wydzielenie żurawek do sekcji gatunkowych

Pytania techniczne i organizacyjne do Admina i Moderatorów.
Awatar użytkownika
elli3
100p
100p
Od: 19 maja 2009, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

wydzielenie żurawek do sekcji gatunkowych

Post »

Tak mi przyszło do głowy żeby może Admin przemyślał temat wydzielenia żurawek do sekcji gatunkowej, bo "Byliny,trawy, zioła " zostały przeż żurawki zdominowane.Byłoby czytelniej troszkę.
Tak sobie tylko pomyślałam....... ;:224
(żeby nie było, to ja bardzo lubię żurawki inne zielone zresztą też)
pozdrawiam ANIA
Awatar użytkownika
Galadriela
500p
500p
Od: 22 wrz 2009, o 13:58

Re: wydzielenie żurawek do sekcji gatunkowych

Post »

Też podpisuję się pod tą prośbą...
Nie mam nic przeciwko żurawkom, są bardzo ładne, sama mam trzy odmiany, ale forum bylinowe jest zdominowane przez wątki o poszczególnych odmianach żurawek i żuraweczek i przez to ciężko znaleźć w nim inne byliny.
Zatem, również bardzo proszę o rozpatrzenie prośby dotyczącej stworzenia królestwa żurawek (mających wielu zwolenników) do działu sekcji gatunkowych.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

bishop pisze:
lucy09 pisze:[...]Chyba mamy trochę wpływ na to, jak ma wyglądać nasze forum?
Jasne, przecież to Forumowicze tworzą Forum. :wink:
[...]
Niestety, stworzenie nowego działu jest technicznie niemożliwe. Była już kiedyś podobna propozycja m.in. dla Hoyi, liliowców - nie dało się :( .
Więc nasz wpływ na Forum póki co pozostaje dbaniem o jego merytorykę i atmosferę, bez rewolucji technicznych :roll:
ooasia

Post »

Admin doznał amnezji i zapomniał, jak tworzył nowe forum w zeszłym roku. :;230
Problem nazywa się "gdyby tworzyć nowy dział dla każdej rośliny to strona główna byłaby baaardzo długa, czyli nieestetyczna i niefunkcjonalna".
Sugestie:
- przemyśleć, co jest bardziej funkcjonalne i korzystniejsze dla korzystających z forum
- nie nazywać swoich obiekcji estetycznych problemami technicznymi.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

ooasia pisze:[...]- nie nazywać swoich obiekcji estetycznych problemami technicznymi.
Pozdrawiam.
To ja napisałem o problemach technicznych, nie Admin, więc swoje zarzuty proszę kierować do mnie.
Nadal uważam, że stworzenie odrębnego działu dla każdej grupy roślin, która ma swoich miłosników na Forum jest problemem technicznym.
A wyróżnienie wyłącznie miłośników żurawek jest... po prostu nie w porządku wobec pozostałych :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
ooasia

Post »

bishop pisze:To ja napisałem o problemach technicznych, nie Admin
Owszem, dlatego wciąż czekam na wyjaśnienia Administratora.
bishop pisze:A wyróżnienie wyłącznie miłośników żurawek jest... po prostu nie w porządku wobec pozostałych
Jak widać kilka postów wyżej, zależy na tym nie tylko miłośnikom żurawek.
Dla wyjaśnienia - mi osobiście jest dokładnie wszystko jedno, czy żurawki będą w wydzielonym forum, potrzebne informacje i tak znajdę.
Awatar użytkownika
elli3
100p
100p
Od: 19 maja 2009, o 16:35

Post »

bishop pisze: A wyróżnienie wyłącznie miłośników żurawek jest... po prostu nie w porządku wobec pozostałych :wink:
:shock:
Skoro uważasz,że to nie w porządku to dlaczego zostały wyróżnione róze, hosty, powojniki i rododendrony?
Uważam, że wrzucenie wszystkich wątków z żurawkami do sekcji garunkowych trochę rozładowałoby tłok w bylinach.
Przeciez jak się otworzy byliny ,to widac od razu,że są one zdominowane przez żurawki.
Forum jest naprawdę fajne i przyjazne forumkom, ale są byliny bardziej i mniej popularne wśród "zielonolubnych" i w dalszym ciągu uwazam, że te bardziej dominujące powinny być wydzielone do sekcji gatunkowych.
Myślę,że forum byłoby bardziej przejrzyste i czytelniejsze.
Będę na nim bywac jakie by nie było, bo jest ciekawe i znajduję tu duuużo potrzebnych mi informacji.Pozdrawiam. :D
pozdrawiam ANIA
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Po dogłębnej analizie (nie ukrywam że są też argumenty za) zdecydowaliśmy się zachować zwarte sekcje/ działy

Podaję kilka z brzegu powodów na nie:
- precedens powodujący falę następnych "potrzebnych" nowych sekcji
- rozdrobnienie tematów w różnych działań utrudniające utrzymanie porządku / biorąc pod uwagę, że nie jesteśmy w stanie ściśle pilnować porządku tematycznego
/... również trudno wymagać tego od wszystkich w sposób ostry spowodowałoby to bałagan
- bardzo utrudnilibyśmy nowym Forumowiczom wejście w forum (i tak odstrasza wielkość i rozbudowanie ilości sekcji)
- niespójność ze strategią przyjętą kilka lat temu (ściśle określony układ - przejrzysty dla Nowych Forumowiczów)

Będę wdzięczny za przyjęcie naszego stanowiska bez polemik / zamykam wątek
Z wyrazami szacunku
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Zablokowany

Wróć do „PYTANIA do Ekipy Moderującej. Techniczne. Archiwalne KONKURSY”