Działka już nie tylko z widokiem :)
- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka już nie tylko z widokiem :)
A przywiozłaś cos roślinnego( ogródkowego) z tej wycieczki

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
Taki angielski klimat w zimie przydałby się i u nas.
Jolu, pora na jakieś widoczki z ogrodu.
Jolu, pora na jakieś widoczki z ogrodu.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jolu cudne zdjęcia
oj takie zimy w PL to tylko marzenie a szkoda nic okrywać nic nie marznie fajnie nie?
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Przemku
Mireczko, może wiosną coś przywiozę, teraz ledwo upchnęłam walizki zakupowe, a i roślinki już szykują się na zimę.
Romku, widoczki z ogródka będą, jak tylko da sie wyjść i cyknąć
Póki co pada
Ale będę próbowała.
Celinko, również w nawiązaniu do wypowiedzi Romka, pewnie, że przydałyby sie takie zimy, że człowiek nie zastanawia się co tam znowu zmarzło
i okrywać nie trzeba.
Mam jednak nieco inne obawy odnośnie roślinek z wyspy. Przyzwyczajone do łagodnych zim, mogą mieć problemy, jeśli okaże sie prawdą prognoza tegoroczna.
W zwiążku z wyciekiem w zatoce meksykańskiej zaburzony został ciepły prąd zatokowy, który sprzyjał łagodnemu, zimowmu klimatowi w UK. Już w czasie mojego pobytu (a był to październik) trzeba byo skrobać samochodowe szyby. Czy to normalne o tej porze roku? Mieszkańcy mówią, że szykuje się chyba wyjątkowo mroźna zima.
Kolejnym czynnikiem sprzyjającym tamtejszym ogrodom jest ich lokalizacja w czworokątach budynków, tak więc z każdej strony jest osłona od mroźnych zimowych wiatrów, które chyba najbardziej szkodzą.
Mury zarazem oddają dużo ciepła, więc temperatura jest nieco wyższa niż na otwartych przestrzeniach. Dodatkowo dojrzałe, olbrzymie drzewa dają osłonę.
A co mam powiedzieć z moim ogródkiem owianym wiatrem, zmrożonym kontynentalnym, mroźnym powietrzem ze wschodu
aż strach pomysleć
Aaaa.... może strach ma tylko wielkie oczy
Mireczko, może wiosną coś przywiozę, teraz ledwo upchnęłam walizki zakupowe, a i roślinki już szykują się na zimę.
Romku, widoczki z ogródka będą, jak tylko da sie wyjść i cyknąć
Celinko, również w nawiązaniu do wypowiedzi Romka, pewnie, że przydałyby sie takie zimy, że człowiek nie zastanawia się co tam znowu zmarzło
Mam jednak nieco inne obawy odnośnie roślinek z wyspy. Przyzwyczajone do łagodnych zim, mogą mieć problemy, jeśli okaże sie prawdą prognoza tegoroczna.
W zwiążku z wyciekiem w zatoce meksykańskiej zaburzony został ciepły prąd zatokowy, który sprzyjał łagodnemu, zimowmu klimatowi w UK. Już w czasie mojego pobytu (a był to październik) trzeba byo skrobać samochodowe szyby. Czy to normalne o tej porze roku? Mieszkańcy mówią, że szykuje się chyba wyjątkowo mroźna zima.
Kolejnym czynnikiem sprzyjającym tamtejszym ogrodom jest ich lokalizacja w czworokątach budynków, tak więc z każdej strony jest osłona od mroźnych zimowych wiatrów, które chyba najbardziej szkodzą.
Mury zarazem oddają dużo ciepła, więc temperatura jest nieco wyższa niż na otwartych przestrzeniach. Dodatkowo dojrzałe, olbrzymie drzewa dają osłonę.
A co mam powiedzieć z moim ogródkiem owianym wiatrem, zmrożonym kontynentalnym, mroźnym powietrzem ze wschodu
Aaaa.... może strach ma tylko wielkie oczy
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super wycieczka do "ciepłych krajów"
Spacer po Twoim ogrodzie bardzo urozmaicony - ja też miałam radochę z tegorocznego grzybobrania (z obieranie tego wszystkiego trochę mniejsza
)
Podziwiam miłość do kłujek (wszelkiego rodzaju) i traw - na razie tylko ogladam, ale kiedyś .... kto wie....
niektóre są naprawdę piękne.
Rabatki korowo-kamyczkowe extra - pozwoliłam sobie zabrać jedną fotkę - żeby pokazać M.
Spacer po Twoim ogrodzie bardzo urozmaicony - ja też miałam radochę z tegorocznego grzybobrania (z obieranie tego wszystkiego trochę mniejsza
Podziwiam miłość do kłujek (wszelkiego rodzaju) i traw - na razie tylko ogladam, ale kiedyś .... kto wie....
niektóre są naprawdę piękne.
Rabatki korowo-kamyczkowe extra - pozwoliłam sobie zabrać jedną fotkę - żeby pokazać M.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jolu zdjęcia cudo 
No dobrze, że się pojawiłaś, bo tu się już obywatelska inicjatywa zawiązywała, żeby wnioskować do moderatorów o zmianę nazwy wątku na Działka tylko z widokiem...bez gospodyni
No się nazwiedzałaś i naoglądałaś! Ciężko się potem wraca do szarej, dosłownie i w przenośni
rzeczywistości...
No się nazwiedzałaś i naoglądałaś! Ciężko się potem wraca do szarej, dosłownie i w przenośni
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj w domu
Piękna podróż... tylko... te zdjęcia industrialne... trochę mnie przerażają
Piękna podróż... tylko... te zdjęcia industrialne... trochę mnie przerażają
- Kasia_Tomek
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, ale fajnie miałaś,
oderwać się na chwilę od szarej rzeczywistości o tej porze roku, rewelacja.
Zdjęcia porobiłaś, bardzo fajne, ogląda się je z wielką przyjemnością. Miejmy nadzieję, że prognozy pogody na zimę się nie sprawdzą i te piękne rośliny ,nie będą miały problemu.
Zdjęcia porobiłaś, bardzo fajne, ogląda się je z wielką przyjemnością. Miejmy nadzieję, że prognozy pogody na zimę się nie sprawdzą i te piękne rośliny ,nie będą miały problemu.
Dzięki za fotorelację... czasem fajnie coś pooglądać, nie ruszając się z domku
Ale swojskie niebo ma swój urok
Ale swojskie niebo ma swój urok
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu relacja z podróży super
Cudownie jest pooglądać takie wspaniałe kolorowe widoki w czasie, kiedy na dworze już tak szaro i smutno.
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Jolu zdjęcia super
a wiewiórki nadal takie bezczelne ,ze z torebek wyjmują batoniki
?I podwójna tęcza cudo 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No właśnie z tymi zdjęciami. Ja myślałam, że rzucisz się na obfotografowywanie zieleni, a tu pełnowartościowa relacja 
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Witaj Jolu-podróżniczko!
Miło, że już jesteś, bo troszkę za tobą tęskniliśmy
Piękne zdjęcia.
Jest tyle ciekawych miejsc, które człowiek chciałby zobaczyć, dobrze, że choć wirtualnie można je zwiedzić.
Miło, że już jesteś, bo troszkę za tobą tęskniliśmy
Jest tyle ciekawych miejsc, które człowiek chciałby zobaczyć, dobrze, że choć wirtualnie można je zwiedzić.
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
WOW ale piękne widoczki
Ale fajnie że już jesteś Jolu