Co do stojącego na czym robisz? ja robiłam na tekturowym rulonie suszyłam nie obok, ale bezpośrednio na kaloryferze, nie stało się mu nic ale był grubszy ;)
Moje pisanki, aniołki, choinki i kwiaty - cz.1
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje pisanki,aniołki,choinki i kwiaty
Dorotko piękne anioły
kiedyś robiłam takie delikatne i eteryczne, ale niestety bardzo kruchutkie są, więc zostałam przy dziecięcych i trochę grubszych anielicach
Co do stojącego na czym robisz? ja robiłam na tekturowym rulonie suszyłam nie obok, ale bezpośrednio na kaloryferze, nie stało się mu nic ale był grubszy ;)
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Domyślam się ,że to do mnie skierowane jest to zapytanie ,więc odpowiem:ten stojący ma podstawę z tektury + folia aluminiowa ,wbrew pozorom nie są one aż tak bardzo delikatne,a te wiszące to powiedziałabym nawet że to takie masywne.Robione takim samym sposobem 2-3 lata temu nadal spisują się świetnie ,inna sprawa,że u mnie to już ich tylko kilka zostało ,(bo ubywa ich wprost proporcjonalnie do ilości gości odwiedzających nas w okresie świątecznym),więc co roku muszę trochę "doprodukować".
Pisząc o zeszłorocznych kłopotach z dużym stojącym aniołem miałam na myśli fazę pieczenia,(bo tak wtedy go utwardzałam)-najpierw za ciężka głowa miała tendencje do pochylania się to w przód,to w inną stronę ,później okazał się za duży do mojego piekarnika (ok 50 cm) ,więc skrzydła piekłam oddzielnie a po lakierowaniu doklejałam.W tym roku już nie nastawiam się na takie wielkoludy!
Pisząc o zeszłorocznych kłopotach z dużym stojącym aniołem miałam na myśli fazę pieczenia,(bo tak wtedy go utwardzałam)-najpierw za ciężka głowa miała tendencje do pochylania się to w przód,to w inną stronę ,później okazał się za duży do mojego piekarnika (ok 50 cm) ,więc skrzydła piekłam oddzielnie a po lakierowaniu doklejałam.W tym roku już nie nastawiam się na takie wielkoludy!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Och,Danusia...niesamowicie piękne robisz te anioły...
Jak tak oglądam te wasze...to coraz ładniejsze pokazujecie....i w duszy złości mnie ze mi nie wychodzą
ale co tam....jedna ma takie talenta...inna inne
jakbym tak wszystko potrafiła....to gdzie bym to powiesiła
A jeszcze...Danusia...pokaż proszę gotowce....wymalowane...i te z lat ubiegłych...
Jak tak oglądam te wasze...to coraz ładniejsze pokazujecie....i w duszy złości mnie ze mi nie wychodzą
A jeszcze...Danusia...pokaż proszę gotowce....wymalowane...i te z lat ubiegłych...
- dwostr

Grażynko ,no nie zawstydzaj mnie,Twoje precyzyjne prace są dla mnie niedościgłym wzorem a ty tu takie rzeczy....
Oczywiście gotowe janioły pokaże jak tylko wyschną i je pomaluję ,natomiast te z ubiegłych lat...może jutro ...jak się do nich dokopię -jeszcze nie zniesione ze strychu.
Oczywiście gotowe janioły pokaże jak tylko wyschną i je pomaluję ,natomiast te z ubiegłych lat...może jutro ...jak się do nich dokopię -jeszcze nie zniesione ze strychu.
- trzynastka

Danusiu przepraszam że imię pomyliłam
ja kiedyś całą stajenkę zrobiłam z masy solnej ;) to było 5 lat temu...zdjęcia fatalne aparat był kiepski...

a i kiedyś zrobiłam decoupage ikony i bomki też ;)

a i kiedyś zrobiłam decoupage ikony i bomki też ;)

- grazynarosa22

Trzynastka...są,są
ślicznosci Twoje-moje
zdj zrobione...ale nie mam netu na swoim...piszę z córki,a nie chcę jej tu pakować zdj...a i nie wiem jak...bo ma nowszej generacji komp...a nie zabytek jak mój
Dostałam też włoski dla aniołków,'snieg' na sukienki i sukienki-serwetki-za co serdecznie dziękuję Anetce-Marlenka78....tym bardziej że z zagranicy wysłała
I świeża porcja szpilek i taśm...ze sklepu netowego...i trza się do roboty brać....a nie bąki zbijać

zdj zrobione...ale nie mam netu na swoim...piszę z córki,a nie chcę jej tu pakować zdj...a i nie wiem jak...bo ma nowszej generacji komp...a nie zabytek jak mój
Dostałam też włoski dla aniołków,'snieg' na sukienki i sukienki-serwetki-za co serdecznie dziękuję Anetce-Marlenka78....tym bardziej że z zagranicy wysłała
I świeża porcja szpilek i taśm...ze sklepu netowego...i trza się do roboty brać....a nie bąki zbijać
- marlenka78
- 500p

- Od: 7 maja 2009, o 20:38
Grażynko-nie ma za co
Ciesze sie, że paczuszke już dostałaś, bo różnie to czasem bywa z tą pocztą.Miłej zabawy przy aniołkach-mam nadzieje, że fotki pokażesz.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Aneta
- dwostr

Celinko ,piękne te Twoje figurki masosolne ....mówisz całą szopkę....no...
gratuluję!
Patrząc na te figurki ,które pokazałaś już wyobrażam sobie jakie wrażenie robiła całość.Zwierzątka rozkoszne!
Co do decoupage (nie wiem czy to dobrze napisałam ,ale zapewne wiesz o co chodzi)-ja za tę technikę jeszcze się nie zabrałam ,chociaż koleżanki namawiają ,ale jakoś te suszenia poszczególnych warstw trochę mnie przerażają, tym bardziej podziwiam prace w tej technice .Twoja ikona -prześliczna ,wiesz nie mogłam oczu od niej oderwać.Czy ona tak normalnie na desce zrobiona?
Grażynko ,materiał już masz ...to do dzieła...czekamy zdjęcia efektów Twojej pracy!
Przepraszam,że dzisiaj nie wstawiłam obiecanych fotek ,ale był tak ciepły,słoneczny dzień,że musiałam
popracować w ogrodzie i...zeszło mi do nocy.
Jutro zapowiadają deszcz więc czasu powinnam mieć dość by wyszperać na stryszku te stare anioły.
Patrząc na te figurki ,które pokazałaś już wyobrażam sobie jakie wrażenie robiła całość.Zwierzątka rozkoszne!
Co do decoupage (nie wiem czy to dobrze napisałam ,ale zapewne wiesz o co chodzi)-ja za tę technikę jeszcze się nie zabrałam ,chociaż koleżanki namawiają ,ale jakoś te suszenia poszczególnych warstw trochę mnie przerażają, tym bardziej podziwiam prace w tej technice .Twoja ikona -prześliczna ,wiesz nie mogłam oczu od niej oderwać.Czy ona tak normalnie na desce zrobiona?
Grażynko ,materiał już masz ...to do dzieła...czekamy zdjęcia efektów Twojej pracy!
Przepraszam,że dzisiaj nie wstawiłam obiecanych fotek ,ale był tak ciepły,słoneczny dzień,że musiałam
popracować w ogrodzie i...zeszło mi do nocy.
Jutro zapowiadają deszcz więc czasu powinnam mieć dość by wyszperać na stryszku te stare anioły.
- julita20

- Od: 29 lip 2010, o 16:42
Witajcie.
Zawsze przed Świetami robie aniołki i rozdzje znajomym rodzińce, ale nie są takie piękne ja te tutaj.
Bardzo podoba mi sie te figurki do szopki.
Zdradzcie tajemnice jak robicie że ona sie tak nie rozlewja i nie sa takie tłuściochy.
Zawsze przed Świetami robie aniołki i rozdzje znajomym rodzińce, ale nie są takie piękne ja te tutaj.
Bardzo podoba mi sie te figurki do szopki.
Zdradzcie tajemnice jak robicie że ona sie tak nie rozlewja i nie sa takie tłuściochy.
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zrobiłem dziś 3 aniołki z masy solnej, tylko są katastroficzne. Nie chcę pokazywać, bo koszmary śnić się będą.. 
- grazynarosa22

No proszę...i nasz Dawid wziął się za rękodzieło
Brawo
Dawid,jakie wyszły ...ale są Twoje....tylko Cię chwalić
Wiecie..mnie tez ta masa solna się rozlewa....a szczególnie jak trochę nią porobię....a robiłam wedle przepisu....niestety i stojących mowy nie ma
Danusia...się nie martw...poczekamy
Anetko-pokażę,pokażę....na razie robię bombki...ale zaraz mi się 'zachciewajki 'zmienią
Wiecie..mnie tez ta masa solna się rozlewa....a szczególnie jak trochę nią porobię....a robiłam wedle przepisu....niestety i stojących mowy nie ma
Danusia...się nie martw...poczekamy
Anetko-pokażę,pokażę....na razie robię bombki...ale zaraz mi się 'zachciewajki 'zmienią
Grażynko a z czego te bombki?Może te szpilki i tasiemki to ich cel?
- grazynarosa22

Zgadza się....z tasiemek błyszczących ,pociętych,składanych i przypinanych szpilkami
http://nitkowo.blogspot.com/2008/11/bom ... ukcja.html
http://swiatpasji.pl/kreatywny/bombka-ala-karczoch/
tak się je robi....
http://nitkowo.blogspot.com/2008/11/bom ... ukcja.html
http://swiatpasji.pl/kreatywny/bombka-ala-karczoch/
tak się je robi....
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Grażynko ale kusisz tymi bombkami ,mam pytanie czy można zamiast wstążek użyć kawałków błyszczącego materiału?
- trzynastka

powiem tak że to nie takie czasochłonne jak się wydaje ;) ja suszyłam też suszarką ;) ikona jest zrobiona na starej wyheblowanej i pomalowanej drewnochronem desce mam jeszcze drugą taką naprawdę ikonę podobnądo tych oryginalnychdwostr pisze:,ale jakoś te suszenia poszczególnych warstw trochę mnie przerażają, tym bardziej podziwiam prace w tej technice .Twoja ikona -prześliczna ,wiesz nie mogłam oczu od niej oderwać.Czy ona tak normalnie na desce zrobiona?

a decupauge mam różne
słoiki na kawe