Basia pisze:nawóz przeciw zólknięciu traw jeśli wiosną poszedł nawóz pełnoskładnikowy, i mocno podlała.
Rzeczywiście efekty działania nawozu przeciw żółknięciu traw przerosły moje oczekiwania. Trawka zrobiła się ciemno-zielona i gruba. Wychodzi na to, że brakło jej azotu. No i dobrego podlewania.
Miałam podobny problem z trawnikiem.
W miarę równomiernie nawieziony, podlewany, a jednak wyglądał tak łaciato. Przyczynę odkryłam dopiero jak postanowiłam zdjąć darń aby zrobić małą rabatę. Trawa pociągnięta za czuprynę trzymała się dobrze, ale gdy nacięłam darń okazało się, że mogę ją zrolować. Na kawałku ziemi ok.3m2 było więcej niż 50 dorodnych pędraków, które odżywiały się najdrobniejszymi korzonkami trawy. Trawa nie żyła tylko wegetowała. ;:46
Moniko może i Ty masz na swoim trawniku takich nieproszonych gości?
Pozdrawiam Lila.
Witam Mam młodą trawkę (1.5 miesiąca) i od kilku dni mimo co dziennego wieczornego podlewania pojawiają się na niej suche plamy.Trawa wysycha. Co jest tego powodem? Co powinnam zrobić? Pozdrawiam
Codziennie ją podlewasz? To może ma za dużo wody i korzenie jej gniją? Daj jej odpocząć i rosnąć
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
witam
mam pytanie dotyczące wysiewu trawy "murawa piłkarska" trawe mam zamiar posiać na działce rekreacyjnej POD chodzi mi o to jaką ilością torfu ją przykryć po wysiewie ?? 250 m2