Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))
Przejrzałam sobie powolutku twój wątek, i po ujrzeniu tylu Storczykowych piękności, zapragnęłam także je mieć. Miał Kermiciak rację gdy pisał: ''Oj, teraz to Krysia mi da....''
Miał rację, bo będę mu suszyła głowę o te cudeńka, które tu mogłam podziwiać. Śliczne!

- kinga_232
- 200p

- Od: 11 paź 2010, o 16:12
Justynko piękny kolor masdevalli
kusi mnie, żeby dopisać taką do listy zachcianek 
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Jest malutka, ale jak zakwitnie na pewno będzie przecudna
.
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Justysiu jest przepiękna
Niech Ci zdrowiutko rosnie i niedługo uraczy nas pięknym kwieciem

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko widzę, że już przyszła Twoja wymarzona Masdevallia. Teraz tylko czekać na pierwsze osobiste kwitnienie.
Klub Muszkieterek ruszył całą parą

Klub Muszkieterek ruszył całą parą
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko- oby ;) marzyłam o niej...Obok m. Veitchiany, to była nr 2 na liście chciejstw. Myślę o...kolejnej
Nesuniaa- dziękuję bardzo. Ty Wiesz, która ma być następna...
Krystyna- ja na początku mojego hobby oglądałam wątki Forumowiczek z otwartymi ustami. Nigdy w życiu nie pomyślałam, że któreś cudo, upatrzone u Nich, będzie na moim parapecie
i jest. Tego samego, i Tobie i Kermitkowi życzę
Kinga- Dopisuj, ale, nie wiem, czy ją Zdobędziesz. OG właśnie zmienia listę "storczyków na zamówienie". No chyba, że inne źródło zakupu... Dla mnie jest cudna i na dodatek znalazłam informacje, że ma pachnące kwiaty
Dusiu- myślę, że pierwsze kwiatki może w przyszłym roku zobaczę ;) Chciałabym bardzo
Pani_Storczyk- dziękuję. Wy, Pierwsi Zobaczycie fotki kwiatów, jeśli będą
Joane- hihi..teraz trzeba znów uczyć się uprawiać takie maleństwa. Oj tak, Zaraziłaś mnie masdevalliami..to teraz tylko < no chyba, że trafi się z listy chciejstw super okazja> masdevallie mam przed oczami...
Może w tym roku jeszcze jedna przyjedzie...
A potem na wiosnę, wolę nie myśleć, jakie szaleństwo masdevalliowe się szykuje. Zbankrutuję

Nesuniaa- dziękuję bardzo. Ty Wiesz, która ma być następna...
Krystyna- ja na początku mojego hobby oglądałam wątki Forumowiczek z otwartymi ustami. Nigdy w życiu nie pomyślałam, że któreś cudo, upatrzone u Nich, będzie na moim parapecie
Kinga- Dopisuj, ale, nie wiem, czy ją Zdobędziesz. OG właśnie zmienia listę "storczyków na zamówienie". No chyba, że inne źródło zakupu... Dla mnie jest cudna i na dodatek znalazłam informacje, że ma pachnące kwiaty
Dusiu- myślę, że pierwsze kwiatki może w przyszłym roku zobaczę ;) Chciałabym bardzo
Pani_Storczyk- dziękuję. Wy, Pierwsi Zobaczycie fotki kwiatów, jeśli będą
Joane- hihi..teraz trzeba znów uczyć się uprawiać takie maleństwa. Oj tak, Zaraziłaś mnie masdevalliami..to teraz tylko < no chyba, że trafi się z listy chciejstw super okazja> masdevallie mam przed oczami...
Może w tym roku jeszcze jedna przyjedzie...
A potem na wiosnę, wolę nie myśleć, jakie szaleństwo masdevalliowe się szykuje. Zbankrutuję
Gratuluję spełnienie kolejnego marzenia
Teraz to już będzie z górki w kwestii masdevalii - bankrutuj

Teraz to już będzie z górki w kwestii masdevalii - bankrutuj
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Justynko zobacz, jak wszyscy się cieszymy wraz z Tobą
Super roślinka. Mam nadz.że pokażesz korzenie, zanim zakryjesz nowym podłożem. Też jestem ciekawa ich kondycji.
Potem niech Ci pięknie rosną nowe przyrosty.
Mnie one zawsze bardzo cieszą, bo następny etap to dorosłe listki, a u podnóża mogą się pojawić łodyżki kwiatowe... ale się rozmarzyłam
Super roślinka. Mam nadz.że pokażesz korzenie, zanim zakryjesz nowym podłożem. Też jestem ciekawa ich kondycji.
Potem niech Ci pięknie rosną nowe przyrosty.
Mnie one zawsze bardzo cieszą, bo następny etap to dorosłe listki, a u podnóża mogą się pojawić łodyżki kwiatowe... ale się rozmarzyłam
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Justynko gratuluję spełnionego marzenia :P Jest śliczna, świetny wybór niech pięknie zakwitnie
Życzę dalszych udanych wyborów 
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Justynko, gratuluję spełnionego chciejstwa
Mnie też podobają się kwiatuszki Masdevallii, ale jakoś na razie boję się ją kupić...może kiedyś, kiedy nabiorę więcej wprawy
I pomyśleć, że jeszcze niecałe dwa lata temu bałam się nawet pomyśleć, że mogę uprawiać storczyki

