Arturze, zakupy zawsze są (NIE)planowaneArtur89 pisze:Tak, tak zwalaj winę na alkoholbanditoo pisze:Właśnie to mi się podoba że ogólnie były niedrogie i niektóre już mają całkiem spore rozmiary, robi mi się powoli spora kolekcja hybryd. Zakładki nie mam , adres wpisuję ręcznie a po piwku znacznie łatwiej mi się go wpisuje.Planujesz jeszcze jakieś zakupy w tym roku
?
Parę moich kaktusów - banditoo
Re: Parę moich kaktusów
kochajmy zielone 
pozdrawiam serdecznie Kasia
- banditoo
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lis 2008, o 01:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właściwie to parę jeszcze kupiłem u Licznerskich
ale to już naprawdę koniec 
ooo!!! Prosimy o zdjęciabanditoo pisze:Właściwie to parę jeszcze kupiłem u Licznerskichale to już naprawdę koniec
kochajmy zielone 
- banditoo

na razie przyszedł echinofossulo, muszę go wsadzić do doniczki i jak będzie słoneczko to zrobię zdjęcie. Ogólnie takie kupiłem
Echinocereus reichenbachii
Setiechinopsis mirabilis
Mammillaria sp. 'Monstru. cris.' JAPONIA
Ariocarpus agavoides
Astrophytum asterias 'Vtype'
Astrophytum asterias 'Nuda'
Echinofossulocactus violaciflorus variegata'
Pani Mirosława też mnie puści z torbami.
Echinocereus reichenbachii
Setiechinopsis mirabilis
Mammillaria sp. 'Monstru. cris.' JAPONIA
Ariocarpus agavoides
Astrophytum asterias 'Vtype'
Astrophytum asterias 'Nuda'
Echinofossulocactus violaciflorus variegata'
Pani Mirosława też mnie puści z torbami.
'Flying saucer' za 1 euro...

- Farel

- Od: 22 lip 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten E. reichenbachii był taki tani, że i ja nie mogłem przepuścić takiej okazji i wziąłem 2szt., To był tylko dodatek do lofki variegata, którą wreszcie udało mi się upolować 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Super hybrydy zakupiłeś.
Za tą cenę też bym się pewnie skusił. Prawda jest jednak taka, że dochodzą koszty przesyłki i tu już się tanizna kończy.
W każdym razie na przyszły rok sam tych roślin poszukam i kilka u mnie będzie rosło. Już na nie jakiś czas choruję.
A te od Licznerskich też ładne. Twoja kolekcja już jest ciekawa a będzie jeszcze ciekawsza

Za tą cenę też bym się pewnie skusił. Prawda jest jednak taka, że dochodzą koszty przesyłki i tu już się tanizna kończy.
W każdym razie na przyszły rok sam tych roślin poszukam i kilka u mnie będzie rosło. Już na nie jakiś czas choruję.
A te od Licznerskich też ładne. Twoja kolekcja już jest ciekawa a będzie jeszcze ciekawsza
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- moritius

- Od: 30 sie 2010, o 12:15
... nagłośniony przez moritiusaArtur89 pisze:jeszcze ciekawe są hybrydy w ofercie, nawet Chamae się trafiły i niegdyś huczny 'Unikum'.
Dlaczego ja nie widziałem tej trójki
Pozdrawiam, Aleksander
- banditoo

Dlatego żeby zniwelować koszty kupuję zazwyczaj więcej, wtedy cena za hybrydę z wysyłką nie przekracza zazwyczaj 10zł.hen_s pisze:Super hybrydy zakupiłeś.
moritius a co licytujesz unikum?
- Artur89

- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Ja właśnie widzę, że się czaisz na niego jako licytant, banditoobanditoo pisze: moritius a co licytujesz unikum?
- banditoo

muszę coś jeszcze kupić żeby mi przesyłka za drogo nie wyszła w stosunku do ceny roślin , wiec czekam jeszcze na zakończenie tych licytacji. Może jeszcze jakaś jedna albo dwie się trafią. Ale to już naprawdę koniec 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Jeszcze lepiej kupować w kilka osób to się koszty rozkładają na wszystkich.Dlatego żeby zniwelować koszty kupuję zazwyczaj więcej
Niestety nie wiem skąd jesteś bo może bym się do Ciebie dołączył. Tyle, że pora już późnawa na sprowadzanie roślin...
Ech, chciała bym ale się bojam...
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
- Artur89

A chyba, że tak. Faktycznie nie opłaca się kupować 1-2 roślin mając na uwadze nie małe koszty wysyłki, ale podliczając pełne koszy przy większym zamówieniu, które zwykle przekraczają pół stówy to już nie jest tak wesołobanditoo pisze:muszę coś jeszcze kupić żeby mi przesyłka za drogo nie wyszła w stosunku do ceny roślin , wiec czekam jeszcze na zakończenie tych licytacji. Może jeszcze jakaś jedna albo dwie się trafią. Ale to już naprawdę koniec
O Henryk dobrze rzecze
- banditoo

Kupować tak , ale nie licytować bo niegdy nie wiadomo co kto wylicytuje, czy w ogóle i podbijać między sobą ceny też nie dobrze, a ja ciągnę licytację u tego samego gościa przez miesiąc i dopiero jak mi się uzbiera parę roślin to płacę.hen_s pisze:Jeszcze lepiej kupować w kilka osób to się koszty rozkładają na wszystkich.Dlatego żeby zniwelować koszty kupuję zazwyczaj więcej
Niestety nie wiem skąd jesteś bo może bym się do Ciebie dołączył. Tyle, że pora już późnawa na sprowadzanie roślin...
Ech, chciała bym ale się bojam...
Tania przesyłka jest tu http://www.tynyllidiart.co.uk/robinsoncacti 2,5funta i spory wybór ,z tym że rośliny małe.Wiec tutaj nie opłaca się zamawiać razem.
A pora rzeczywiście już późna wiec trzeba kończyć zakupy.
A jestem z FESTUNG BRESLAU
Artur jeżeli chodzi o licytację to tak sobie przyjąłem że cena z przesyłką za roślinę ma mi oscylować w granicy 10zł
- Artur89

Pl. Grunwaldzki pozdrawiabanditoo pisze: A jestem z FESTUNG BRESLAU
Lepiej wybrać eBay'czyka, który ma zarówno rośliny pod licytację jak i normalny zakup. Wówczas jak komuś nie wyjdzie w aukcjach to może sobie dokupić roślinę poprzez 'Kup teraz'. To jest dobre bo wtedy nie ma obawy, że np. jedna osoba spośród grupy ze zbiorczego zostanie sama z zamówieniem.
O i jak najbardziej słuszne założenie.banditoo pisze: Artur jeżeli chodzi o licytację to tak sobie przyjąłem że cena z przesyłką za roślinę ma mi oscylować w granicy 10zł