Podpowiem ,że należy do rośliny ,która kwitnie wiosną ,ma
niesamowicie duże i pachnące kwiatostany

Bożenko, nikt nie zgaduje, i nie chce! A więc, cokolwiek to jest, a pięknie pachnie i kwitnie, to ja chcę!!!!. Moge nawet nie wiedziec co to, tylko jak się z tym nasionkiem obchodzić, miejsce posadzenia i opieki. Zaopiekuję się nim dobrze!!!
 Bożenko, nikt nie zgaduje, i nie chce! A więc, cokolwiek to jest, a pięknie pachnie i kwitnie, to ja chcę!!!!. Moge nawet nie wiedziec co to, tylko jak się z tym nasionkiem obchodzić, miejsce posadzenia i opieki. Zaopiekuję się nim dobrze!!! 

Brawo Aguś
 Brawo Aguś   

magry pisze:A ja nakupiłem,oczywiście w tajemnicy przed domowym doradcą finansowym,krzaków:hortensję.pięknotki dwie,orszelinę,
enkianta,berberysa a wiosnę rozpocznę od bodziszków.Doszedłem do wniosku,że to są dobre wypełniacze ogrodowe.Walczę
jeszcze patrząc na igową ofertę ale chyba polegnę.Myślę nad sposobem finansowania bo na doradcę raczej nie mam co liczyć.
A i jeszcze kruszyna z przemkowego ogrodu!.

Bardzo optymistyczna jesień Bożenko u Ciebie. Glicynia z nasion to strasznie późno zakwita. Ja się wciąż zastanawiam czy posadzić - największy problem widzę w rozmiarze, podpora musi być bardzo solidna.
  Bardzo optymistyczna jesień Bożenko u Ciebie. Glicynia z nasion to strasznie późno zakwita. Ja się wciąż zastanawiam czy posadzić - największy problem widzę w rozmiarze, podpora musi być bardzo solidna.
 przeprosilam się ze skarbonką
 przeprosilam się ze skarbonką  aby mieć za co poszaleć na wiosnę...
 aby mieć za co poszaleć na wiosnę... 

BożenkoBabopielka pisze:
AGNESS -Brawo Aguś

Nasionka należą do glicynii
Chcesz takie
 i ja i mój ogródek wiemy, ze jesteś szczodra , ale niestety za nasionka dziękuję. Nie miałabym gdzie jej posadzić , u mnie ciasnota, a ona słusznych rozmiarów . Stworzyłam trochę pergoli na pnącza, ale to takie mikrusy, utrzymają jedynie powojniki, lub różyczki
 i ja i mój ogródek wiemy, ze jesteś szczodra , ale niestety za nasionka dziękuję. Nie miałabym gdzie jej posadzić , u mnie ciasnota, a ona słusznych rozmiarów . Stworzyłam trochę pergoli na pnącza, ale to takie mikrusy, utrzymają jedynie powojniki, lub różyczki  

BożenkoBabopielka pisze: Podpowiem ,że należy do rośliny ,która kwitnie wiosną ,ma
niesamowicie duże i pachnące kwiatostany
 jeżeli pachnie i jest to glicynia, której nie mam i o której marzę, to jeżeli mogę prosić, to baaardzo proszę o nasionka
 jeżeli pachnie i jest to glicynia, której nie mam i o której marzę, to jeżeli mogę prosić, to baaardzo proszę o nasionka