Skromny początek Eweli
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Skromny początek Eweli
Kiedyś ci się uda
. Najczęściej na przecenach są Phalaenopsis, ale czasami można spotkac Cattleye lub Paphiopedila lub jeszcze inne storczyki. 6 lat temu sobie kupiłam Paphiopedilum na przecenie, bylo niekwitnące, ale wtedy nie wiedziałam, że trzeba iśc po druk z przecen i go policzyli za normalną cenę. To było jedyne Paphiopedilum, ktore mi powtórzyło kwitnienie u mnie. Rozgladaj się też na all..., czasami mają rośliny w przyzwoitych cenach, Cattleye, Paphiopedila i inne też się zdarzają, Vandy także.

Pozdrawiam, Ewela
W poście u Kasi (katarzynka 575)czytałam
Cymbidium piękne
więc może zajrzyj tamGosiu sławetne L.M. w Łodzi w Porcie, tam czuję cię czasami jak w palmiarni, naprawdę mają bardzo dobrze zaopatrzony sklep w rośliny i podłoża, super ,polecam jakbyś kiedyś była w Łodzi .

Cymbidium piękne

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Musisz dać im czasu, żeby ponownie zakwitły, one nie będą kwitły cały rok bez przerwy, kwitną parę miesięcy, potem przestają, a za kilka miesięcy, jak dobrze pójdzie, to znowu puszczą pędziki. Wiekszość twoich storczyków pewnie jest u ciebie od niedawna, więc musisz dać im czas na aklimatyzację. Na wiosnę pewnie się pojawi trochę pędzików, bo Phal. mają główne okresy kwitnienia wiosną i jesienią.demonia pisze:tak właśnie zrobię... a na razie obserwuję moje nabytki, bo coraz mniej ich kwitnie.
Goska1307 - niestety mimo, ze mieszkam w Łodzi to mam trochę za daleko, żeby tam zajrzeć... jak będę miała taką okazję to na pewno, ale będę musiała wtedy poświecić na to prawie cały dzień.Dziękuję za podpowiedź i pochwałę dla podopiecznego 

Pozdrawiam, Ewela
Storczykowa - jasne, że muszą mieć czas na odpoczynek i regenerację, dlatego sobie patrzę póki jeszcze są na nich kwiaty
poza tym sprawdzam co jakiś czas, czy wszystko w porządku i to tyle 

Pozdrawiam, Ewela
Pozdrawiam, Ewela
piękne!! i wyglądają na zdrowiutkie, oby mi też się coś jutro trafiło 

femoris pisze:piękne!! i wyglądają na zdrowiutkie, oby mi też się coś jutro trafiło

Pozdrawiam, Ewela
kawałki kwiatostanu mojego nowego podopiecznego

jak w końcu zobaczyłam to cudo w sklepie to już nie mogłam się powstrzymać...

jak w końcu zobaczyłam to cudo w sklepie to już nie mogłam się powstrzymać...

Pozdrawiam, Ewela
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Ooooo też bym sie nie powstrzymała jak bym takie zobaczyła 

Dzięki za wsparcie, bo cały czas mam wyrzuty sumieniakasia74 pisze:Ooooo też bym sie nie powstrzymała jak bym takie zobaczyła

Pozdrawiam, Ewela
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Niestety do najbliższego OBI mam ponad 40 km
więc raczej nie wybiorę się

oj... przykro mi... ale może jeszcze uda Ci się złapać gdzieś taką okazję... Życzę powodzenia i pozdrawiam 

Pozdrawiam, Ewela