Storczykowe szaleństwo Joane
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowe szaleństwo Joane
Asiu... ja to Ci jednak z całego serca współczuję...same pokusy masz w tych Niemczech!
Jak nie jakieś centra ogrodnicze, jak nie Schwerter to jeszcze kolekcjoner Masdevalli! Serce mi się kraję jak pomyślę ile razy musisz zacisnąć pasa i brać się w garść wychodząc na wolne powietrze
Pójdziesz w lewo - masz centrum :P pójdziesz w prawo masz Schwertera :P pójdziesz do tyłu a tak kolekcjoner Masdevalli
Oj Asiu pamiętaj, że jesteśmy z Tobą i wszyscy razem wspieramy Cię w codziennych trudnych życiowych krokach 
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudności!!! Paphiopedilum pięknie się otwiera, a Massdevalie bardzo oryginalne.
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Asiu i znowu CUDA
Paphio. też super. Oj!!! faktycznie masz dookoła same pokusy
Ale to świetnie bo dzięki Tobie możemy oglądać takie wspaniałości 
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Przepiękne te Massdevalie i sabotek też cudeńko
Może zna ktoś cudowny środek na wyleczenie się z tej choroby
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Arlet nie ma antidotum na tę chorobę
Jedynie czlowiek zmienia swoje upodobania...Tak, jak ja...teraz "choruję" na masdevallie 
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu mam nadzieję, że było Ci wygodnie.AnnaL pisze:Asiu dzisiajprzed monitorem
i będę oglądała i śniła o pięknym kwiatuszku
goskle dziękuję.
Kasiu, on jest taki pochyły, jedynie to otworzy się na boki.kasiunieczka_32 pisze:Śliczny sabotek, jutro już pewnie będzie stał "na baczność" :P
Justynko, na pewno kusi, ale ja to widzę inaczej, jak nie mogę wszystkich mieć, to się cieszę, że u innych mogę podziwiać na żywo.justus27 pisze:Hmm..niedaleko Ciebie Mieszka Kolekcjoner masdevalli? Zazdroszczę i zarazem współczuję, ależ by mnie kusiło, żeby sobie kolejną sztukę sprawić...![]()
justus27 pisze: Czy ja mogę prosić tą fotkę na maila w dużym rozmiarze? Zrobię sobie tło...codziennie mojemu maleństwu będę go pokazywać ;) Może zacznie współpracować...
Bardzo chętnie ale proszę o email adres. chociaż, Twój potrzebuje jeszcze trochę czasu. Przy Paphiopedilum potrzeba cierpliwości bo rozetki rosną wolno. Ja liczę, że to Twoje już w przyszłym roku powinno zakwitnąć.
Przemku, nie mogę na razie się z Tobą podzielić wszystkimi, bo niektóre są jeszcze bardzo małe, ale jak znajdę czas to napiszę na pw, którę mogę Ci odstąpić. Jutro na aukcji będę licytowała kolejne.Phragboy pisze:chce kawałek z każdej
Nie ma co współczuć, ja to widzę inaczej. Dzięki temu mogę na żywo uczyć sięopieki nad tymi wspaniałymi kwiatami, Jak jadę do Schwerte, mogę godzinami się przyglodać jak oni się opiekują storczykami. Jak podlewają, przesadzają. Mogę o wszystko zapytać. A więc same plusy.Zabka_Monis pisze:. ja to Ci jednak z całego serca współczuję...same pokusy masz w tych Niemczech!
tak samo kolekcjoner, mogąam na żywo obejrzeć jego kolekcję i wypytać się o wiele rzeczy.
Moniko, dzięki temu łatwiej mi bo jak nie kupię teraz to za rok, lub dwa. A mogę się w między czasie dużo nauczyć.Zabka_Monis pisze:Serce mi się kraję jak pomyślę ile razy musisz zacisnąć pasa i brać się w garść wychodząc na wolne powietrze
Dusia, miło mi, że Ci się podobają moje Masdevallie.
I to jest kolejny plus.pani_storczyk pisze:Ale to świetnie bo dzięki Tobie możemy oglądać takie wspaniałości
Ale po woli i Twoja kolekcja się powiększa. I ja mam dla Ciebie coś.arlet3 pisze: a ja biedny żuczek tylko je podziwiam i się ślinię do monitora![]()
![]()
Właściwie to ujełaś.justus27 pisze: Jedynie czlowiek zmienia swoje upodobania
A teraz mój pędzik na Cymbidium.

