Ogródek Pszczółki cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.5

Post »

Wiki, wiesz to takie duże żeby nie powiedzieć stare dzieci ;:224 co kupują sobie same ładne zabawki :;230
Zobacz moje aeonium jak wyglądało zaraz po zakupie

Obrazek

Buziaczki ;:196
Grażynko, pewnie też się dochowasz takiej róży, czemu nie? Choć mówią że ona nie wytrzyma polskiego klimatu i bedzie
odmarzać, ale to przecież córka róży Wichura więc powinna wytrzymać mrozy ;:108 Kicia podrapana za uszkiem i bardzo zadowolona
Cieszę się że masz jeszcze ładną pogodę i bardzo ciepło jak na listopad. Chociaż troszkę lepszej pogody sie przyda po takich
tegorocznych przejściach. A my cóż jakoś to przetrwamy ;:223 bo cóż nam zostaje?
Dzięki za życzenia ;:196 i gorące uściski :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Wiesiu, u Ciebie deszczyk? No, popatrz - a my mamy wiosnę w listopadzie ;:224
Ale dzięki tej kiepskiej pogodzie my możemy oglądać piękne fotki Wiesi, która może nie jest już dzieckiem, ale -na szczęście- nie zatraciła dziecięcej wrażliwości i kreatywności ;:108
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Daluś, dziękuję za tyle miłych słów ;:196 wolałabym jednak przy pięknej słonecznej pogodzie robić fotki ostatnim
ogrodowym weteranom niż domowym kropelkom ;:108 ale na to trzeba poczekać przynajmniej do wtorku i szybko korzystać
bo zapowiadają tylko jeden znośny bezdeszczowy dzień i potem znowu poptop. ;:223
A mi już bardzo brakuje takich kolorowych widoczków jak tej wiosny

Obrazek

Obrazek

Kiedy się na nie doczekamy?
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Witaj Wiesiu w bezdeszczowy poranek. U nas tez leje bez przerwy , świata nie widać.
Dzisiaj mam chyba jedyna okazje by zasadzić róże i inne krzewy. Na dodatek mieliśmy bardzo silny wiatr i statki nie mogły wypłynąć w morze, tak wiec w tym tygodniu zero przegrzebków. :(
Kwiaty masz prześliczne, trochę kolorów w te deszczowe dni się przyda. :D
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WIESIU
Ta piwonia jest cudowna. O róży nie wspominam bo masz wszystkie piękne.
Ja mam jedną krzewiastą muszą porozglądać się i dokupić jakąś ładną.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiesiu,
aż zapachniało przez ekran ;:138
kojące widoczki w ciepłych kolorkach!
Leontynka i C.montana to wspaniała para! Wiesiu, wiesz że już zaczynam ją kopiować u siebie :D ;:196
Róża rośnie już na 6 z plusem (pokazywałam u mnie) a clematis kupiłam taki malutki wiosną a wyrósł ponad 2m przez lato - dziękuję ci bardzo za inspirację! Czekam na widoczki rodem z twojego ogrodu! ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

abeille pisze:
Obrazek
Wiesiu - portret cudny! Jak również fotorelacja z zabawy wodą!
Muszę Ci jednak powiedzieć że jest coś fajniejszego niż wieczorne mruczenie szczęśliwego kota. Otóż jest to mruczenie dwóch szczęśliwych kotów. Możesz mi wierzyć, gdyż znam to z autopsji :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sesja z kroplą wody jest przepiękna i malownicza. Tak niby sobie kropelka, a ileż w niej życia. Gratuluję takich zdjęć.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Witaj Wiesiu :wit

Zabawa z wodą i jej uwiecznienie to prawdziwe mistrzostwo ;:63 Piękna sesja :D

Powojnika 'montana" widziałam wiosną w paru okolicznych domach w sąsiedztwie, rewelacyjnie wyglądał ;:108 .
Masz rację, że takiego paroletniego to nie można złapać na jednym ujęciu :) Mam zamiar wiosną go kupić i pozwolić mu zarosnąć moją ogrodową altankę :) Mam nadzieję że altanka wytrzyma, bo to dość ekspansywne pnącze.... Ale ta masa kwiatów wiosną jest powalająca :)

