Witam wszystkich gorąco,  
 
Tula,  piszesz ze Far u was się nie przyjmie ? Niedobry był ? 
Dzisiaj zrobiłam 
żeberka w miodzie i musztardzie. Uwielbiam, cala rodzina uwielbia, dzieci obgryzają kości. Pychota , polecam gorąco.  
 
Jeśli nie mam żeberek, to robię ze schabu i smażę w garnku tez jest dobre ale z żeberek przepis jest lepszy  
 
żeberka, ja na 4 osoby dałam ok. 1kg
5 łyżek miodu
5 łyżek musztardy najlepiej tej "dijon" bo jest silna
 8 łyżek sosu sojowego
1 łyżeczkę imbiru w pudrze
 4 ząbki czosnku
przygotowanie:
Pociąć żeberka na niezbyt małe kawałki. 
Zagotować w garnku wodę i sparzyć żeberka przez 5 minut. Jeśli mam schab ten punkt omijam.  
 
Osaczyć, niech przestygnie.
Przygotować marynatę. 
Do dużej salaterki włożyć: miód, musztardę, sos sojowy, imbir, i rozgnieciony czosnek.  
 Dorzucić żeberka,dobrze wymieszać by żeberka przeszły marynatą  i zostawić na co najmniej 3h.  Jak nie mam czasu to robię od razu ale lepiej poczekać  
 
Doskonale się nadaje na grilla i do piekarnika. W piekarniku trzeba podlewać często woda, by się nie przypaliło. 
Mam nadzieje ze wam przypadnie ten przepis do gustu , bo naprawdę jest pyszny. 
My jemy z pyrkami, czerwoną kapustą (prosto z ogrodu) i ogórkiem ale to tylko z łakomstwa. hihi 

ą