Ogród Moni cz.3
Re: Ogród Moni cz.3
Moniu-witaj królowo róż 
Pozdrawiam cieplutko. Arleta (Aka)
Miejsko-wiejski ogród Aki
odnalazłyśmy się! to dobrze

- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja się cieszę 
Właśnie wróciłam z ogrodniczego i ... również jestem zadowolona. Róże były tańsze niż miały być i to dużo tańsze - po 7zł

Kupiłam sobie kolejną
Veilchenblau
Kusi mnie więcej, ale bardzo się spieszyłam, więc tylko jedną złapałam niemal w locie
Były jeszcze:
Polka - chyba też sobie dokupię
Nina Weibull
Louise Odier
Comte de Chambord
Queen of Violett
Empress Josephine
Rosarium Uetersen
New Dawn
Sympathie
i jeszcze kilka wielkokwiatowyh, ale tych mam już nadto, więc nie zwracałam za bardzo uwagi na nazwy. Nooo, oczywiście wszystkie w/w też po 7zł
Właśnie wróciłam z ogrodniczego i ... również jestem zadowolona. Róże były tańsze niż miały być i to dużo tańsze - po 7zł
Kupiłam sobie kolejną
Były jeszcze:
Polka - chyba też sobie dokupię
Nina Weibull
Louise Odier
Comte de Chambord
Queen of Violett
Empress Josephine
Rosarium Uetersen
New Dawn
Sympathie
i jeszcze kilka wielkokwiatowyh, ale tych mam już nadto, więc nie zwracałam za bardzo uwagi na nazwy. Nooo, oczywiście wszystkie w/w też po 7zł
- gosia22

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniu, tez poluje na "Veilchenblau" , bardzo dobra zdrowa róża. U nas jeszcze nie ma róż w ogrodniczych sklepach, pojawia się dopiero od polowy października, ale już są w supermarketach i o wiele tańsze ale i mniejsze i nie ma dużego wyboru. Ceny za róże zazdroszczę. 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No to znowu zaszalałaś
Jak ja lubię takie zakupy. Też bym chciała móc pójść do ogrodniczego i kupić tyle róż. U nas niestety nie ma.
Jak ja lubię takie zakupy. Też bym chciała móc pójść do ogrodniczego i kupić tyle róż. U nas niestety nie ma.
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Moniko! Ależ ten Twój ogród zmienia się w tempie błyskawicznym ! Biała rabata w okręgu bukszpanów zapowiada się świetnie ! To przed frontowym wejściem ?
Dobra decyzja z wymianą ziemi...Ja , niestety,nie byłam tak mądra i teraz każde sadzenie jest problemem.
Czy dobrze zrozumiałam, że na tej rabacie białe róże będą się przeplatały z białą lawendą ? Masz może zdjęcie białej lawendy ?
Dobra decyzja z wymianą ziemi...Ja , niestety,nie byłam tak mądra i teraz każde sadzenie jest problemem.
Czy dobrze zrozumiałam, że na tej rabacie białe róże będą się przeplatały z białą lawendą ? Masz może zdjęcie białej lawendy ?
- Alania

Gosiu, szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo kupiłabym Ci i wysłała ;) Ja również byłam zdumiona cenami, więc z takich zakupów mam podwójną radość 
Margo, to prawda, u nas ogrodniczy dobrze zaopatrzony. Nawet na wiosnę i latem, kiedy róże są po 25-40zł jest wybór odmian i można stracić głowę i ... portfel
Za to teraz... super ceny 
Izuś, niestety nie mam zdjęć lawendy, w ogóle mam niewiele zdjęć ostatnio, bo padł mi cały dysk w komp. i straciłam wszystkie dane, w tym zgrane fotki. Wygląda identycznie jak fioletowa, ma tak samo omszone listki, tylko kwiatuszki są białe. Jutro zobaczę czy jeszcze któraś kwitnie, czy już wszystkie mają suche kwiatostany. Tak będzie, jak zrozumiałaś - Aspiryny i biała lawenda. Ta rabata jest vis a vis drzwi wejściowych i bramy wjazdowej.
Margo, to prawda, u nas ogrodniczy dobrze zaopatrzony. Nawet na wiosnę i latem, kiedy róże są po 25-40zł jest wybór odmian i można stracić głowę i ... portfel
Izuś, niestety nie mam zdjęć lawendy, w ogóle mam niewiele zdjęć ostatnio, bo padł mi cały dysk w komp. i straciłam wszystkie dane, w tym zgrane fotki. Wygląda identycznie jak fioletowa, ma tak samo omszone listki, tylko kwiatuszki są białe. Jutro zobaczę czy jeszcze któraś kwitnie, czy już wszystkie mają suche kwiatostany. Tak będzie, jak zrozumiałaś - Aspiryny i biała lawenda. Ta rabata jest vis a vis drzwi wejściowych i bramy wjazdowej.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
To teraz rozumiem dlaczego nie wrzucasz zdjęć ze starych rabat. Przykro. Bardzo lubiłam je oglądać
- Alania

Czy u Was też w nocy były ujemne temperatury? U mnie o 8.00 było -4'C 
Oj były były...i to już dawno... jak zwykle zastoisko u mnie, dalie, kany to już z tydzień zważone stoją... z doniczkowcami jeszcze się bawię i chowam na noc lub okrywam ale chyba czas je złożyć w darze naturze
a niektóre zaprowadzić do domku...
- Alania

U mnie po dzisiejszej nocy opadły wszystkie liście grujecznika, padły wszystkie hosty, dalie i hortensje - są zupełnie czarne i liście wiszą im posępnie, całe zwiotczałe. Jutro wykopię dalie i powoli zacznę okrywać hortensje kartonami.
- Alania

A ja mam dzisiaj takie urwanie pępka, że nie wiem jak się nazywam
Do tego wszystkiego takie miałam plany, żeby coś popracować w ogrodzie, bo ponoć dzisiaj ostatni pogodny dzień
niestety u mnie teżvertigo pisze: No nic... plany ogrodowe znów muszą zaczekać.