Podziwiam tez Twoje pięknie kwitnące piwonie. Kupiłam kłącze piwonii, ale doczekałam się w tym sezonie tylko jednego, jedynego liścia.... Nie urosła większa, nie wypuściła też innych liści. Ukorzenia się tak długo? Jak się z nią obchodzić, żeby móc cieszyć oczy takimi kwiatami?
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witaj Gosiaczku, mam nadzieję że bezdeszczowa pogoda was nie opuściła i udało Ci się posadzić wszystkie róże inne krzewy.
U nas dalej ponuro ale lekka przerwa w deszczach dobrze mi robi. Idę pozbierać trochę mokrych liści bo przejść się już nie da bez
ślizgawki ;:108
Krysieńko, pamiętam Twoją śliczną żółtą piwonię krzewiastą. Jakbym miała trochę miejsca na następną to też by do mnie
zawitała. Ale one zajmują dużo miejsca jak na jeden tydzień kwiatów w roku, więc się chyba wstrzymam. Szczególnie że liczę że ta się
w końcu rozrośnie. ;:196
Ewciu, dobrze że mamy letnie wspominki utrwalone na zdjęciach bo by chyba przyszło wpaść w depresję z taką pogodą
Cieszę się bardzo że Leontynka w parze z montaną dobrze Ci rosną. To naprawdę udana z nich para ;:138 Pójdę zajrzeć u Ciebie jak
pieknie się prezentują razem :heja
Marysiu, cieszą mnie niezmiernie Twoje słowa uznania dla moich zdjęć. :heja Szczególnie z ust takiej fotografki jak Ty to miodzik
na serce ;:167 a co do dwóch mruczących kotów to się jak najbardziej zgadzam ;:108 widzę że już tak Cię podbił kociak Twojego
syna, że będzie Ci trudno się z nim rozstać po jego powrocie do kraju ;:224
Wandziu, dziękuję ;:196
Witaj Aga, cieszę się bardzo że zdjęcia Ci się spodobały, ;:196 do podrzymania montany przyszykuj porządna podporę, altanka
pewnie wytrzyma, w razie czego jak konary zrobią się grubaśne, to trzeba by jakoś je podwiązać dodatkowo i szczególnie ukryć je w
zieleni bo nie są z tych najestetyczniejszych a co do masy kwiatów to jesteśmy tego samego zdania. Moi sąsiedzi nawet zabronili mi go
przycinać by się cieszyć tymi kwiatami :heja
Twoja piwonia jest krzewiasta czy bylinowa? Czemu nie wyrosła? One są bardzo żarłoczne i trzeba dobrze je nawieźć co roku by miały siłę
rosnąć i kwitnąć. Krzewiaste a raczej drzewiaste rosną wolniej i kwitną jak się już dobrze ukorzenią. Może wystarczy tylko poczekać?
A u mnie bylinowa odchorowała przesadzanie i w ciągu ostatnich 5 lat miałam tylko jeden kwiat. ;:224 natomiast drzewiasta kwitnie
co roku choć jest za płytko posadzona. I zrozum tu coś z ich fanaberji ?
Na Twoim miejscu to bym tą piwonię tylko dobrze nakarmiła kompostem albo obornikiem teraz na jesieni i pewnie się odwdzięczy
na wiosnę kwiatami.

Wracają jesienne kolorki na otrzęsienie smuteczku

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Jaka malownicza uliczka... pięknie mieszkasz Wiesiu. Takie drzewa ;:63
x-d-a

Post »

Wiesiu, u Ciebie kolorowa jesień, u mnie ciąg dalszy wiosny w listopadzie :roll: Dzisiaj sie opalałam w ogrodzie, a forsycja kwitnie na całego :D
Co do piwonii bylinowych, to dodam jeszcze, że przyczyną braku kwitnienia może być zbyt głębokie posadzenie...One tego nie lubią, buntuja się i nie kwitną wtedy przez kilka lat :(
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Wiesiu, niestety nie wiem jaką mam piwonię.... wydaje mi się, że kupiłam sarah bernhardt ( nie jestem pewna pisowni) ;:24
Podsypie ją jutro kompostem.
Czytałam gdzieś też i o tym zbyt głębokim sadzeniu - jak pisze Dala. U mnie dosłownie wyrósł jeden liść i potem koniec.... ani rusz...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wiesiu widoki pięknej złotej jesieni wspaniałe, jak ja żałuję, że u mnie ,w tym roku taki obraz był bardzo krótko. Ale przynajmniej powzdycham do niego u Ciebie :D
Zdjęcia kropli wody mistrzowskie, wspaniałe i oko i cierpliwośc ;:138
A i widoki wiosenno-letnie niesamowite, masz naprawdę wspaniałe okazy róz :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Wiesiu, już nie wiem czym się najpierw zachwycać i co najbardziej chwalić.
Fantastycznie przedstawiłaś historyjkę o kropelce wody ;:138
Piękne też są wspomnienia z lata, kwitnącej Montany, piwonii i róż. ;:180
Ale portret Komareczki łapie za serce, te śliczne kocie oczęta ;:224
Miłego wieczoru ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”