Będzie co podziwiać w przyszłym roku

PW
 PWto nie ona moja osiąga ok. 2 m wysokości w słonecznym miejscuxxaniaxx105 pisze:Witam.Ta róża Galijska nosi nazwę
*
Souvenir de Malmedy
Jeśli chodzi o Lovely Green, to zauważyłam, że najładniej wygląda, gdy zetniemy ją w fazie pąka i pozwolimy rozkwitnąć w domu. Wówczas płatki są zdrowe, ładnie się rozwijają i długo trzymają w wazonie. Tydzień temu ścięłam pąki do wazonu. Dzisiaj wyglądają tak:camellia pisze:Takie róże w zielonym odcieniu to chyba jeszcze u nas rzadkość. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie Eden Romantica, teraz jeszcze Lovely Green i jeszcze więcej zieleniPozostaje mi nadzieja, że wiosną znów ktoś na forum zorganizuje zakupy w szkółce zagranicznej i je zdobędę

U mnie tak samo przymrozek zmroził już wszystko, tylko róże dzielnie się trzymają. No może jeszcze astry.
 U mnie tak samo przymrozek zmroził już wszystko, tylko róże dzielnie się trzymają. No może jeszcze astry.wiesz że w domu, to nawet wyczułam jej delikatny zapach; ucieszyło mnie tocamellia pisze:Lovely Green cudoU mnie tak samo przymrozek zmroził już wszystko, tylko róże dzielnie się trzymają. No może jeszcze astry.

Ach, ten zniewalający urok róż alba....
 Ach, ten zniewalający urok róż alba....tak, to prawda - stare róże są urzekającelelumpolelum pisze:Jowitko, piękne róże zamówiłaś, właśnie sobie je pooglądałam. Felicite Parmentier powalającaAch, ten zniewalający urok róż alba....

.Ja też pościnałam swoje.Zebrałam ostatnie dni lata do domku.Wydaje mi sie że mam Lovely Gren.Takie same kwiaty-pełne ,piwoniowowate.Prezent od M.......Jowitko zamowienia ciekawe.Tak jak ktoś napisał-będzie co podziwiać latem.Pozdrawiam Iwona
 .Ja też pościnałam swoje.Zebrałam ostatnie dni lata do domku.Wydaje mi sie że mam Lovely Gren.Takie same kwiaty-pełne ,piwoniowowate.Prezent od M.......Jowitko zamowienia ciekawe.Tak jak ktoś napisał-będzie co podziwiać latem.Pozdrawiam Iwonaobserwator pisze:Piękne.Ja też pościnałam swoje.Zebrałam ostatnie dni lata do domku.Wydaje mi sie że mam Lovely Gren.Takie same kwiaty-pełne ,piwoniowowate.Prezent od M.......Jowitko zamowienia ciekawe.Tak jak ktoś napisał-będzie co podziwiać latem.Pozdrawiam Iwona