- iwka2
- 500p

- Od: 1 mar 2009, o 15:43
Ładna roślina cymbidium,zadbana i jeszcze pędzik,gratuluję,nie tak łatwo doprowadzić cymbidium do kwitnienia. 
Pozdrawiam Iwona
-
Joane

Iwka, jest to moje trzecie Cymbidium i pierwsze, które ma pędzik, dwa pierwsze w reanimacji.
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Joane pisze:Ale po woli i Twoja kolekcja się powiększa. I ja mam dla Ciebie coś.
Wielkie
-
Joane

Arletko, mam dla Ciebie balsam na zbolałe serce.
To coś do Twojej kolekcji.
Dziękuję w imieniu Cymbidium.
Dziękuję w imieniu Cymbidium.
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Jak piękne jest Twoje Cymbidium!!Wychodzi z doniczki równiutko a nie tak pokracznie,jak u mnie.Chociaż na kształt i ułozenie bulw może miał wpływ wiatr bo wisiało cały czas na bardzo wietrznej stronie.Twoje bezwzględnie nadaje się na stronę książkową!!!Jako przykład,jak powinno w rzeczywistości wyglądać 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale piękny pęd na Cymbidium
.
- justus27

Joane- Masz bardzo mądre podejście do storczyków.
Mogłabyś odstąpić trochę rozsądku dla mnie? Hmm, ja jak coś zobaczę i mi się spodoba. Chciałabym mieć to "coś" najlepiej juz i dziś. Niezależnie, czy znam się akurat na sposobie uprawy, czy mam pieniążki na nie, itd.
Nie umiem czekać. Czekanie mnie "zabija"
Myślisz, że za rok zakwitnie mój sabotek? To maleństwo...ja myślę, przynajmmniej 1,5 roku
Twoje cymbidium jest okazem zdrowia i tak prościutko rośnie ;) Wiążesz go jakoś, czy co? I ten soczysty kolor liści, nie wspominając o wielkiej liczbie pseudobulw. Ile ich ma? Wygląda na wielkie.... No i oczywiście pędzik, cudo
Już pączuszki widać...
Mogłabyś odstąpić trochę rozsądku dla mnie? Hmm, ja jak coś zobaczę i mi się spodoba. Chciałabym mieć to "coś" najlepiej juz i dziś. Niezależnie, czy znam się akurat na sposobie uprawy, czy mam pieniążki na nie, itd.
Nie umiem czekać. Czekanie mnie "zabija"
Myślisz, że za rok zakwitnie mój sabotek? To maleństwo...ja myślę, przynajmmniej 1,5 roku
Twoje cymbidium jest okazem zdrowia i tak prościutko rośnie ;) Wiążesz go jakoś, czy co? I ten soczysty kolor liści, nie wspominając o wielkiej liczbie pseudobulw. Ile ich ma? Wygląda na wielkie.... No i oczywiście pędzik, cudo
Już pączuszki widać...
-
Joane

Grażynko, bo to jest jeszcze sadzenie kupne. Ciekawe, jak będzie wyglądało po przesadzeniu wiosną.Grażyna Widera pisze:Jak piękne jest Twoje Cymbidium!!Wychodzi z doniczki równiutko a nie tak pokracznie,jak u mnie
Ale, żeś mnie zawstydziła. Aż czerwona jestem.Grażyna Widera pisze:Twoje bezwzględnie nadaje się na stronę książkową!!!Jako przykład,jak powinno w rzeczywistości wyglądać
Dusia dziękuję. A co słychać u Twoich. Wiem, że dostałaś kiedyś takie mniejsze.
Justynko, ja raczej ze wszystkim tak podchodzę. Może i dlatego, że mam łatwiejszy dostęp. A może i dlatego, że w swoim życiu zmarnowałam, już tak dużo roślin i obecnie podchodzę do nich z respektem, ale to nie oznacza, że nie tracę głowy jak zobaczę coś orginalnego.justus27 pisze:Masz bardzo mądre podejście do storczyków.
Mogłabyś odstąpić trochę rozsądku dla mnie?
Widziałam Twoją młodą rozetę i jak tak dalej pójdzie to na przyszły rok na pewno zakwitnie.justus27 pisze:Myślisz, że za rok zakwitnie mój sabotek?
Ni nie wiążę. Rośnie sobie jak mu się podoba. Co do liczby psb. to muszę dopiero policzyć.justus27 pisze:tak prościutko rośnie ;) Wiążesz go jakoś, czy co?
Wczoraj odkryłam pędzik na Zygopetalum Blue Angel. Pojawił się na przyroście, który u mnie wyrósł.
- justus27

Hmm...ja nie liczę strat...byle do przodu. I mieć, jak najwięcej tych, które się chce mieć ;)
Takie podejście chyba dlatego, że w Polsce, jak coś sie pojawi, to trzeba brać. Bo... może już nie być takiej okazji
Licz te psby, ale myślę, że około 20 conajmniej jest ;)
Na mojego sabotka nie liczę
Gratuluję kolejnego pędzika
Hmm...Zygopetalum, Powiadasz. Lecę sobie wygooglować, co za cudo będzie Ci kwitło 
Oczywiście czekam na foteczki pędzika Stuartiany. Czyżby oba równocześnie miały zakwitnąć?
Takie podejście chyba dlatego, że w Polsce, jak coś sie pojawi, to trzeba brać. Bo... może już nie być takiej okazji
Licz te psby, ale myślę, że około 20 conajmniej jest ;)
Na mojego sabotka nie liczę
Gratuluję kolejnego pędzika
Oczywiście czekam na foteczki pędzika Stuartiany. Czyżby oba równocześnie miały zakwitnąć?