Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.1
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie - drozd
Janusz a co to za burza przeszła przez Twój ogród ?, wiosną będziesz miał dużo miejsca na nowe nasadzenia.
Pozdrawiam Zenek
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Januszu przepiękne te błonczatki
...muszę się o nie postarać. 

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Dopiero wróciłem od Ciebie z przemyśleniami odnośnie ogrodowych zakupów.
To są ziemie odzyskane. Tu gdzie był wysoki szpaler była granica działki. Po ostatnich pomiarach okazało się,że 3,5 m brakuje w szerokości mojej działki więc posadziłem nowy szpaler przy nowej granicy. Trochę szkoda było go wycinać, bo to moje małe dzieło i dobra zasłona od wiatru ale pędzi w górę drugi a tu zrobiło się strasznie "łyso" wiec wiosna zapowiada się pracowita. Jeszcze pozostały pniaki do usunięcia w tym roku.
Elu
To prawda - takie fikuśne i do tego ładnie pachną
To są ziemie odzyskane. Tu gdzie był wysoki szpaler była granica działki. Po ostatnich pomiarach okazało się,że 3,5 m brakuje w szerokości mojej działki więc posadziłem nowy szpaler przy nowej granicy. Trochę szkoda było go wycinać, bo to moje małe dzieło i dobra zasłona od wiatru ale pędzi w górę drugi a tu zrobiło się strasznie "łyso" wiec wiosna zapowiada się pracowita. Jeszcze pozostały pniaki do usunięcia w tym roku.
Elu
To prawda - takie fikuśne i do tego ładnie pachną
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Januszu takie zmiany a ty mówisz że

drozd pisze:Nic nie dzieje się ciekawego w moim ogrodzie

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Januszu, chyba rzeczywiście telepatia
Widzę, że się napracowałeś, ale i zyskałeś dużo miejsca pod nowe nasadzenia. Czy to oznacza, że plany przeprowadzki przełożone na bliżej nieokreśloną przyszłość?
Serdecznie pozdrawiam Ciebie i Małżonkę

Widzę, że się napracowałeś, ale i zyskałeś dużo miejsca pod nowe nasadzenia. Czy to oznacza, że plany przeprowadzki przełożone na bliżej nieokreśloną przyszłość?
Serdecznie pozdrawiam Ciebie i Małżonkę

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janusz ja od razu wnoszę cebule do piwnicy , teraz już wiemy jaka jest przyczyna .
Dzięki Janusz teraz już będę wiedziała co źle robię .
Genia
Dzięki Janusz teraz już będę wiedziała co źle robię .
Genia
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witam cię,mi też się wydaje że biała ismena jest ładniejsza,ale tamta odmiana to też dla mnie coś nowego a ja lubię nowości
.A ty chyba je wszystkie masz hihihihihi
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- drozd
Aniu.
Lubię sadzić patrzeć jak to wszystko rośnie a nie lubię wycinać a w dodatku tego co sam posadziłem. To tak jakbym cząstkę siebie wycinał. Ta wycinka to taka specyficzna. Innego wyjścia nie było. Mam nadzieje,że starczy mi sił do zagospodarowania tego terenu
Moniko
Wizja przeprowadzki nadal aktualna. W jakim czasie to nastąpi trudno powiedzieć. Tu zawsze była Polska "B" i jest. Relacja cen miedzy wschodem a zachodem Polski jest ogromna o szczególnie w nieruchomościach i dlatego na pewno nie nastąpi to szybko. U nas teraz są intensywne poszukiwania gazu, węgla i ropy. Dzisiaj na mojej działce od rana pracują jakieś wibratory echo sondy aż dom drży.
Pokładamy nadzieję, że może to przyczyni się do rozwoju tych rejonów i większym zainteresowaniem.
A ja - taka we mnie natura,że nie usiedzę coś muszę zmieniać przynajmniej w swoim otoczeniu więc i wiosna zapowiada się pracowita.
Geniu
Jeszcze do tego tematu powrócimy wiosną.
Renatko
Nie mam żółtej ismeny. Jakoś nie wydaje mi się atrakcyjną i chyba nadal jej nie kupię.
Lubię sadzić patrzeć jak to wszystko rośnie a nie lubię wycinać a w dodatku tego co sam posadziłem. To tak jakbym cząstkę siebie wycinał. Ta wycinka to taka specyficzna. Innego wyjścia nie było. Mam nadzieje,że starczy mi sił do zagospodarowania tego terenu
Moniko
Wizja przeprowadzki nadal aktualna. W jakim czasie to nastąpi trudno powiedzieć. Tu zawsze była Polska "B" i jest. Relacja cen miedzy wschodem a zachodem Polski jest ogromna o szczególnie w nieruchomościach i dlatego na pewno nie nastąpi to szybko. U nas teraz są intensywne poszukiwania gazu, węgla i ropy. Dzisiaj na mojej działce od rana pracują jakieś wibratory echo sondy aż dom drży.
Pokładamy nadzieję, że może to przyczyni się do rozwoju tych rejonów i większym zainteresowaniem.
A ja - taka we mnie natura,że nie usiedzę coś muszę zmieniać przynajmniej w swoim otoczeniu więc i wiosna zapowiada się pracowita.
Geniu
Jeszcze do tego tematu powrócimy wiosną.
Renatko
Nie mam żółtej ismeny. Jakoś nie wydaje mi się atrakcyjną i chyba nadal jej nie kupię.
Oj pozazdrościć tego nowego miejsca do sadzenia. Ale jeszcze trochę pracy zanim to nastąpi.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janusz ja znowu z pytaniem a ta hortensję od Ciebie to się ścina czy ona kwitnie na zeszłorocznych bo jestem ciemna jak nie powiem co
Nie mam pojecia jak się ścina to zadołuje w ziemi a jak na zeszłorocznych to schowam.

