Arlety kwiacety :-) cz.3
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Arlety kwiacety :-) cz.3
Arletko super korzonki :0 w sphagnum ukorzeniałaś ?
Ślicznie się ukorzeniły hojki
Ciekawe na co wymienisz Lisę? Jakie masz obecnie chciejstwo? ;)
Ciekawe na co wymienisz Lisę? Jakie masz obecnie chciejstwo? ;)
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Ale korzenie, tylko patrzeć i zaraz będzie kwitła 
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Elciu, Dorotko, Agatko, Asiu, Aniu, Marto, Anetko, Michale, Renatko, Celinko, Kasiu, Agnieszko
Agatko nie obśliniłaś się
no jak mogłaś.
Aniu dziękuję za słoneczko teraz dopiero dociera
Celinko Australis Lisę ukorzeniałam w sphagnum a bellcię w wodzie
Kasiu też jestem ciekawa, a chciejstw to ja mam jeszcze kilka
np. multiflora, lacunosa serduszkowa, kerri no i kilka jeszcze
ale zobaczę jakie popłyną propozycje
no chciałabym 
Agatko nie obśliniłaś się
Aniu dziękuję za słoneczko teraz dopiero dociera
Celinko Australis Lisę ukorzeniałam w sphagnum a bellcię w wodzie
Kasiu też jestem ciekawa, a chciejstw to ja mam jeszcze kilka
Agnieszkonyskadu pisze:Ale korzenie, tylko patrzeć i zaraz będzie kwitła
och lacunosa serduszkowa to też moje wielkie chciejstwo. Nawet chyba jedno z ostatnich, bo jakoś nie mogę się zdecydować na jakąś kolejną, bo ich tyle jest 
- arlet3

No ja to już teraz do wiosny czekam
wszystkie prawie dziewczyny piszą, że zima to zabójcza pora dla hoj więc poczekam i na wiosnę może troszkę poszaleję
a teraz kupuję skarbonkę taką z której nie można wybrać kasy
i zbieram na wiosenne chciejstwa hojowe i storczykowe 
miałam taką skarbonkę kiedyś i pamiętam, że długo nie pożyła
Na hojki już też się nie wymieniam, ostatnie jeszcze w poniedziałek wysyłam dziewczynom, które zakupiły... Boję się tej zimy - porobię im kołderki albo cos podobnego
Ostatnia, którą dostałam była multiflora właśnie - chyba tydzień temu. Tyle czasu o nią żebrałam w "podpisie", że się wreszcie ktoś zlitował
Ten pomysł z odłożeniem pieniędzy nie jest taki zły - może też taką skarbonkę wynajdę skądś - tylko taką może bardziej pancerną i porażającą prądem podczas próby podbierania pieniędzy
Na hojki już też się nie wymieniam, ostatnie jeszcze w poniedziałek wysyłam dziewczynom, które zakupiły... Boję się tej zimy - porobię im kołderki albo cos podobnego
Ostatnia, którą dostałam była multiflora właśnie - chyba tydzień temu. Tyle czasu o nią żebrałam w "podpisie", że się wreszcie ktoś zlitował
Ten pomysł z odłożeniem pieniędzy nie jest taki zły - może też taką skarbonkę wynajdę skądś - tylko taką może bardziej pancerną i porażającą prądem podczas próby podbierania pieniędzy
- Madzik_J-Ch
- 200p

- Od: 12 lip 2010, o 22:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Arletko
Mocne korzonki mają te sadzonki jak widać, ukorzeniasz je zwyczajnie w wodzie, czy stosujesz jakieś dodatkowe "gadżety"? Długo Ci się ukorzeniały? Pytam bo mam teraz sadzonki i zastanawiam się czy zostawić je tak w wodzie, czy przykryć jakimś kloszem? Mam raczej mało możliwości zdobycia hojek, więc jak już je mam to nie chcę ich stracić
Mocne korzonki mają te sadzonki jak widać, ukorzeniasz je zwyczajnie w wodzie, czy stosujesz jakieś dodatkowe "gadżety"? Długo Ci się ukorzeniały? Pytam bo mam teraz sadzonki i zastanawiam się czy zostawić je tak w wodzie, czy przykryć jakimś kloszem? Mam raczej mało możliwości zdobycia hojek, więc jak już je mam to nie chcę ich stracić
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
- arlet3

Kasiu
dlatego ja chcę taką właśnie aby nie można było wybierać bo nie uzbieram nic
No myślę że na wiosnę moje marzenie o multiflorze też się spełni
Madziu
bellę ukorzeniałam w wodzie i serpensa też ale australis lisa nie chciała w wodzie puścić korzonków
więc włożyłam ją do sphagnum i tu bardzo szybko jej poszło
Bellcię dostałam chyba 22.09. no i 12.10 takie miała korzonki
a w sphagnum to troszkę więcej niż tydzień siedziały 
A i moje szczepki trzymałam w pojemniku plastikowym przezroczystym na dzień otwierałam wieczko a na noc zamykałam aby była większa wilgotność powietrza i troszkę cieplej chyba mają w takim pojemniku
Madziu
A i moje szczepki trzymałam w pojemniku plastikowym przezroczystym na dzień otwierałam wieczko a na noc zamykałam aby była większa wilgotność powietrza i troszkę cieplej chyba mają w takim pojemniku
- Madzik_J-Ch
- 200p

Pięknie dziękuje za informacje
Co do skarbonek - rzeczywiście to dobry pomysł. Chyba muszę coś takiego wymyślić, jakieś magazynowanie funduszy na zielone i akcesoria do nich, bo jak wejdziemy w kredyt do już będzie koniec, M mnie przegoni z zakupami. A tak to będę miała swoje zaskórniaki
Co do skarbonek - rzeczywiście to dobry pomysł. Chyba muszę coś takiego wymyślić, jakieś magazynowanie funduszy na zielone i akcesoria do nich, bo jak wejdziemy w kredyt do już będzie koniec, M mnie przegoni z zakupami. A tak to będę miała swoje zaskórniaki
- arlet3

Przyszła do mnie paczuszka z rosiczką od Anetki
Zaraz zrobię fotki tylko się zastanawiałam w jakie podłoże ją wsadzić
- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Ja też już tuptam na fotki 
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- Madzik_J-Ch
- 200p

Najlepszy do Rosiczki będzie torf, albo jeszcze lepiej torf + gruboziarnisty piasek.
Aż się pochwalę, że zadzwoniłam w tej sprawie do kolegi, który wysiewa Rosiczki często, to od niego mam swoje
Kiedyś spróbował w zwykłej ziemi uniwersalnej takiej najbiedniejszej, bez nawozów, bez niczego, ale nie bardzo sobie radziły, bo i tak za dobra była ta ziemia do nich
Czekam na fotki, bo lubię Rosiczki
Aż się pochwalę, że zadzwoniłam w tej sprawie do kolegi, który wysiewa Rosiczki często, to od niego mam swoje
Kiedyś spróbował w zwykłej ziemi uniwersalnej takiej najbiedniejszej, bez nawozów, bez niczego, ale nie bardzo sobie radziły, bo i tak za dobra była ta ziemia do nich
Czekam na fotki, bo lubię Rosiczki
Madziu,a jak tam Twoje rosiczki podrosły? Pewnie jeszcze nie.