Spełniane marzenia
- AnowiB
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Spełniane marzenia
Witaj Wiosenko
tuje pięknie śmignęły do góry,rosna jak na drożdżach.Też miałam kreta na działce,ale chyba się potopiły.... 
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiosenko nareszcie zdjęcia
Śliczne masz nasadzenia, niedługo urosną.Wierzba i berberys ożywiają.
Ładnie położoną masz działeczkę, wokół lasy i zdrowe powietrze.
Pozdrawiam.
Śliczne masz nasadzenia, niedługo urosną.Wierzba i berberys ożywiają.
Ładnie położoną masz działeczkę, wokół lasy i zdrowe powietrze.
Pozdrawiam.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
piękna rabatka z tujami a wierzba ładnie wygląda na ich zielonym tle ..
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Witaj Wisienko, szmaragdy to dobry pomysł na obsadzenie, nie trzeba wiązac na zimę ani przycinać, zajmują mało miejsca a rosną bardzo szybko. Same zalety. Ja obsadziłam zwykłymi bo mówiono mi że szybciej rosną, okazało się to niestety nieprawdą. Ładne miałaś lilie, maczki kalifornijskie to moje ulubione kwiatki
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pamiętam początki
super te porównawcze fotki
a co zrobiłaś z kretem, jeśli można zapytać.
Ja kiedyś wpadłam zimą na działkę i kretowiska wystawały ponad śnieg, normalnie Tatry wyrosły na działeczce
Dobrze wiem o czym mówisz 
Ja kiedyś wpadłam zimą na działkę i kretowiska wystawały ponad śnieg, normalnie Tatry wyrosły na działeczce
WITAMY
Chciałam sie dopytać ,czym przywiązujecie podpory do posadzonych młodych nasadzeń. Ja przywiązałam pociętym płótnem . Mój M pokręcił głową na mój wyczyn ,przemilczał czyżby zaniemówił
Zdaje się, że będzie potrzebna Wasza pomoc
Chciałam sie dopytać ,czym przywiązujecie podpory do posadzonych młodych nasadzeń. Ja przywiązałam pociętym płótnem . Mój M pokręcił głową na mój wyczyn ,przemilczał czyżby zaniemówił
Zdaje się, że będzie potrzebna Wasza pomoc
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Witaj wiosenko
Bardzo ładnie się zagęściło na Twojej rabatce, fotki porównawcze najlepiej to oddają
Bardzo ładnie się zagęściło na Twojej rabatce, fotki porównawcze najlepiej to oddają
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- AnowiB

- Od: 19 paź 2010, o 14:18
Witaj Wiosenko,ja podpinam takimi jakby plastikowymi" kajdankami" one mają regulowaną szerokość,łatwo się je zapina i łatwo można zdjąć.... 
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Wiosenko
Ja też kupiłam sobie taki komplecik w jakimś markecie wiosną, z różnymi rodzajami zapinek [kajdanek ]
Bardzo pomagają
Bardzo fajne porównanie, od razu widać jak pięknie 
Ja też kupiłam sobie taki komplecik w jakimś markecie wiosną, z różnymi rodzajami zapinek [kajdanek ]
WITAM
Pogoda prześliczna .Oto kilka zdjęć z ostatniego wyjazdu
Zakupiona na jesień IRGA szczepiona . Wcześniej prezentowała się bardziej okazale .Miała jeszcze piękne czerwone listeczki. Podwiązana ozdobnie żółtą tasiemką
Dokupię te kajdaneczki

Czy trzeba zabezpieczać juki na zimę .
Pogoda prześliczna .Oto kilka zdjęć z ostatniego wyjazdu
Zakupiona na jesień IRGA szczepiona . Wcześniej prezentowała się bardziej okazale .Miała jeszcze piękne czerwone listeczki. Podwiązana ozdobnie żółtą tasiemką

Czy trzeba zabezpieczać juki na zimę .
Pozdrawiam - wiosenka
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witam Wiosenko - jesienią
O ile mogę coś doradzić odnośnie irgi... musisz dobrze ją zabezpieczyć z nadejściem mrozów ona nie wytrzymuje naszych zim w formach płożących a już w piennych tym bardziej. Miałem ich kilka szt.(płożących) i co roku przemarzały części naziemne. Coś tam na wiosnę odbijało z grubszych części krzewu ale już nie kwitła. Jednej zimy nie okryłem w ogóle no i przepadły.
O ile mogę coś doradzić odnośnie irgi... musisz dobrze ją zabezpieczyć z nadejściem mrozów ona nie wytrzymuje naszych zim w formach płożących a już w piennych tym bardziej. Miałem ich kilka szt.(płożących) i co roku przemarzały części naziemne. Coś tam na wiosnę odbijało z grubszych części krzewu ale już nie kwitła. Jednej zimy nie okryłem w ogóle no i przepadły.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Dzięki Janusz,za informacje. Jak myślisz ,czy ownięcie włókniną będzie wystarczające.
Pozdrawiam - wiosenka
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Jukom trzeba zabezpieczyć "środki" - wystarczy je związać
, robię tak każdej jesieni i jest dobrze.
A irga jest faktycznie wrażliwa na mrozy, ubiegłej zimy obmarzła mi do granicy śniegu. Zabezpiecz dobrze miejsce szczepienia.
A irga jest faktycznie wrażliwa na mrozy, ubiegłej zimy obmarzła mi do granicy śniegu. Zabezpiecz dobrze miejsce szczepienia.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Szczerze mówiąc nic mi konkretnego nie przychodzi do głowy czym ją zabezpieczyć. Włóknina to za mało. Ale czym? Podobny mam problem z różami piennymi ale na razie przyginam do ziemi i kopczykuję.
Może najpierw jakąś trawą poprzekładać gałązki a później owinąć włókniną.
Ciekawy jestem czy u kogoś z forumowiczów z naszego rejonu już zimowała. Może doradziłby jak ją zabezpieczyć. Ela ma płożącą to łatwiejsza do okrycia. A juki tak jak wspomniała Ela wystarczy związać w kilku miejscach w stożek by między liśćmi nie gromadziła się woda. Przy lżejszych zimach w ogóle nie związywałem ale 'przezorny zawsze ubezpieczony' wiec lepiej związać
Może najpierw jakąś trawą poprzekładać gałązki a później owinąć włókniną.
Ciekawy jestem czy u kogoś z forumowiczów z naszego rejonu już zimowała. Może doradziłby jak ją zabezpieczyć. Ela ma płożącą to łatwiejsza do okrycia. A juki tak jak wspomniała Ela wystarczy związać w kilku miejscach w stożek by między liśćmi nie gromadziła się woda. Przy lżejszych zimach w ogóle nie związywałem ale 'przezorny zawsze ubezpieczony' wiec lepiej związać
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wiosenko witaj.
Moje juki zimują bez okrycia, jednego roku związałam, to na wiosnę liście zaczęły brązowieć, chyba jakiejś szarej pleśni dostały.
Irgi na pniu nie mam w swoim ogrodzie, tylko takie w formie krzewu.
Irga pozioma przemarza, pomimo, że prawie jest pod śniegiem, ale irga Dielsa i Divaricata bardzo ładnie zimują.
Moje juki zimują bez okrycia, jednego roku związałam, to na wiosnę liście zaczęły brązowieć, chyba jakiejś szarej pleśni dostały.
Irgi na pniu nie mam w swoim ogrodzie, tylko takie w formie krzewu.
Irga pozioma przemarza, pomimo, że prawie jest pod śniegiem, ale irga Dielsa i Divaricata bardzo ładnie zimują.