Jacku !
 Jacku !U mnie ostróżki też kwitną ponownie, nawet te jednoroczne skądś "powychodziły" i mają wybarwione pączki.Jestem ciekawa, czy zdążą zakwitnąć przed zimą ....

Jacku !
 Jacku !
 Ale bardzo mnie cieszą
 Ale bardzo mnie cieszą  
  W tym roku przymrozki w październiku wykończyły wrażliwe rośliny ale nie zakończyły sezonu ogrodniczego i nadal są powody do radości
 W tym roku przymrozki w październiku wykończyły wrażliwe rośliny ale nie zakończyły sezonu ogrodniczego i nadal są powody do radości  
  Normalnie zostałyby do wiosny.
 Normalnie zostałyby do wiosny. 

Na razie mam piękną złotą jesień..dzisiaj znowu 18st:))Pozdrawiam
 Na razie mam piękną złotą jesień..dzisiaj znowu 18st:))Pozdrawiam

Ale pocieszam się, że im więcej teraz wyrwę, tym mniej się rozsieje i będzie mniej roboty wiosną
 Ale pocieszam się, że im więcej teraz wyrwę, tym mniej się rozsieje i będzie mniej roboty wiosną  

pogooglowałam trochę w poszukiwaniu kaliny Sargenta 'Onodoga' iii dodam ją do listy chciejstw
 pogooglowałam trochę w poszukiwaniu kaliny Sargenta 'Onodoga' iii dodam ją do listy chciejstw   

, a szczególnie jukki z macierzanką cytrynową. U mnie jest podobne zestawienie  bo obie lubią przepuszczalną glebę. Usypałam specjalnie taką "górkę" z piachem, żeby się zadomowiły, ale przykryłam agrowłókniną, żeby chwasty nie przerastały(miałam kłopoty z wytępieniem podagryczkika, który rozrasta się jak perz
 , a szczególnie jukki z macierzanką cytrynową. U mnie jest podobne zestawienie  bo obie lubią przepuszczalną glebę. Usypałam specjalnie taką "górkę" z piachem, żeby się zadomowiły, ale przykryłam agrowłókniną, żeby chwasty nie przerastały(miałam kłopoty z wytępieniem podagryczkika, który rozrasta się jak perz  ). Na wierzchu jest rozsypana cienko kora sosnowa przekompostowana.
 ). Na wierzchu jest rozsypana cienko kora sosnowa przekompostowana.