Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
Widzę ,że nie tylko ja mam problemy z uporządkowaniem zdjęć...Moja segregacja polega na wpisywaniu dat w danym folderze ,który podpisuję w zależności co się w nim znajduje...np. róże po przymrozkach...
Mam poukładane foldery automatycznie wg dat ale nie tematycznie...i też szukam... 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Joluś - to też już masz postanowienie noworoczne
Nelu - to... może nie będę się męczyć, skoro tak czy siak trzeba szukać
Parę postów temu obiecałam Małgosi pokazać moją "dobrą ziemię na skalniak". Wymyślone przez M róże na froncie domu
już rosną. Tak jakoś szybciutko się pomysł wypełnił... Miejsce, które im wybraliśmy... obfitowało w czysty piach - było kopanie dołów, wywożenie piasku na ścieżkę przelotu psów wzdłuż ogrodzenia, przygotowanie ziemi do zapełnienia dołów... Trzy dni to trwało, ale róże rosną. Nie wygląda to imponująco jak na razie
Ale "urobek" szczerego złota wygląda tak :

Nelu - to... może nie będę się męczyć, skoro tak czy siak trzeba szukać
Parę postów temu obiecałam Małgosi pokazać moją "dobrą ziemię na skalniak". Wymyślone przez M róże na froncie domu

- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja w tym roku wkopałam, zobaczymy, co wzrośnie 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ania, Ciebie jest chyba dwie
Jak Ty na wszystko czas znajdujesz?
Izuś, jaki znajomy widok. Taki sam miałam jak m. kopał rów pod rurę do gazu.
Może będziemy sprzedać pod polbruk?
W zamian kupimy lepszej ziemi.
Jak Ty na wszystko czas znajdujesz?
Izuś, jaki znajomy widok. Taki sam miałam jak m. kopał rów pod rurę do gazu.
Może będziemy sprzedać pod polbruk?
W zamian kupimy lepszej ziemi.
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Izo, 2 zigi, dobrze widziałam ? a medinilia imponująca, powodzenia może jej warunki spasują
ilość storczyków wzrasta, to chyba prawidłowość.
Ja robię foldery tyt. miesiącami i kategoriami dla roślin kwitnąch dłużej, storczyki mam imiennie
Piękne zdjęcia robisz, a obrazki mają tak piękne liście, że dla nich samych warto je uprawiać, długo już u Ciebie rosną?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
Obrazki włoskie...czy alpejskie? Wychodzi mi z googlowania, ze jednak włoskie... Podziwiam prezentację cyklu rozwoju obrazków( i już rozumiem naglącą potrzebę katalogowania zdjęć
), tylko te, które ja dostałam są w nieodpowiedniej fazie tego cyklu, bo nie mają tych pomarańczowych kulek, tylko te wiosenne listki...I co z nimi począć?
Piękne te Twoje doniczkowe, ja tez kiedyś przeszłam ostrą fazę fascynacji doniczkowymi, też latałam z wywieszonym językiem po kwiaciarniach w poszukiwaniu nowości...Przeszło...na szczęście
Piękne te Twoje doniczkowe, ja tez kiedyś przeszłam ostrą fazę fascynacji doniczkowymi, też latałam z wywieszonym językiem po kwiaciarniach w poszukiwaniu nowości...Przeszło...na szczęście
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Róże już rosną przed domem? Może wpadnę zobaczyć? Nieźle się przy tym zadaniu natrudziliście, no! no!
Idę do ogrodu posadzić swoje obrazki, co będzie!
Idę do ogrodu posadzić swoje obrazki, co będzie!
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
I u ciebie widze obrazki plamiste
super, bo właśnie szukam wiadomości na ich temat
Widziałam zdjęcie w duecie z żurawkami bordowymi- rewelacja!
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Iza ja bym tak do końca nie wierzył takiemu gościowialeb-azi pisze:Rododendrony zostawię więc w spokoju, a azalie młodziutkie to czymś omotam
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Znam to zdjęcie "Ogród zimą" s. 61gloriadei pisze:I u ciebie widzę obrazki plamistesuper, bo właśnie szukam wiadomości na ich temat
![]()
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja swoje rh tylko dobrze poję przed zimą (teraz za mnie natura to czyni) i zacieniam. Tylko. 
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Bardzo, ale to bardzo mi się spodobało uporządkowanie obrazków obrazków
I piasek taki znajomy. Ja kiedyś nawet myślałam, czyby nie założyć ogrodu o nadmorskim charakterze, typ wydma. Oczyma wyobraźni widziałam wbite falochrony, wyrzuconą na plaży starą rybacką łódkę...
I piasek taki znajomy. Ja kiedyś nawet myślałam, czyby nie założyć ogrodu o nadmorskim charakterze, typ wydma. Oczyma wyobraźni widziałam wbite falochrony, wyrzuconą na plaży starą rybacką łódkę...
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Witam gości - cudny dzień, ze szkółkingiem w roli głównej. Miałam kupić jedną różę... w bagażniku wylądowały jeszcze trzy inne... i jeszcze parę roślinek. Aura ni jak nie pozwala człowiekowi przestać myśleć o posadzeniu tego i owego tu i ówdzie
Joluś - i bardzo dobrze zrobiłaś.
Goś - ja uważam, że Ani Różanej jest co najmniej dwie... No... pomysł na biznes z piaskiem ekstra, dopiszę do biznesplanu obok koncepcji sprzedaży deszczówki
. Przyznam, że trochę mi ręce opadają przy tych łachach piasku pod cienką warstwą... piaszczystego humusu. Zwłaszcza, że zakusy na rośliny wymagające gleby żyznej, głęboko uprawionej... ogromne.
Mario Tereso - dwa zygopetala( zygopetalumy
) Ten ciemny pachnie mi mielonym pieprzem. Ilość storczyków i owszem wzrasta... głownie połamańce za ćwierć ceny. W OBI widziałam dziś za 19 zł cymbidum... ale kwiat jakiś taki ... taki sobie. W tamtym roku kupiłam cymbidum za 9 zł... puszcza pąki kwiatowe ( chyba) - kolor zupełnie nie znany
Ech, medinilia, zobaczyłam cenę nie wyprzedażową i oczy mi wyszły z orbit... moja za 1/5 ceny, fakt, ze ciut pokiereszowana. Ciągle kombinuję, jak ją uchować bez szklarni... koncepcja jest...
Martuś - pójdźmy na kompromis... obrazki z alp włoskich. Obrazki zakopać, moje gwałtownie się ulistniają... kwiat poległ jak orostachys nie przymierzając
Przeszły doniczkowe ? A ja mam nawrót
Wiktorio - rosną... efekt jeszcze... mało spektakularny, nie oddaje nakładu pracy
. Wpadaj , zaraz po posadzeniu obrazków
Ewo - moje obrazki rosną sobie bez żadnej ingerencji z mojej strony. Posadzone na kwaśnej rabacie, zasypywane korą, zasilają się wczesną wiosną azofoską a później nawozem do iglaków, bo jałowiec na nie wlazł... Z żurawką może im być do twarzy
Zbyszku - zasypuję liśćmi, to może przy tym zostanę. Zastanawiałam się przed opatuleniem, ale boję się, że śnieg wszystko przybije do ziemi. SKS - sadzonkowanie kochani, sadzonkowanie
Zgadłam
Wiktorio - nie znam tego zdjęcia... ale od czego wyobraźnia ... Arizemę z jakichś powodów trudno wyrzucić z pamięci... Jakoś mam opory do przechowywania roślin w garażu/piwnicy. Nie mam pojęcia kiedy podlać... czy nie za zimno... czy nie za ciepło... Spróbuję po raz pierwszy z hortensją. A obrazki u mnie od kilku lat radzą sobie same.
Goś - no ja właśnie takie ładne jak Twoje chciałabym mieć... tylko jakoś boję się, że jak płożę cieniówkę i nawali pół metra i lepiej śniegu, to że się połamią. Zawsze za to dawałam dużą warstwę suchych liści pod krzak.
Aniu Zielona - no, bardzo sielsko i romantycznie. Ja myślałam tak bardziej egzotycznie o pustyni i prerii - z opuncjami ... i wydmuchrzycą piaskową
Joluś - i bardzo dobrze zrobiłaś.
Goś - ja uważam, że Ani Różanej jest co najmniej dwie... No... pomysł na biznes z piaskiem ekstra, dopiszę do biznesplanu obok koncepcji sprzedaży deszczówki
Mario Tereso - dwa zygopetala( zygopetalumy
Ech, medinilia, zobaczyłam cenę nie wyprzedażową i oczy mi wyszły z orbit... moja za 1/5 ceny, fakt, ze ciut pokiereszowana. Ciągle kombinuję, jak ją uchować bez szklarni... koncepcja jest...
Martuś - pójdźmy na kompromis... obrazki z alp włoskich. Obrazki zakopać, moje gwałtownie się ulistniają... kwiat poległ jak orostachys nie przymierzając
Wiktorio - rosną... efekt jeszcze... mało spektakularny, nie oddaje nakładu pracy
Ewo - moje obrazki rosną sobie bez żadnej ingerencji z mojej strony. Posadzone na kwaśnej rabacie, zasypywane korą, zasilają się wczesną wiosną azofoską a później nawozem do iglaków, bo jałowiec na nie wlazł... Z żurawką może im być do twarzy
Zbyszku - zasypuję liśćmi, to może przy tym zostanę. Zastanawiałam się przed opatuleniem, ale boję się, że śnieg wszystko przybije do ziemi. SKS - sadzonkowanie kochani, sadzonkowanie
Wiktorio - nie znam tego zdjęcia... ale od czego wyobraźnia ... Arizemę z jakichś powodów trudno wyrzucić z pamięci... Jakoś mam opory do przechowywania roślin w garażu/piwnicy. Nie mam pojęcia kiedy podlać... czy nie za zimno... czy nie za ciepło... Spróbuję po raz pierwszy z hortensją. A obrazki u mnie od kilku lat radzą sobie same.
Goś - no ja właśnie takie ładne jak Twoje chciałabym mieć... tylko jakoś boję się, że jak płożę cieniówkę i nawali pół metra i lepiej śniegu, to że się połamią. Zawsze za to dawałam dużą warstwę suchych liści pod krzak.
Aniu Zielona - no, bardzo sielsko i romantycznie. Ja myślałam tak bardziej egzotycznie o pustyni i prerii - z opuncjami ... i wydmuchrzycą piaskową
Szkółking, mówisz? I powsadzasz to w te miejsca, co się teraz puste wydają?
No dobra... to z zazdrości

No dobra... to z zazdrości