Najpierw kosztują kupę kasy a póżniej gdy już farba schodzi przeceniają i po co to wszystko? A najgorsze że każdy przechodzień musi sprawdzić czy to farba czy prawdziwy kolor, a później to już nie wiadomo czy to prawdziwa roślina czy sztuczna, koszmar
Moje kaktusy - Justyna
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kaktusy - Justyna
Macie rację, niedługo zaczną się już Mikołaje, biedne kaktusy, a ostatnio coraz więcej jest malowanych sukulentów i kaktusów.
Najpierw kosztują kupę kasy a póżniej gdy już farba schodzi przeceniają i po co to wszystko? A najgorsze że każdy przechodzień musi sprawdzić czy to farba czy prawdziwy kolor, a później to już nie wiadomo czy to prawdziwa roślina czy sztuczna, koszmar
taki oskub zostaje 
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jedyna rada to tego przypadkiem nie kupować. Jeśli nie będzie popytu to i nikt tego nie będzie produkować i temat sam się rozwiąże.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- theoria_

- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Powtórzę za panią z mojej
kwiaciarni: po co poprawiać naturę? Laik nie pozna się w kwiaciarni na doczepionych kwiatkach.
Ale i tak "przebój roku" to kaktusy zamknięte w kapsule jako breloczek, który można nosić ze sobą i patrzeć jak rośnie- taka ciekawostka z all
Ale i tak "przebój roku" to kaktusy zamknięte w kapsule jako breloczek, który można nosić ze sobą i patrzeć jak rośnie- taka ciekawostka z all
-
Reposit-08
- 500p

- Od: 25 sie 2010, o 15:23
W pełni zgadzam się z tą Twoją znajomą panią z kwiaciarni.theoria_ pisze:Powtórzę za panią z mojejkwiaciarni: po co poprawiać naturę? Laik nie pozna się w kwiaciarni na doczepionych kwiatkach.
Ten rzekomy "hit sezonu" wywołał u mnie SZOK
- theoria_

- Kontakt:
Czasem się zastanawiam jak ludzie wpadają na takie pomysły
Hodowca kochający rośliny raczej czegoś takiego nie wymyśli. Tak jak pisał Tomek- nam zostaje tylko nie kupować takich wynalazków i czekać aż zrezygnują z tego barbarzyństwa.
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj,
Przejrzałem wątek - ciekawy. Ale.. dużo więcej literek niż fotek. Dodaj parę - proszę.
Poważnie pisząc to czytam z zaciekawieniem np. ostatnie wpisy jakie to reakcje wzbudzają rośliny oszpecone przez pseudosprzedawców. Ja już wielokrotnie z oburzeniem i gniewam nieskrywanym mówiłem i pisałem o tym zjawisku i "modzie". Tym mi milej, że nie jestem odosobniony w tego typu zachowaniach. Że Wam, młodym też się to nie podoba. Jestem naprawdę zbudowany. Macie dobre serduszka.
Justyno - będę tutaj zaglądał jeśli pozwolisz. Poczytać tekstu i obejrzeć roślinki.
Pozdrawiam
Henryk
Przejrzałem wątek - ciekawy. Ale.. dużo więcej literek niż fotek. Dodaj parę - proszę.
Poważnie pisząc to czytam z zaciekawieniem np. ostatnie wpisy jakie to reakcje wzbudzają rośliny oszpecone przez pseudosprzedawców. Ja już wielokrotnie z oburzeniem i gniewam nieskrywanym mówiłem i pisałem o tym zjawisku i "modzie". Tym mi milej, że nie jestem odosobniony w tego typu zachowaniach. Że Wam, młodym też się to nie podoba. Jestem naprawdę zbudowany. Macie dobre serduszka.
Justyno - będę tutaj zaglądał jeśli pozwolisz. Poczytać tekstu i obejrzeć roślinki.
Pozdrawiam
Henryk
- theoria_

- Kontakt:
Właśnie, właśnie wciąż czekamy na zdjęcia Twoich nowości 
- Justynek
- 200p

- Od: 26 lip 2010, o 21:39
Serdecznie dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa
Zwłaszcza, że ja ostatnio wątek zaniedbałam
Jednak tak ostatnio mi się ułożyło, że od 3 tygodni prawie nie ma mnie w domu i dostęp do komputera mam bardzo ograniczony. Ale liczę, że od poniedziałku będę już w domu i wreszcie nadrobię zaległości na forum.
Gorąco pozdrawiam wszystkich, którzy tu do mnie zaglądają
Zwłaszcza, że ja ostatnio wątek zaniedbałam
Jednak tak ostatnio mi się ułożyło, że od 3 tygodni prawie nie ma mnie w domu i dostęp do komputera mam bardzo ograniczony. Ale liczę, że od poniedziałku będę już w domu i wreszcie nadrobię zaległości na forum.
Gorąco pozdrawiam wszystkich, którzy tu do mnie zaglądają
Pozdrawiam, Justyna
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Justynek
- 200p

Moje dwie nowości niedawno zakupione.
pierwszy to Echinopsis Subdenudata(tak mi się wydaje), drugi niestety NN.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc w identyfikacji.
Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa, czy powyższe kaktusy mogę w tym roku zimować. Podłoże mają jeszcze wilgotne, ale gdy wyschnie, to czy nie będzie już za późno na zimowanie? Roślinki są spore i gdyby zimowały to mam cichą nadzieję na kwiaty wiosną(przynajmniej u echinopsisa).
pierwszy to Echinopsis Subdenudata(tak mi się wydaje), drugi niestety NN.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc w identyfikacji.
Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa, czy powyższe kaktusy mogę w tym roku zimować. Podłoże mają jeszcze wilgotne, ale gdy wyschnie, to czy nie będzie już za późno na zimowanie? Roślinki są spore i gdyby zimowały to mam cichą nadzieję na kwiaty wiosną(przynajmniej u echinopsisa).
Pozdrawiam, Justyna
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Nowosci sliczne
Wydaje mi się ,że możesz po przeschnięciu podłoza zimowac.Ja bym zimowała.Ten drugi to chyba jakiś Ferak ,ale niech sie wypowiedzą nasi eksperci 
- Justynek
- 200p

Też myślałam, że to ferocactus. Nawet wydaje mi się, że podobnego widziałam gdzieś na forum, ale niestety nie mam zielonego pojęcia u kogo
Dobrze przynajmniej znać gatunek
Dobrze przynajmniej znać gatunek
Pozdrawiam, Justyna
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- julita20

- Od: 29 lip 2010, o 16:42
Ale duże i piękne.
-- 9 lis 2010, o 00:08 --
Ale duże i piękne.
-- 9 lis 2010, o 00:08 --
Ale duże i piękne.
- Justynek
- 200p

Ja też byłam zdziwiona, że znalazłam takie duże kaktusy w przystępnej cenie. To pamiątka po odwiedzinach w rodzinnych stronach. Były jeszcze inne kaktusy, niestety funduszy na zakup zabrakło- było wiele ważniejszych wydatków. Ale chociaż te dwa musiałam kupić 
Pozdrawiam, Justyna
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- Spy

- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Ładne. Ferak to chyba F. horridus f. brevispina.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/