Piękne jesienne fotki pokazałaś
Mój mały ogródek :) Isia cz. 3
-
x-d-a
Re: Mój mały ogródek :) Isia cz. 3
Isiu, jak to dobrze, że hortensje ciągle są piekne, a róże kwitną nie bojąc się zimna
Dodają trochę kolorków w naszych jesiennych ogrodach :P Oczywiście myślę o kwiatach, bo drzewa i krzewy mają teraz swoje pięć minut, zwłaszcza te o pięknych, przebarwiających się na ciepłe barwy liściach!
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu przy jesiennym słońcu przebarwione roślinki wygladają pięknie, bardzo lubię jesień. Póki nie pada trzeba cieszyć się takimi widokami
Dalu rzczywiście na drzewach i krzewach jesień maluje cudowne obrazy, różyczki już powoli niestety nie dają rady przymrozkom i w pąku więdną, mniej pachną. Lada chwila muszę im podsypać pod nóżki ziemii i przykryć świerkową kołderką by przespały do wiosny
Dalu rzczywiście na drzewach i krzewach jesień maluje cudowne obrazy, różyczki już powoli niestety nie dają rady przymrozkom i w pąku więdną, mniej pachną. Lada chwila muszę im podsypać pod nóżki ziemii i przykryć świerkową kołderką by przespały do wiosny
Isiu u ciebie prawdziwa złota jesień, przedostatnie zdjęcie najbardziej to pokazuje, pięknie przebarwiony krzew, tylko róża kwitnie obficie jak latem.
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Isiu czy na drugim zdjęciu na pierwszym planie to wejgela wariegata ? Jakiego koloru ma kwiatki? Czy jesteś z niej zadowolona? Świetna ta kompozycja w jesiennej szacie ,w letniej pewnie jeszcze piękniejsza!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Isiu, piękna jesień u Ciebie 
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Isiu, przeczytałam, że zamówiłaś róże. Mnie też dopadło i czekam również. Czy to bukietówka trochę zbrązowiała? Moja Limelight
niedawno posadzona tak właśnie się przebarwiła i nie wiem, czy to prawidłowe.
Jesienne kolorki super. 
niedawno posadzona tak właśnie się przebarwiła i nie wiem, czy to prawidłowe.
- Agatra
- 500p

- Od: 23 lis 2009, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajowe kolorki jesienne.
Pozdrawiam. Kasia
Pozdrawiam. Kasia
- AniaDS

- Kontakt:
Isiu, a Ty gdzie? 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Isiu, piękne jesienne zdjęcia
Wszystkim rh okrywam bryłę korzeniową 30- centymetrową warstwą suchych liści i to ich jedyne zabezpieczenie na zimę.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Wszystkim rh okrywam bryłę korzeniową 30- centymetrową warstwą suchych liści i to ich jedyne zabezpieczenie na zimę.
Pozdrawiam Cię serdecznie
- Agatra
- 500p

- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Isu, czy ty kochana kiedykolwiek okrywałaś jakoś swoją kalinę Burkwooda na zimę? Bo ja mam 3 różne jej odmiany, każda wygląda inaczej i żadnej nie chciałabym stracić. Podobno jedna nawet zimozielona ma być. Ja im może nóżki jednak okryję, co? Bo u mnie przecież otwarta przestrzeń i właściwie fermę wiatrową mogłabym tam założyć.
Kasia
- Isia

witam wszystkich serdecznie w ten przepiekny jesienny dzień
roślinki które zdazyły sie pięknie przebarwić gubią juz swoje kolorowe liście ale mimo tego w promieniach słońca jest cudnie
Irenko liściaste pięknie wyglądają codziennie zmieniając kreacje ale różyczki juz kłada sie do snu nawet nie rozwijają do końca pąków...
Danusiu na pierwszym planie z pstrymi listkami to Vejgela (ma blado - różowe kwiatki) rzeczywiście bardzo ją lubię pięknie obficie kwitnie co roku. Mam jeszcze z zielonymi listkami i ciemnymi bordowymi prawie wszystkie kwitną w różnych odcieniach różu.
Aniu jestem
zaglądał zwłascza wieczorkiem ale na wpisy brak czasu doba za krótka a ja o 22 padam już spać
Adranko to Anabell jesienią tak sie właśnie przebarwia zwłaszcza jak były zimniejsze noce. Ach te różyce...
czekam na nie cały czas mam nadzieję że lada chwila dotrą
Monisiu dzięki za wskazówkę też tak zrobię mam nadzieję że dom osłoni je trochę i mróz nie zetnie
Kasiu Dzięki
Kaliny Burkwooda nie okrywam niczym ale młode nabytki warto troche zabezpieczyć jakiś kopczyk czy stroisz świerkowy a może pomyśl o jakiś doraźnych wiatrochronach na zimę bo zimny wiatr może zniszczyć roślinkę
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
postaram sie jutro wstawić parę jesiennych zdjęć 
roślinki które zdazyły sie pięknie przebarwić gubią juz swoje kolorowe liście ale mimo tego w promieniach słońca jest cudnie
Irenko liściaste pięknie wyglądają codziennie zmieniając kreacje ale różyczki juz kłada sie do snu nawet nie rozwijają do końca pąków...
Danusiu na pierwszym planie z pstrymi listkami to Vejgela (ma blado - różowe kwiatki) rzeczywiście bardzo ją lubię pięknie obficie kwitnie co roku. Mam jeszcze z zielonymi listkami i ciemnymi bordowymi prawie wszystkie kwitną w różnych odcieniach różu.
Aniu jestem
Adranko to Anabell jesienią tak sie właśnie przebarwia zwłaszcza jak były zimniejsze noce. Ach te różyce...
Monisiu dzięki za wskazówkę też tak zrobię mam nadzieję że dom osłoni je trochę i mróz nie zetnie
Kasiu Dzięki
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No właśnie, trzeba się ratować zdjęciami. Szczególnie, że dzisiaj było całkiem przyjemnie.
A ja swoje rh zabezpieczam tylko dając siatke cieniującą, ale Tobie Isiu zimowe słoneczko nie powinno ich zniszczyć.
A ja swoje rh zabezpieczam tylko dając siatke cieniującą, ale Tobie Isiu zimowe słoneczko nie powinno ich zniszczyć.
- Isia

- AniaDS

- Kontakt:
Jak ogniście 
- Isia