Ismeny rzeczywiście mają kwiaty przecudnej maści i urody hehe
Ale moje tak same jak te Geni - zgniły dwa lata temu
Ale moje tak same jak te Geni - zgniły dwa lata temu

- e-genia
Piotr ale chyba się nie poddajemy ?
- drozd
Bożenko To zależy od punktu widzenia. Dzisiaj skopałem ponad 25m. kw. pod przyszłoroczne kanny to taki radosny do domu nie wróciłem a i noc też będzie nieciekawa. Działka ta po szpalerze pewnie będzie przez rok w czarnym ugorze, bo pod tujami był Podagrycznik pospolity. Kto go zna to wie jakie to świństwo ciężkie do wytępienia. Może dopiero jakieś jesienne nasadzenia będą możliwe.Bożi pisze:Oj pozazdrościć tego nowego miejsca do sadzenia. Ale jeszcze trochę pracy zanim to nastąpi.
Gosiu
Jej nie trzeba ścinać,bo pąki kwiatowe są nad ostatnią parą liści przed starym kwiatem tak jak przy tych czerwonych ogrodowych i jak skrócisz pędy to jednocześnie pozbędziesz ją pąków kwiatowych i w przyszłym roku nie będzie kwitła.
Posadź ją w ogrodzie i jak nastaną już stałe mrozy przygnij gałązki do ziemi i obsyp liśćmi. Gdybyś od razy posadziła do gruntu to teraz nie musiałabyś okrywać, bo u mnie ostatnią zimę przeżyła bez okrycia i ładnie kwitła. Chyba, że masz miejsce do przezimowania w domu ale w chłodnym miejscu.
Piotrze.
Aż nie chce mi się wierzyć,że ismeny gniją, bo ja nie miałem takiego przypadku. Kiedy one gniją w zimie czy w ogrodzie?
Geniu
I słusznie. Poddawać się nie wolno. Metodę prób i błędów najlepiej się pamięta tylko trochę to kosztowna metoda.

- e-genia
Janusz ja już wiem co źle robiłam i nie popełnię tego błędu
.
W przyszłym roku wiosną kupię ze 3 cebulki .
Genia

W przyszłym roku wiosną kupię ze 3 cebulki .
Genia

- drozd
Geniu
To podpowiedz Piotrowi może ten sam błąd popełnia.
To podpowiedz Piotrowi może ten sam błąd popełnia.