Ogródek AGNESS cz.6
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.6
Aguś dziękuję
ja również mam nadzieję, że nowe liliowce szybko się rozrosną, już nie mogę doczekać się widoku ich kwiatów

- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Czas na wspomnienia . :P
Też mam tego pełnego KWANSO .Bardzo późno u mnie kwitł ,jak już prawie wszystkie przekwitły .
Już nie mogę się doczekać przyszłego sezonu ,bo dokupiłam ponad 40 nowych odmian .Pewnie wszystkie nie zakwitną ,ale większość chyba tak .
Też mam tego pełnego KWANSO .Bardzo późno u mnie kwitł ,jak już prawie wszystkie przekwitły .
Już nie mogę się doczekać przyszłego sezonu ,bo dokupiłam ponad 40 nowych odmian .Pewnie wszystkie nie zakwitną ,ale większość chyba tak .
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwanso jest śliczny, ale dość ekspansywny. W środku ogródka chciał włazić na inne rośliny, więc go przesadziłam w bezpieczne miejsce, ale ... tam zmizerniał
Muszę mu wymyślić jakieś miejsce, żeby jemu było dobrze i z nim było dobrze
Nie będzie to łatwe 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Kwanso kupiłam na jesień, czyżbym musiała przesadzać...?
Rośnie blisko róż
Rośnie blisko róż
Aguś
A zdradzisz może jaka to odmiana? Piękne są te liliowce, świetnie , że zechciałaś troszkę powspominać..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Kwanso variegata prawie wcale się nie rozrasta ,przynajmniej u mnie mam 3rok i jest taki jak posadziłam , raz zakwitł .
Mnie kwit się nie podoba tylko te biało-zielone liście
Mnie kwit się nie podoba tylko te biało-zielone liście
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu witaj.
Śliczne liliowce, 50 szt, to jest już ogromna kolekcja jak dla mnie .
Gdy porosną w duże kępy, to będą Ci kwitły całe lato i przynajmniej nie chorują tak jak róże.
Śliczne liliowce, 50 szt, to jest już ogromna kolekcja jak dla mnie .
Gdy porosną w duże kępy, to będą Ci kwitły całe lato i przynajmniej nie chorują tak jak róże.
- AGNESS

Joluś dokupiłaś mnóstwo nowych odmian liliowców, latem będzie widok nieziemski, już nie mogę się doczekać
Izuniu mój Kwanso ma wokół siebie sporo miejsca do rozrastania, cieszy mnie to że szybciutko sie powiększa, już i tak jest ładną kępką, a teraz mam nadzieję, ze szybciutko będzie krzaczkorkiem
Mam nadzieję, ze zajdziesz miejsce dla swojego, żeby Ci pięknie kwitł i cieszył widokiem swoich wspaniałych kwiatuszków
Aniu niech na razie sobie rośnie, jak zacznie szaleć to przesadzisz
Martuś ten liliowiec to Kwanso, jest prześliczny
Są jeszcze inne pełne odmiany i choruję na nie, ale na razie nie mogę trafić
Geniu biało-zielone listki na pewno pięknie wyglądają , ja jestem zakochana w tych ślicznych pełnych kwiatach
Tajeczko 50 szt faktycznie , ale to się tylko wydaje że jest dużo, ponieważ to jeszcze maleństwa, wiele z nich to pojedyncze badylki, trzeba lat, żeby rozrosły się w znośne kępki, teraz to ich prawie wcale nie widać w ogrodzie. A dodatkowo pewnie niektóre będą powtórzone, bo częśc mam z wymianek, a i powiem szczerze, że też nie pamiętam jakie kupowałam, bo też w kilku miejscach i również mogłam coś zdublować
Ale wtedy one będą połączone w jedną kępkę i powstanie miejsce na następne odmiany

Izuniu mój Kwanso ma wokół siebie sporo miejsca do rozrastania, cieszy mnie to że szybciutko sie powiększa, już i tak jest ładną kępką, a teraz mam nadzieję, ze szybciutko będzie krzaczkorkiem
Aniu niech na razie sobie rośnie, jak zacznie szaleć to przesadzisz
Martuś ten liliowiec to Kwanso, jest prześliczny
Geniu biało-zielone listki na pewno pięknie wyglądają , ja jestem zakochana w tych ślicznych pełnych kwiatach
Tajeczko 50 szt faktycznie , ale to się tylko wydaje że jest dużo, ponieważ to jeszcze maleństwa, wiele z nich to pojedyncze badylki, trzeba lat, żeby rozrosły się w znośne kępki, teraz to ich prawie wcale nie widać w ogrodzie. A dodatkowo pewnie niektóre będą powtórzone, bo częśc mam z wymianek, a i powiem szczerze, że też nie pamiętam jakie kupowałam, bo też w kilku miejscach i również mogłam coś zdublować
- AGNESS

O rany Geniu to faktycznie prawdziwe cudeńko, szkoda tylko,że nie chce ładnie przyrastać, przez 3 lata i wciąż jeden badylek, może wreszcie podziękuje z opiekę i ruszy

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aga, liliowce przecudnej urody. Zresztą juz ci chyba pisałam ale nigdy dość pochwał dla tych cudownych roślin, które dla mnie obok róż i lilii są królowymi ogrodów.
A jak on borocek ma przyrastać jak on prawie chlorofilu nie ma
A tak na serio to świetnie wygląda - ogólnie lubię wszystko co ciapate i variegatowate

A tak na serio to świetnie wygląda - ogólnie lubię wszystko co ciapate i variegatowate
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
A mój Kwanso jest posadzony w dużej donicy
a donica jest cała zadołowana w ziemi.
- AGNESS

Wandziu zgadza się liliowce można podziwiać bez końca, są wspaniałe i mają naprawdę ogromną ilość odmian. Jest w czym wybierać, najgorsze jak podobają się wszystkie
Piotruś bo ciapate zawsze pięknie wygląda, czy kwitnie, czy nie

_oleander_ i dzięki temu nie masz problemu z nadmiernym rozrastaniem się, roślinka wzięta w karby

Piotruś bo ciapate zawsze pięknie wygląda, czy kwitnie, czy nie
_oleander_ i dzięki temu nie masz problemu z nadmiernym rozrastaniem się, roślinka wzięta w karby