Storczykowe szaleństwo Joane
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczykowe szaleństwo Joane
Asiu
Wlaśnie przed chwile mój mąż odrywał mnie żyletką od monitora i powiedział że jestem nieżle stuknięta

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, tak...Pkazuj masdevallie, a ja biedna nie będę mogła się zdecydować, którą kupić ;)
Obie pomarańczki do schrupania, uwielbiam ten kolorek i do moich groszkowych ścian by pasował:P Cudne, gratuluję kwiatuszków
Ale....wcześniej pisałam, że piegowate masdevallie mi się nie podobają. A tu...zakochałam się w tej, trzeciej. Jest piękna, bo ma bardzo regularnie rozłożone fioletowe plamki na kwiatku. Będę wzdychać do niej i już sobie ją wpiszę w liste chciejstw...
Obie pomarańczki do schrupania, uwielbiam ten kolorek i do moich groszkowych ścian by pasował:P Cudne, gratuluję kwiatuszków
Ale....wcześniej pisałam, że piegowate masdevallie mi się nie podobają. A tu...zakochałam się w tej, trzeciej. Jest piękna, bo ma bardzo regularnie rozłożone fioletowe plamki na kwiatku. Będę wzdychać do niej i już sobie ją wpiszę w liste chciejstw...
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dusia,
Henryku miło mi Cię znowu gościć. Cieszę się, że spodobały Ci się Masdevallie, i nie musisz wcale oddawać Twojej cudownej kolekcji. Więcej na Pw.
Jak będziesz kiedyś chciała kawałek to napisz.
iwka2
Henryku miło mi Cię znowu gościć. Cieszę się, że spodobały Ci się Masdevallie, i nie musisz wcale oddawać Twojej cudownej kolekcji. Więcej na Pw.
Wcalę się nie dziwię, że Cię przyssało do kompa. Ja jak wczoraj weszłam do szklarenki tego gościa to straciłam głowę. Napakowałam do kosza a potem brakło mi kasy. Ale mogę zawsze do niego napisać email. A jak przyszłam do domu to mina mojego męża była bardzo ciekawa.pani_storczyk pisze:Wlaśnie przed chwile mój mąż odrywał mnie żyletką od monitora i powiedział że jestem nieżle stuknięta
Ja też nie mogę się zdecdować. I właśnie znów coś wypatrzyłam.justus27 pisze:ja biedna nie będę mogła się zdecydować, którą kupić
Jak będziesz kiedyś chciała kawałek to napisz.
iwka2
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Asiu to co to za sklep, że trzeba się prosić by sprzedali roślinkę ?Joane pisze:Tak gościowi marudziłam aż się zlitował i mi odsprzedał kawałek.![]()
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Asiu ależ one są piękne
ale mnie urzekła jedna swoim ślicznym kwiatek - Masdevallia Falcons Gold . 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
- orange30

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Kochani ja też wzdycham do NIEJ od wczoraj

-
Joane

Moniko, to nie sklep. Ja przez przypadak poznałam jednego kolekcjonera Masdevalli, który mieszka niedaleko i sam robi krzyżówki. Po prostu to jeden z nas. Jak się dowiedział, że i ja jestem chora na storczykomanię to pokazał mi swoją kolekcję. No i jak ją zobaczyłam to do dzisiaj mi się śnią jego okazy. Tej nie chciał sprzedać bo dopiero co podzielona i nie wiadomo czy się przyjmnie.
Halinko a mogłaś jeszcze spać, czy całą noc marzyłaś?
Aniu, ona w rzeczywistości jest bardziej pomarańczowa i jak będzie słoneczko, to zrobię fotkę przy świetle dziennym.AnnaL pisze:ale mnie urzekła jedna swoim ślicznym kwiatek - Masdevallia Falcons Gold
Halinko a mogłaś jeszcze spać, czy całą noc marzyłaś?
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joane ależ masz cudne Masdevallie!!!Nieprzyzwoicie piękne!
-
Joane

Grażynka dziękuję
Zrobiłam dzisiaj zdjęcie Masdevallia Falcons Gold pomarańczowej w świetle dziennym. Taki ma rzeczywisty kolor.

Masdevallia Falcons Gold x constricta już przekwita, ale udało mi się zrobić fotkę

i otwierający się Sabotek

Zrobiłam dzisiaj zdjęcie Masdevallia Falcons Gold pomarańczowej w świetle dziennym. Taki ma rzeczywisty kolor.

Masdevallia Falcons Gold x constricta już przekwita, ale udało mi się zrobić fotkę

i otwierający się Sabotek

- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Asiu dzisiaj
przed monitorem
i będę oglądała i śniła o pięknym kwiatuszku
Śliczny ten sabotek 
Początek mojej przygody.
))
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Asiu piękne te masdevalliowe parapety ;:91
Śliczny sabotek, jutro już pewnie będzie stał "na baczność" :P
Śliczny sabotek, jutro już pewnie będzie stał "na baczność" :P
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Joane- ja na masdevallie zawsze chętna, Ty Wiesz
A ta Gold też w tym świetle cudna, jak jej pięknie "żyłki" <nerwy? nie wiem, jak to się nazywa> prześwitują w promieniach słoneczka
Hmm..niedaleko Ciebie Mieszka Kolekcjoner masdevalli? Zazdroszczę i zarazem współczuję, ależ by mnie kusiło, żeby sobie kolejną sztukę sprawić...
A sabotek hmm...
Czy ja mogę prosić tą fotkę na maila w dużym rozmiarze? Zrobię sobie tło...codziennie mojemu maleństwu będę go pokazywać ;) Może zacznie współpracować...
A sabotek hmm...
- Phragboy

- Od: 22 cze 2009, o 10:16
Asiu ja chce kawałek z każdej
Są piękne