Ja też nie należę do fanów zapachu Geranium. Nie lubię go.
U Dawida =)
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Dawida =)
Bardzo ładna i gęściutka ta szczepka zielistki.
Niech Ci pięknie rośnie.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Dziś w końcu przesadziłem mojego grudnika- choć jestem na niego zły
wszystkie swoje pąki mu podczas jednej nocy opadły
Nie mam pojęcia czemu, stoi na parapecie a w nocy jest taka sama temperatura u mnie co w dzień
, no ale trudno. Wsadziłem także do ziemi Zielistkę puściła już korzonków troszkę więc już sobie może "żyć"
. Moja babcia ma balkon i kiedyś miała na nim śliczną agawę, niestety przez ogromny wiatr jakoś wyleciała z balkonu (6 piętro) i była nie do odratowania (to było z 2 lata temu) . Babcia mówi mi zawsze, że chciałaby znów mieć Agawę, więc specjalnie dla niej mam zamiar ją wyhodować załatwiłem sobie już sadzonkę, ale chce aby troszkę podrosła a później oddam w ręce babci
Zielistka :

wredny grudnik

i Agawa

Zielistka :

wredny grudnik

i Agawa

- sylwik
- 500p

- Od: 22 lip 2006, o 10:39
Witam spora i zadbana kolekcja.Widać ze bardzo lubisz kwiaty. Ta roślina na ostatnim zdjęciu skojarzyła mi się bardziej z sansevierwią niż agawą, pewnie dlatego ze jak są malutkie to sa podobne. Ale właściciel wie najlepiej co ma. Ja mam 3 rodzaje agaw.Pozdrawiam
- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Witam
Skąd ja to znam mój kot też obżera mi roślinki.. trzymam kciuki żeby to się nie powtórzyło ani u Ciebie ani u mnie
Pozdrawiam
PS. Piękne roślinki
Skąd ja to znam mój kot też obżera mi roślinki.. trzymam kciuki żeby to się nie powtórzyło ani u Ciebie ani u mnie
Pozdrawiam
PS. Piękne roślinki
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- ingga
- 500p

- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Wydaje mi się że grudnikowi zaszkodziło przesadzanie.dawid5911 pisze:Dziś w końcu przesadziłem mojego grudnika- choć jestem na niego zły![]()
wszystkie swoje pąki mu podczas jednej nocy opadły
Nie mam pojęcia czemu, stoi na parapecie a w nocy jest taka sama temperatura u mnie co w dzień
One podczas kwitnienia są wrażliwe i często nawet zmiana miejsca w którym stoją sprawia, że tracą pączki.
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Nie mam sokolego wzroku ale na grudniku są chyba pączki więc może jednak jeszcze zakwitnie. Zielistka ani się obejżysz a będzie gęsta. Agawa taka malutka niech szybciutko rośnie.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
kasia_2721
- 100p

- Od: 21 paź 2009, o 12:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
super kaktusy masz Dawid,ja też mam kilka moje teraz zimują w piwnicy a latem wkopuję do ziemi na słonecznym miejscu.
Agawa też śliczna marzy mi się taka kolorowa,posiadam dwie sztuki niestety w jednym kolorze.Pozdrawiam,z chęcia będę zaglądac do Ciebie
Agawa też śliczna marzy mi się taka kolorowa,posiadam dwie sztuki niestety w jednym kolorze.Pozdrawiam,z chęcia będę zaglądac do Ciebie
- monika1989
- 100p

- Od: 7 paź 2011, o 17:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładna kolekcja kwiatuszków.
Kwiatki Moniki
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48522" onclick="window.open(this.href);return false;
"Przyjaciele są jak kwiaty doniczkowe - wymagają regularnej pielęgnacji. H. Jackson Brown[
Pozdrawiam Monika.
"Przyjaciele są jak kwiaty doniczkowe - wymagają regularnej pielęgnacji. H. Jackson Brown[
Pozdrawiam Monika.