Ogrody dwa
- Greta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrody dwa
O widzę bratnią , glinianą duszę , ukończyłam liceum plastyczne w klasie : renowacja elementów architaktury...
-
x-d-a
Iwonko, ja też jestem bardzo ciekawa Twoich prac
Malowanie na porcelanie - jaki piękny zawód :P
Malowanie na porcelanie - jaki piękny zawód :P
- Greta

Kasiu - człowiek całe życie się uczy , a i tak głupi umiera ... teraz to jest czysta chemia , a my się uczyłyśmy doboru naturalnych pigmentów , szkliwa ... bawie się też we freski i mozaikę ...
Masz bardzo szlachetną specjalizację ... parę lat temu byłam na wycieczce do manufaktury porcelany Rosenthal ... coś wspaniałego
Masz bardzo szlachetną specjalizację ... parę lat temu byłam na wycieczce do manufaktury porcelany Rosenthal ... coś wspaniałego
Dalu, piękny ale niestety nierentowny, jak skończyłam szkołę to praca była tylko w dużych zakładach, takich jak Porcelit w Pruszkowie, a ja nie chciałam pracować taśmowo ( cały dzień na toczku, ten sam paseczek na milionie filiżanek
), małych zakładów było niewiele a i tam zazwyczaj robili doniczki, trudne to były czasy dla ceramiki artystycznej.
Greto, widzę że przechrzciłaś mnie na dobre
To fakt, że farby mieszaliśmy sami, było w tym coś magicznego i zapach terpentyny do dziś kojarzy mi się ze szkołą. Z wycieczką byłam tylko we wspomnianym wyżej Porcelicie i to mi wystarczyło, ale Rosenthal to zupełnie inna kategoria.
Na prace musicie niestety poczekać, bo jak się okazało, to co było skończone zostało rozdane, wisiory mam w pracy, a to co jest w domu czeka na poszkliwienie i wypalenie. Wszystko to wymaga czasu i chęci. Ze szkoły mam tylko jedną filiżankę, mam do niej sentyment bo to jedna z pierwszych, widać jeszcze dużo błędów.

Greto, widzę że przechrzciłaś mnie na dobre
Na prace musicie niestety poczekać, bo jak się okazało, to co było skończone zostało rozdane, wisiory mam w pracy, a to co jest w domu czeka na poszkliwienie i wypalenie. Wszystko to wymaga czasu i chęci. Ze szkoły mam tylko jedną filiżankę, mam do niej sentyment bo to jedna z pierwszych, widać jeszcze dużo błędów.

- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
... o matko ja tam błędów nie widzę ...mogłabym ją mieć...
...gratulacje -widać duszę artysty....
-juz stoję w kolejce do Twojej pracowni 
...gratulacje -widać duszę artysty....
Dziękuję Misiu, teraz nie wiem czy nawet tak umiałabym namalować, dawno już nie malowałam na porcelanie, maluję teraz czasem na płótnie ale to zupełnie inna bajka 
- Greta

Przepraszam Iwonko
, bo to przez forumkową Kasię 69 , bo u Kasi Cię często spotykam ...
a zapach terpentyny , szelaku
i innych pachnideł ... kończę bo pomyślisz , ze jestem

a zapach terpentyny , szelaku
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Iwa bardzo ciekawy i nie tylko ja to mówię
....życzę szybko z całego serca pracowni
....życzę szybko z całego serca pracowni
Jadę jutro wieczorem na wieś, będzie dokumentacja ogrodowa i podobno cały czas są gąski
Życzę udanego wypoczynku wszystkim, którzy mają wolne a innym miłego weekendu. Dziś było słonecznie więc może.....
Filiżanka super, gdybyś wpadła na pomysł sprzedawać swoje dzieła to ja pierwsza się piszę
Bardzo mi sie podoba
- moniczek
- 1000p

- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Spacer po wątku zaliczony.
Ogrom pracy włożony i efekty są świetne. Chyba się tutaj zadomowię.
Czekam na kolejne zdjęcia.