Te kwiatuszki mają w sobie jakąś nieodpartą moc przyciągania. Podobają mi się te barwy.
I moje też
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: I moje też
Śliczny
Te kwiatuszki mają w sobie jakąś nieodpartą moc przyciągania. Podobają mi się te barwy.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz rację Kinguś
Piękna cambria za sprawą właśnie tego głębokiego koloru.Niech Ci dłłłłłłłłłłłłługo kwitnie!!! Musi mieć u Ciebie dobre warunki ( np.miejsce,oświetlenie) skoro po roku zakwitła.Nie wszyscy maja takie szczęście,spotkałam się nawet z taką opinią,że one lubią być chimeryczne.
Śliczne kwiatuszki
a tarasik po prostu boski

a tarasik po prostu boski
Grażynko, wydaje mi się, że cambrie to bardzo "łatwe" storczyki, inna, brunatno-bordowo-biała też kwitnie regularnie.
Ja mam tylko zwykłe storczyki, kwitną jak Pan Bóg przykazał.
Ja mam tylko zwykłe storczyki, kwitną jak Pan Bóg przykazał.
-
obserwator

- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Śliczna ta cambria.Kolorek taki inny.
-
agnieszkar1978

- Od: 11 gru 2009, o 12:07
Kinguś fiołeczki od Ciebie są przepiękne i obficie kwitną. 
Cieszę się bardzo, Agnieszko. U mnie też dużo kwitnie, ale najwięcej dzieci fiołków w paseczki, które, wbrew moim oczekiwaniom, nie dziedziczą cech rodzicielki. Tak się odbija na hodowli brak wiedzy 
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Kingo masz piękne szlumbergery i bardzo rzadki kolor storczyka bardzo mi się podoba 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Witaj Kingo , dotarłam do twojego wątku kiedyś przypadkiem jak przeglądałam coś o storczykach, dziś udało mi się przejrzeć część wątku i muszę przyznać że kwiatki Ci pięknie rosną, Oczywiście głównie szukałam storczyków i widzę że masz ich trochę i to w różnych odmianach, kwitnienie zygopetalum śliczne, zakwitła Ci też szlumbergera moja już też kwitnie, mam chyba podobną taką łososiową, do tego piękna kolekcja fiołków. Ogólnie bardzo podoba mi się twój wątek więc będę tu częściej zaglądać.
Witam Głogowiankę z ogromną przyjemnością!
Mam 12 storczyków, a 13, catlejka żółta jest w drodze. Mam 4 phalenopsisy, 2 sabotki, oncidium, miltonię, 2 cambrie, zygophetalum.
Jeden mi się gdzieś zapodział w pamięci, nie jestem w domu, nie mogę sprawdzić jaki to.
Dziękuję za pochwały moich kwiatków, ale znasz kogoś, kto wstawia zdjęcia brzydkich roślin na forum?
Mam 12 storczyków, a 13, catlejka żółta jest w drodze. Mam 4 phalenopsisy, 2 sabotki, oncidium, miltonię, 2 cambrie, zygophetalum.
Jeden mi się gdzieś zapodział w pamięci, nie jestem w domu, nie mogę sprawdzić jaki to.
Dziękuję za pochwały moich kwiatków, ale znasz kogoś, kto wstawia zdjęcia brzydkich roślin na forum?
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Koniecznie Kinguś zakładaj wątek storczykowy,przeciez dorobek masz piękny!!Wtedy nie umknie mi żadna piękność u Ciebie 
- Michaeli
- 500p

- Od: 19 sie 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Kingo!
Passi powinna przetrzymać, miejmy nadzieję że będziemy mieli w tym roku łagodną zimę, bo i ja mam granaty w gruncie 3 rok, przykryte liśćmi i sztuczną wełną.
Bardzo ładny storczyk, gratuluję posiadania takiego rarytasu!

Passi powinna przetrzymać, miejmy nadzieję że będziemy mieli w tym roku łagodną zimę, bo i ja mam granaty w gruncie 3 rok, przykryte liśćmi i sztuczną wełną.
Bardzo ładny storczyk, gratuluję posiadania takiego rarytasu!
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Dziękuję za miłe przywitanie.
Czy ten brakujący storczyk to nie jest czasami różowe dendrobium.
Powtórzę za Grażynką zakładaj koniecznie storczykowy wątek wówczas ilość storczyków na pewno się zwiększy. Póki co zapraszam do mojego storczykowego wątku, oczywiście jak byś miała ochotę.
Czy ten brakujący storczyk to nie jest czasami różowe dendrobium.
Powtórzę za Grażynką zakładaj koniecznie storczykowy wątek wówczas ilość storczyków na pewno się zwiększy. Póki co zapraszam do mojego storczykowego wątku, oczywiście jak byś miała ochotę.
Michał, przed chwilą oglądałam ją, znaczy passi, ma jeszcze nierozwinięte pączki kwiatowe i jędrne zielone liście. Wszystko naokoło niej zważone mrozem i brązowe. Jeśli zima będzie łaskawa ma pewno przetrzyma.
Grażynko, nie czuję się najmocniej w storczykach, cóż zresztą 13 sztuk wobec Waszych ilości. Bym miała długie przestoje. I te wątki, które mam, miewają takie.
Grażynko, nie czuję się najmocniej w storczykach, cóż zresztą 13 sztuk wobec Waszych ilości. Bym miała długie przestoje. I te wątki, które mam, miewają takie.