Mnie też podobają się kwiatuszki Masdevallii, ale jakoś na razie boję się ją kupić...może kiedyś, kiedy nabiorę więcej wprawy
Justynko, kiedy przeczytałam Twoje słowa skierowane do Krysi, pomyślałam sobie to samo, ale o sobie samejjustus27 pisze:(...) ja na początku mojego hobby oglądałam wątki Forumowiczek z otwartymi ustami. Nigdy w życiu nie pomyślałam, że któreś cudo, upatrzone u Nich, będzie na moim parapecie (...)
I pomyśleć, że jeszcze niecałe dwa lata temu bałam się nawet pomyśleć, że mogę uprawiać storczyki
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
I ja tez dołączę się do gratulacji
Niech teraz zdrowo rośnie i jak najszybciej ucieszy Ciebie i ...nas swoimi kwiatami

Niech teraz zdrowo rośnie i jak najszybciej ucieszy Ciebie i ...nas swoimi kwiatami
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Nooooo Justynko dotarła ta pierwsza wymarzona Masdevallia
Nim się obejrzysz, a będą już kolejne.. nawet wiem jakie
Pisałaś, że jutro będziesz ją przesadzać. Podobnie jak Asia/Art - chciałabym ujrzeć jej korzonki
Więc proszę zrób mała sesję zdjęciową podczas tego zabiegu kosmetycznego 
I jeszcze jedno - niech zdrowo rośnie Twoja Masdevallia
I jeszcze jedno - niech zdrowo rośnie Twoja Masdevallia
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Justynko, moje gratulacje z okazji zdobycia jednej z wymarzonych Masdevalli
Może jak Twoja troszkę się rozrośnie, to się wymienimy ?
Piękny kolor kwiatów będzie miała,gdy zakwitnie
Może jak Twoja troszkę się rozrośnie, to się wymienimy ?
Piękny kolor kwiatów będzie miała,gdy zakwitnie
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Nieinna- mam żółtą i pomarańczową...teraz przerzucam się na inne kolorki
Art- ta radość bywa "zgubna". Jak ogląda się u Forumowiczek cuda, potem parapety jakoś się kurczą
Eh, szkoda, że nie weszłam na forum wcześniej, niż zabrałam się za masdevallię. Fotki nie będzie, bo już "po" zabiegu. Okazało się, że spagnum zielone <pewnie glony> było tylko z wierzchu. W środku ładne i o "naturalnym" kolorze. Wyciągnęłam parę włókien, bo wg mnie, było zbyt ściśnięte. Dołożyłam na wierzch świeże i całość zamgławiłam delikatnie. Jutro jedzie do firemki...
Postaram się ściągnąć troszku spagnum i przynajmniej 2,3 korzonki dla Was sfotografować
Laura- dziękuję w imieniu masdevalli. Uwielbiam ogniste kolorki, dlatego w pierwszej kolejności, właśnie o takich masdevalliach marzyłam. Ale... podobają mi się też o delikatnych, białych i kropkowanych lub woskowych kwiatach. Bordowe są piękne... Za duży wybór, by mieć wszystkie
Wioleta- zatem życzę Ci, by kiedyś na Twoim parapecie zagościły choć dwie masdevallie. Są tez odmiany ciepłolubne, trzeba tylko poszukać... ;)
Dorota- Ściskaj kciuki, co bym tego maleństwa nie zabiła. O kwiatach pomyślimy dopiero później...
Zabka_Monis- nawet przy przesadzaniu widzialam tylko parę korzonków. Nie wyciągałam spagnum spomiędzy korzonków ;) Bałam się tej operacji
Ale postaram się zrobić fotkę, choć dwóch korzonków, przy wierzchniej warstwie doniczki
Haim- Asiu, dziękuję
tym kolorku właśnie się zakochałam... 
Art- ta radość bywa "zgubna". Jak ogląda się u Forumowiczek cuda, potem parapety jakoś się kurczą
Postaram się ściągnąć troszku spagnum i przynajmniej 2,3 korzonki dla Was sfotografować
Laura- dziękuję w imieniu masdevalli. Uwielbiam ogniste kolorki, dlatego w pierwszej kolejności, właśnie o takich masdevalliach marzyłam. Ale... podobają mi się też o delikatnych, białych i kropkowanych lub woskowych kwiatach. Bordowe są piękne... Za duży wybór, by mieć wszystkie
Wioleta- zatem życzę Ci, by kiedyś na Twoim parapecie zagościły choć dwie masdevallie. Są tez odmiany ciepłolubne, trzeba tylko poszukać... ;)
Dorota- Ściskaj kciuki, co bym tego maleństwa nie zabiła. O kwiatach pomyślimy dopiero później...
Zabka_Monis- nawet przy przesadzaniu widzialam tylko parę korzonków. Nie wyciągałam spagnum spomiędzy korzonków ;) Bałam się tej operacji
Haim- Asiu, dziękuję
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masdevallia pięknie rozrośnięta i będzie miała śliczne żółciutkie kwiatki
Niech zdrowo rośnie i kwitnie 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam