Tak, pisał u siebie w watku-w dobrych warunkach rośnie 2-5 cm na tydzień ;)Artur89 pisze:Tak. Mam już od Bartka 5 młodych roślin.moritius pisze:Artur, na temat pereskiopsisa pogadaj z bartim ;-). Jak ci się uda to na wiosnę wychodujesz całe 'stado'
Gdzieś pisał o przyrostach (tygodniowych?) ale nie pamiętam gdzie. Jeśli moich 5 dam radę rozmnożyć do np 30-40 do lutego/marca to byłoby super. Pewnie w mnożarce dadzą radę osiągnąć taki wynik...
"Kaktusowe Rozmówki..."
- moritius
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: "Kaktusowe Rozmówki..."
Pozdrawiam, Aleksander

- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
Artur we wrocławiu Pereskiopsis na pewno sprzedawał Marek Snowarski

- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Spoko, dzięki za info.moritius pisze: Tak, pisał u siebie w watku-w dobrych warunkach rośnie 2-5 cm na tydzień ;)
Też właśnie o nim pomyślałem bo akurat ma w ofercie. Tylko zastanawiam się nad progiem wysokości zamówienia. Musiałbym z nim pogadać... Nie chciałbym wydać 5dych na 17 podkładek bo w końcu zbankrutuje. Tak mam jeszcze zamówienie na nasiona choć na nie mam już przeznaczoną kase.banditoo pisze:Artur we wrocławiu Pereskiopsis na pewno sprzedawał Marek Snowarski
- Artur89
O super. Z chęcią się z nimi skontaktuje. 20 (10cm) lub 30 (6cm) podkładek za dychę jak najbardziej sie opłaca  

Dzięki za namiary.
Co do mnożarki. Postaram się w tym miesiącu ruszyć z tematem bo to już listopad.

Dzięki za namiary.
Co do mnożarki. Postaram się w tym miesiącu ruszyć z tematem bo to już listopad.
- bartii9512
- 500p 
- Od: 30 mar 2010, o 18:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja ewentualnie zrobię tyle ile będę mógł, czyli zrobię "pudło" i obkleję taśmą lustrzaną

Moje kaktusy | Pozdrawiam, Bartosz.

- moritius
Tak w ogóle zapytam: jest na forum jakiś artykuł dotyczący mnożarek?

Pozdrawiam, Aleksander

- Artur89
Jest ale na innym forum. link

- bartii9512
- 500p 
- Artur89
Ostrzegam przed stosowaniem płynu do szyb MrMuscle na wełnowce  . Kiedyś czytałem, że można stosować środek do szyb jak nie ma się pod ręką żadnej chemii. Dwa psiknięcia i na kaktusach po kilku dniach pojawiły się takie plamy
 . Kiedyś czytałem, że można stosować środek do szyb jak nie ma się pod ręką żadnej chemii. Dwa psiknięcia i na kaktusach po kilku dniach pojawiły się takie plamy  Plamy wyglądają podobnie do oparzeń na ludzkiej skórze. Szczęście w nieszczęściu ofiary to tylko dwie rośliny.
 Plamy wyglądają podobnie do oparzeń na ludzkiej skórze. Szczęście w nieszczęściu ofiary to tylko dwie rośliny.
Płyn chyba jest na bazie domestosu 

. Kiedyś czytałem, że można stosować środek do szyb jak nie ma się pod ręką żadnej chemii. Dwa psiknięcia i na kaktusach po kilku dniach pojawiły się takie plamy
 . Kiedyś czytałem, że można stosować środek do szyb jak nie ma się pod ręką żadnej chemii. Dwa psiknięcia i na kaktusach po kilku dniach pojawiły się takie plamy  Plamy wyglądają podobnie do oparzeń na ludzkiej skórze. Szczęście w nieszczęściu ofiary to tylko dwie rośliny.
 Plamy wyglądają podobnie do oparzeń na ludzkiej skórze. Szczęście w nieszczęściu ofiary to tylko dwie rośliny.Płyn chyba jest na bazie domestosu

- bartii9512
- 500p 
To ty hartkor jesteś  :P ja bym się nie odważył spryskać płynem do szyb kaktusów   ale jak byś użył takiego zwykłego, najtańszego płynu do szyb to może nic by się im nie stało hehe
  ale jak byś użył takiego zwykłego, najtańszego płynu do szyb to może nic by się im nie stało hehe

ale jak byś użył takiego zwykłego, najtańszego płynu do szyb to może nic by się im nie stało hehe
  ale jak byś użył takiego zwykłego, najtańszego płynu do szyb to może nic by się im nie stało heheMoje kaktusy | Pozdrawiam, Bartosz.

- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja kiedyś spryskałem jakiegoś tajtańszym i nic mu nie było. Trochę szkoda, ale może dojdą do siebie.
A co wełnowce miałeś czy zapobiegawczo?

A co wełnowce miałeś czy zapobiegawczo?
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce

Kaktusy... / Doniczkowce
- moritius
Ładnie upiekłeś te kaktusy - ale poradzą sobie ;)

Pozdrawiam, Aleksander

- Artur89
Wiecie, człowiek uczy się na błędach. Na drugi raz będe brać domowe sposoby z przymrużeniem oka. Nie martwie się jednak, że rośliny szlag trafi. Są 'poparzone' ale tkanki wewnątrz nie zostały przecież uszkodzone. 
Było na nich kilka wełnowców - nie chciałem by rozprzestrzeniły się na inne rośliny. W tym tygodniu kupię wreszcie Actellic bo to białe gó*no zaczyna mnie wnerwiać Cały sezon miałem spokój od robactwa - tylko wystawiłem na zimowisko i już zaczynają się uaktywniać.
 Cały sezon miałem spokój od robactwa - tylko wystawiłem na zimowisko i już zaczynają się uaktywniać.

Było na nich kilka wełnowców - nie chciałem by rozprzestrzeniły się na inne rośliny. W tym tygodniu kupię wreszcie Actellic bo to białe gó*no zaczyna mnie wnerwiać
 Cały sezon miałem spokój od robactwa - tylko wystawiłem na zimowisko i już zaczynają się uaktywniać.
 Cały sezon miałem spokój od robactwa - tylko wystawiłem na zimowisko i już zaczynają się uaktywniać.- moritius
Ja jeszcze R. marsoneri nie wstawiłem na zimowisko, patrzę, a ona na jakieś pasożyty-takie jak już we wrześniu miałem u gymno... Wg twojej informacji to były skoczogonki-od razu spryskałem i czekam co się stanie dalej.

Pozdrawiam, Aleksander