Tę zieloną chryzantemę mam , dostałam od kolegi z forum w sierpniu kwitnie do teraz , spróbuję przezimować ją w piwnicy może w przyszłym roku będę miała swoją.

Genia
Fotki były zrobione 2- tyg. temu w czasie dni otwartych u jednego z ogrodników, a częśc w naszym gospodarstwieBeatrice pisze:Śliczne są, a gdzie te fotki robiliście? Może bym też tam podjechała?
O! To zajmujecie się ogrodnictwem zawodowo...Czy zatem można liczyć na to,że kiedyś będzie można kupić te cuda, które tu pokazujecie? Takie na przykład naparstnice...albo chryzantemy...falkenburg pisze:Fotki były zrobione 2- tyg. temu w czasie dni otwartych u jednego z ogrodników, a częśc w naszym gospodarstwie
Witamyartam pisze:O! To zajmujecie się ogrodnictwem zawodowo...Czy zatem można liczyć na to,że kiedyś będzie można kupić te cuda, które tu pokazujecie? Takie na przykład naparstnice...albo chryzantemy...
Ostatnio wobec ogólnej mizerii roślin kwitnących o tej porze w moim ogrodzie zainteresowałam się chryzantemami, takimi ogrodowymi, nie przemarzającymi i kwitnącymi w miarę wcześnie. Dzięki forumowemu wątkowi o chryzantemach dotarłam do artykułu o pracach doświadczalnych nad chryzantemami prowadzonymi zresztą w Lublinie...No i są takie chryzantemy, podane są nazwy odmian...Tylko gdzie je kupić? Teraz pojawiły się w sklepach ogrodniczych, ale kto by się tam trudził oznaczaniem odmian... A czy w Waszym gospodarstwie są takie pewne odmiany do ogrodu? Dodam leżącego w strefie 6B
Nie w Szczecinie, odpiszę na PWBeatrice pisze:Gospodarstwo macie w Złocieńcu?