Moje ukwiecone parapety
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety
Kasiu z przyjemnością obejrzałam Twoje piękne kwitnienia
i nie mogłam nie pozostawić śladu bo z miłą chęcią będę tu wracać, bo tak czuję że jeszcze nie jedna piękność się tu pojawi

-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz śliczna miltonię, podobną do mojej ;)
Jakiej wielkości ma kwiaty, pachnie?
Hmm...to sklepowe kwitnienie? Cudna jest
Jakiej wielkości ma kwiaty, pachnie?
Hmm...to sklepowe kwitnienie? Cudna jest
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- darek p
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Dzięki za śliczną Miltonię.Pierwszy raz byłem na początku wątku,widzę że wyciągasz coraz leprze ''karty''. Ciekawe czym nas jeszcze zaskoczysz?
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Zacierałam ręce, zacierałam... i mało nie nie padłam z wrażenia przy oglądaniu Twoich okazów i TAKICH kwitnień
Pięknie gratuluję!
Moje absolutne faworyty wśród Twoich storczyków to bordowy woskowiec (mam trochę podobnego, choć u mnie to bardziej łaciatek jest, ale to już wiesz), pieprz i sól (czy on jest też woskowy?) i ten tęczowy ze str. 2. A takie słoneczko, jak prezentujesz na drugiej stronie też od jakiegoś czasu mam. Cala reszta oczywiście jest nie mniej piękna, sama radość oglądać takie zdjęcia. Jestem pod wrażeniem obfitości Twoich kwitnień

Moje absolutne faworyty wśród Twoich storczyków to bordowy woskowiec (mam trochę podobnego, choć u mnie to bardziej łaciatek jest, ale to już wiesz), pieprz i sól (czy on jest też woskowy?) i ten tęczowy ze str. 2. A takie słoneczko, jak prezentujesz na drugiej stronie też od jakiegoś czasu mam. Cala reszta oczywiście jest nie mniej piękna, sama radość oglądać takie zdjęcia. Jestem pod wrażeniem obfitości Twoich kwitnień
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
-
kasia74

Lauro1806 to zdjęcia tetraspisa C1 o które prosiłaś pierwsze z dnia zakupu z jednym pędem- to ten który się zatrzymał, a drugie obecne- są na nim już trzy pędy

A takiego kupiłam sobie w zeszłym tygodniu w netto wzięłam go dlatego ze był jedyny taki niewyrośnięty a do tego w środku były dwie roślinki i kosztował całe 19,90

Miejsca coraz mniej więc stałam się bardziej wybredna w kwiatkach i wybieram tylko te co rzadziej się udaje spotkać.
Nieinna dziękuję Ci za odwiedziny pieprz i sół oraz tęczowy nie są niestety woskowe lecz mają dość grube i sztywne płatki
Darku p dziękuję że chwalisz moje roślinki, wiesz mam w rękawie jeszcze parę tak zwanych asów ale pomału przy ciężkiej chorobie storczykowej trzeba sobie dozować emocje bo nadmiar może źle wpłynąć na zdrowie
pozdrawiam

A takiego kupiłam sobie w zeszłym tygodniu w netto wzięłam go dlatego ze był jedyny taki niewyrośnięty a do tego w środku były dwie roślinki i kosztował całe 19,90

Miejsca coraz mniej więc stałam się bardziej wybredna w kwiatkach i wybieram tylko te co rzadziej się udaje spotkać.
Nieinna dziękuję Ci za odwiedziny pieprz i sół oraz tęczowy nie są niestety woskowe lecz mają dość grube i sztywne płatki
Darku p dziękuję że chwalisz moje roślinki, wiesz mam w rękawie jeszcze parę tak zwanych asów ale pomału przy ciężkiej chorobie storczykowej trzeba sobie dozować emocje bo nadmiar może źle wpłynąć na zdrowie
pozdrawiam
- Storczykowa

Piekny Phal., taki ci się okaz trafił... A tetraspisik C1 to już w ogole cudo, tylko po co go trzymasz w tym mchu?
O ja Cie.....
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
-
kasia74

Dusiu, fakt ten storczyk to faktyczne okazja , było wtedy w netto bardzo dużo różnych phal. nawet z nakrapianymi liśćmi niektóre, ten był taki mały że go w pierwszej chwili w ogóle nie zauważyłam tylko kobieta która też wybierała sobie kwiatki go przestawiała bo pewnie jej przeszkadzał, wtedy od razu mi się spodobał i już go miałam w koszyku, co do phal. C1 to kupiłam go w spagnum tylko ze tamto było całe porośnięte glonami więc zmieniłam doniczkę i wsadziłam w nowy mech , po za tym czytałam na forum ze ten gatunek dobrze rośnie w mchu więc po co mu zmieniać?
Nieinna to żałuj bo tym razem w netto się postarali i naprawdę było z czego wybierać
Nieinna to żałuj bo tym razem w netto się postarali i naprawdę było z czego wybierać
- Storczykowa

Po prostu jakoś tak mech mi się wydaje dziwaczny, przywykłam do storczyków w korze, a jak jakiś kupie w mchu, to od razu przesadzam. Tetraspisika od początku mam w korze i bardzo dobrze rośnie. Schilleriana była w mchu, jeszcze tego samego dnia ją przesadziłam. W korze przynajmniej normalnie się podlewa, a mech podobno trzeba co kilka miesięcy wymieniać, a storczyki nie lubią tak częstego przesadzania.kasia74 pisze:Dusiu, fakt ten storczyk to faktyczne okazja , było wtedy w netto bardzo dużo różnych phal. nawet z nakrapianymi liśćmi niektóre, ten był taki mały że go w pierwszej chwili w ogóle nie zauważyłam tylko kobieta która też wybierała sobie kwiatki go przestawiała bo pewnie jej przeszkadzał, wtedy od razu mi się spodobał i już go miałam w koszyku, co do phal. C1 to kupiłam go w spagnum tylko ze tamto było całe porośnięte glonami więc zmieniłam doniczkę i wsadziłam w nowy mech , po za tym czytałam na forum ze ten gatunek dobrze rośnie w mchu więc po co mu zmieniać?
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu nowy nabytek naprawdę orginalny i jeszcze za taką cenę.
Tetraspsis C1
czekam na kwitnienie. 
Tetraspsis C1
-
kasia74

A teraz dwa nowe cuda jeden z nich na pewno spodoba się Duśce, muszę przyznać ze oba kupiłam po tym jak naoglądałam się ich u Was

MM to w 100% moje kwitnienie, obecnie też puszcza pędy ma ich trzy.

Tetraspisa kupiłam z trzema przekwitniętymi pędami i zawiązką czwartego, kwiaty rozwinął już u mnie i mogę przyznać za Duśką ze nie jest to zbyt trudny w uprawie storczyk. Obecnie znów przedłuża te pędy do tego na dwóch z nich pojawiły się rozgałęzienia

MM to w 100% moje kwitnienie, obecnie też puszcza pędy ma ich trzy.

Tetraspisa kupiłam z trzema przekwitniętymi pędami i zawiązką czwartego, kwiaty rozwinął już u mnie i mogę przyznać za Duśką ze nie jest to zbyt trudny w uprawie storczyk. Obecnie znów przedłuża te pędy do tego na dwóch z nich pojawiły się rozgałęzienia
Kasiu ale dałaś po oczach spać nie będę mogła
Ty się naoglądałaś u nas a my u ciebie i ciągle mamy otwartą liste chciejstw
mi już się marzy Tetraspis bo MM już mam 
Ty się naoglądałaś u nas a my u ciebie i ciągle mamy otwartą liste chciejstw
Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;