Fiołkolandia i storczyki u Wandy
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: FIOŁKOLANDIA i STORCZYKI u Wandy
Śliczny jest
miałam kiedyś takiego ale niestety już nie mam 
Wandziu, skorzystałam z zaproszenia i przybyłam niezwłocznie zobaczyć Twoje piękności.
Wprawdzie o storczykach nie wiem nic ale muszę przyznać, że kolekcję masz imponującą. Piękne kolory i śliczne zdjęcia.
Pierwsze odmianki fiołkowe pięknie kwitną a na resztę poczekam razem z Tobą. Mam tę samą sytuację, czyli bardzo dużo sadzonek ale na razie tylko czekam na kwitnienia. Ale przecież doczekamy się w końcu i nagrodzą nam tyle starań.
I może kiedyś coś wymienimy...
Natomiast zupełnie, niezaprzeczalnie i zdecydowanie zachwycił mnie klimat Twojego domu. Mam wrażenie, że niechętnie chciałabym z niego wyjść. Kojarzy mi się z ciszą, miłością i dobrocią. Cudnie.
Wprawdzie o storczykach nie wiem nic ale muszę przyznać, że kolekcję masz imponującą. Piękne kolory i śliczne zdjęcia.
Pierwsze odmianki fiołkowe pięknie kwitną a na resztę poczekam razem z Tobą. Mam tę samą sytuację, czyli bardzo dużo sadzonek ale na razie tylko czekam na kwitnienia. Ale przecież doczekamy się w końcu i nagrodzą nam tyle starań.
Natomiast zupełnie, niezaprzeczalnie i zdecydowanie zachwycił mnie klimat Twojego domu. Mam wrażenie, że niechętnie chciałabym z niego wyjść. Kojarzy mi się z ciszą, miłością i dobrocią. Cudnie.
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękność
ja mam podobnego z tym że o małych kwiatach i z różowym środkiem

-
Joane
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Ten biały jest naprawdę wyjątkowy.
U podstawy ja bym typowała po prawej na pędzik a po lewej basal keiki.
U podstawy ja bym typowała po prawej na pędzik a po lewej basal keiki.
- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ Ci zazdroszcze przecudne fiołeczki 
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- renata_22
- 200p

- Od: 25 mar 2010, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wando piękne masz kwiaty, gąszcz jaki powstał po przyniesieniu roślin do domu jest cudny - duże okazy... Storczyki śliczne szczególnie ten biały... Na parapecie z fiołkami urocze aniołki siedzą - są takie słodkie że chyba jak spotkam taką figurkę to kupie 
Wandziu widzę ten parapet to taki fiołkowo-aniołkowy
Tak po cichu zapytam.. każda rozetka to inny kolorek?
Będzie pięknie kwieciście
na pochmurne dni.
Tak po cichu zapytam.. każda rozetka to inny kolorek?
Będzie pięknie kwieciście
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Witaj Wandziu
Ale dużo fołeczków na tym parapecie. Wyobrażam jak będzie pięknie jak wszystkie zakwitną, a te aniołeczki to mnie po prostu zauroczyły :P
Pozdrawiam Cię serdecznie Jola
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wandziu cudny parapecik z pięknymi aniołkami i ładnym witrazykiem 
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Ładniusi ten biały falowany, a jak rozkwitną wszystkie to dopiero będziemy wzdychać :P
-
obserwator

- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Witam serdecznie.Też już podglądam kiedy te wszystkie fiołeczki zakwitną.Ale będzie kolorowo i ślicznie. Z storczyków najbardziej mi się podoba ten biały ze środeczkiem różowym.Kiedyś dostałam taki na rocznicę ślubu od M.Ale zmarniały mi listki.Korzonki na szczęście były zdrowe i po ok półtora roku wypuscil z boku odnużkę.
.Ale ten jest cudny.Wszystkie storczyki co prawda mi się podobają.Ale ten najbardziej podbił moje serducho.Pozdrawiam.Iwon
Witaj Wando, ja też mam słabość do tego białego phalenopsisa z karminowym środkiem. Mam go, a jakbym nie miała! Już 3 lata trwa moja walka o jego życie.Wypuścił nowy liść! Może za jakiś czas też się pochwalę kwitnieniem.
Bardzo ładny parapet
Strasznie podoba mi się ten bialy fiołek, ja chyba żadnego tylko bialego nie mam, chociaż teraz do kwitnienia zbiera się jakiś NN i pączki wyglądają na białe zatem może to to.
Pozdrawiam
Strasznie podoba mi się ten bialy fiołek, ja chyba żadnego tylko bialego nie mam, chociaż teraz do kwitnienia zbiera się jakiś NN i pączki wyglądają na białe zatem może to to.
Pozdrawiam