrzyłam dziś na kolejnym coś jakby zalążek pędu...
:D
A w ogóle, to muszę się pochwalić, bo dostałam świetną pracę - jestem Proszę Panią od angielskiego
Ciężko pracuję z dzieciakami w podstawówce. I muszę to w końcu uczcić jakimś storczykiem... Może w niedzielę przy okazji zjazdu na uczelni udamy się do jakiegoś LM czy Obi. Co lepsze we Wrocławiu? 
Chyba w końcu podeślę jej "wnuki" na odchowanie ;-) Może to coś da
Wariatowi usychają pączuszki najmniejsze
Mój Pupilek dzielnie rośnie na odbiciu i nowym pędziku.
Zdechlaczki ogólnie niby stają się jędrniejsze, ale jednemu jakby zgnił listek. Nie dotykał wody. Był już niemal papierowy, a potem ten papier nabrał wody - odcięłam kawałek tego liścia. Drugi się trzyma dzielnie.
I wypatrzyłam dziś na kolejnym coś jakby zalążek pędu...
A w ogóle, to muszę się pochwalić, bo dostałam świetną pracę - jestem Proszę Panią od angielskiego
Magda
- justus27

Empe gratuluję pędziku i nowej pracy 
Storczyki polubiły i Ciebie...niech zdrowo rosna ;)
A może Jedź do Obi i LM. Sama Sprawdzisz na żywo i następnym razem juz Będziesz wiedzieć, gdzie się udać następnym razem
Storczyki polubiły i Ciebie...niech zdrowo rosna ;)
A może Jedź do Obi i LM. Sama Sprawdzisz na żywo i następnym razem juz Będziesz wiedzieć, gdzie się udać następnym razem
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mama pięknie dba o swoje storczyki. Piękny ten dwupędowy na pierwszym zdjęciu.
A i Twoje, się pięknie wzieły. Gratuluję pędzika na miniaturce.

A i Twoje, się pięknie wzieły. Gratuluję pędzika na miniaturce.
Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu... Widzieliście to? http://www.pudelek.pl/artykul/28528/ola ... z_kwiatow/ (Wiem, fajne źródło informacji:P Ale to tylko do pooglądania.... Tyle piękności zostało ściętych...).
Mam nowego podopiecznego! Tylko ciągle nie wyrabiam się ze zrobeniem mu pięknej sesji zdjęciowej. Jutro postaram się wrzucić trochę fotek
Mam nowego podopiecznego! Tylko ciągle nie wyrabiam się ze zrobeniem mu pięknej sesji zdjęciowej. Jutro postaram się wrzucić trochę fotek
Magda
- justus27

Ciekawe, co to za nowośc? 
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
E, a mi się wydawało, że te kwiatki na sukience to ona sztuczne miała... Nie sądzę, by na pokazach były takie super warunki, że żywe kwiatki by to wytrzymały w świeżym stanie. Choć w sumie storczyki mają trwałe kwiaty, ale nadal nie jestem przekonana, że to żywe na kieckę wzięli...
Witajcie po tak długiej przerwie! Aż wstyd... Ale prawdę mówiąc nie miałam się po co pokazywać.
W międzyczasie nic mi nie kwitło.. No ok, wariatuńcio zakwitł jednym kwiatuszkiem, ale nie utrzymał się on długo. Na urodziny dostałam od narzeczonego białą miniaturkę - dosłownie rozsypała się po paru dniach. KWiaty jej opadły, listki odpadały przy najmniejszym dotknięciu.
Smutne to były i dałam wtedy sobie zakaz kupowania czegokolwiek. Aaaacha, wcześniej bo jakoś w listopadzie kupiliśmy wielkiego dwupędowego białego phal. z różową warżką. Takiego, co to zazwyczaj jest super wytrzymały i chętnie kwitnie. I też przeżył może tydzień. Została zieleninka. I pełno właśnie takiej zieleninki u mnie. Większość stała cały czas w miejscu. Dopiero niedawno coś ruszyło - zdenerwowałam się tym zastojem, bo ileż można czekać i poprzesadzałam kilku kolegów. No i są efekty:D jeszcze nie kwitnienia, ale zawsze coś... POjawiły się u mnie jeszcze dwie nowości. Elvis czyli Paphiopedillum jaśniutkie biało-zielone z przeceny:P Rośnie mu nowa rozetka. Powiększa się, więc jest chyba ok. I jeszcze kilka dni temu mój wymarzony "biszkoptowy" z pseudo bordową warżką - bardziej ona różowa jest.
Parę fotek dla Was:

W międzyczasie nic mi nie kwitło.. No ok, wariatuńcio zakwitł jednym kwiatuszkiem, ale nie utrzymał się on długo. Na urodziny dostałam od narzeczonego białą miniaturkę - dosłownie rozsypała się po paru dniach. KWiaty jej opadły, listki odpadały przy najmniejszym dotknięciu.
Parę fotek dla Was:

Magda
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Pięknie ci kwitną
. Bardzo ładny ten pomarańczowo-żółty z czerwoną warżką.
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magdo, ładnie przyrasta ta zieleninka.
A kwitnienia też niczego sobie.
To paphiopedilum ciekawe. Ono było już tak posadzone czy ty go tak wysoko wsadziłeś?
Dalszego powodzenia w uprawie.
A kwitnienia też niczego sobie.
To paphiopedilum ciekawe. Ono było już tak posadzone czy ty go tak wysoko wsadziłeś?
Dalszego powodzenia w uprawie.
Tak było. Ale przesadziłam je od momentu zrobienia zdjęcia - siedzi niżej i w mniej zbitym spagnum. Bo tamto było tak ubite, że sądziłam że to gąbka... A okazało się że nie. Jest malutkie i siedzi w doniczce jak miniatureczki, chyba 6cm. I kiepściutko z korzonkami u niego - takiego już kupiłam...
Magda
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Madziu, ale u Ciebie pięknie!
Nowość cudo, ten dla Babci powalił mnie na kolana
Gratuluję wiosennych przyrostów 
- justus27

Cieszę się, że jednak Wróciłaś na forum...Jednak storczykomania to choroba, która tak szybko nie mija
Śliczny sabotek, niech zdrowo Ci rośnie, może jesienią zakwitnie z nowej rozetki...
Nowość piękna, uwielbiam krówki
Śliczny sabotek, niech zdrowo Ci rośnie, może jesienią zakwitnie z nowej rozetki...
Nowość piękna, uwielbiam krówki