Mój mały ogródek :) Isia cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały ogródek :) Isia cz. 3

Post »

Tak, i Isia też. Musiałabyś przejrzeć wiosenne fotki. Na pewno ma na którejś tę kaline. Kupowałysmy po Twojej stronie Wisły. Nie pamiętam nazwy szkółkarzy i miejscowości. Może Isia, albo Kasia pamiętają.
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Pewnie, ze pamiętam. Szkółka Ważyńskich pod Żychlinem. Polecam- dużo pięknych roślin, ogród pokazowy i bardzo miła obsługa. Ja znalazłam tam kilka poszukiwanych przeze mnie okazów. Ale ja początkująca jestem, nie mam wiele. Mnie się bardziej niż u Szmita podobało, szybciej znalazłam rośliny i pomocy dużo więcej.
:wit Kasia
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam miłych gości :D

Gosiu masz rację z tą komunikacją trzeba pomyśleć :D za roślinki ;:180 ;:196

Kasiu czytam własnie o Twoim szaleństwie kalinowym i bardzo się cieszę bo pewnie masz już coś innego jak ja i może tym razem to ja będe szukała dla siebie cudeńka jak zobaczę u Ciebie :D pogłaszcz je po łodyżkach niech zakwitną to będziemy podziwiały :D :D

Monisiu malownicza jesień to dzięki słoneczku ;:3 od razu ładniej szkoda tylko że taki zimny wiatr był, u Ciebie to dopiero jest co podziwiać hortensje i las jesienią :D uwielbiam :D

Danusiu jak tylko będę miała dostęp do kompa ze zdjęciami to wstawię żebys widziała wszystkie kaliny razem - łatwiej się wtedy zarazić jak się je ogląda :wink: ;:3

Dzisiaj był piękny słoneczny dzień, przed południem byłam w Iłowie u Ewuni Cynamonowej i przywiozłam świerkowych gałązek do przykrycia różyczek (dzięki nim nie zmarzła mi żadna poprzedniej zimy). Piękny zapach w świerkowym lesie :D Ewuniu jeszcze raz wielkie dzięki ;:196 Po południu roslinki w ogrodzie dostały jesiennego nawozu, przesadzałam roślinki i wsadzałam lilie nowo zakupione. Piękny dzień był dzisiaj :D :D
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pospacerowałam i zobaczyłam, co kwitnie. :wit
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Isiu ,w takim razie czekam na zdjęcia ,bo mam tylko jedna kalinę (chyba angielską).Dla takiej na badylku miejsce znaleźć się musi.
Dziękuję Ci Kasiu za namiary na tę szkółkę-nie wiem czy jesienią zdążę,ale wiosną na pewno ją odwiedzę.Piszesz że mają ogród pokazowy a czy przypominasz sobie w nim może piwonie drzewiaste?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Nie widziałam piwonii drzewiastej niestety. Ale też nie szukałam jej. Może przegapiłam.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianko miło mi :wit

Danusiu może na ich stronce znajdziesz to czego szukasz za nim pojedziesz :D http://www.wazynscy.pl/go.php/pl/galerie.html
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Isiu dziękuję Ci ;:196 ;:196 za link do strony szkółki Ważyńskich to mi znakomicie ułatwi ewentualne zakupy.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Isiu, rzeczywiście zrobiło się malowniczo, ale jak dla mnie stanowczo za zimno :lol: Musiałam już schować dalie, bo ściął je przymrozek.
Dobrego tygodnia Ci życzę ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ja tez już wszystko pochowałam, dziś wykopałam cebulowe i jeszcze tylko daturka mi została do zapiwniczenia :roll:
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Iska :wit
Pokaz jak wyglada jesien w ogrodzie
kwitnie roze ? bo u mnie "New Dawn" najlepiej sie prezentuje
inne juz koncza... jeszcze "Piccadilly" kwitnie tegoroczny nabytek mojej dziewczyny

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich serdecznie :D bardzo mi przykro, że nie mam czasu by pisać regularnie ale zaglądam do Was często :D
U mnie jesień w pełni i tak jak w Waszych ogrodach przygotowuję ogród do zimy jak tylko zdrowie i pogoda dopisuje

Danusiu
ciesze się że mogłam pomóc :D

Monisiudziękuje Ci bardzo, nie wiem jak Ty ale z tym moim pierwszakiem czas pędzi nieubłagalnie, zdązymy wrócić ze szkoły robię obiad później lekcje trochę ogarnąc dom i przygotować na dzien następny całe towarzystwo... a tu znowu piątek :D

Aniu oj szyko przyszły te przymrozki za szybko nie zdązyłam sie nacieszyć daliami bo niedość że gapa jestem i wsadziłam je za późno to jeszcze młody kwiat i paki ściął mróz wrrr. Ja tez pochowałam już olka i camelię do garażu ciekawa jestem jak przezimują pierwszy raz.

Markusie czas goni jak szalony teraz nie jestem częstym gościem na forum (zaglądam tylko do ulubionych ogrodów) a jesien za oknami w pełni, dobrze że chociaż za aparat złapię i jakieś fotki zrobię. Zaraz wstawie poniżej z zeszłego tygodnia. Rózyczki kwitną juz bardzo słabo głównie Monica, Papa Mailand, Duftwolke i ostatnie pąki Nostalgie....Czy New Dawn jeszcze pachnie ?

Pozdrawiam bardzo serdecznie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miłego weekendu :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Isia, może jeszcze zdążą zakwitnąć.
Mimo wszystko perspektywa zimy odsunęła sie na jakiś czas. Przecież jeszcze musisz posadzić róże, które nadejdą.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ja też czekam na róże, które mają być pod koniec października mam nadzieję że pogoda pozwoli posadzić je od razu na własciwe dla nich miejsce.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Isiu cudne widoczki :D Jesień jest naprawdę piękna, kolorowa i radosna, oby te pięknie przebarwiane drzewa i krzewy jeszcze długo się utrzymały :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”