Jolu, dziękuję. Ten dzban, to już nie nowość w moim ogrodzie, ale widzę, że nadal budzi podziw

Ewo, mój ogród jest młody i ciągle przechodzi katorgi moich pomysłów. Jeszcze teraz M kończy robić obrzeże.
Myślę, ze już na przyszły rok będzie całkiem przyzwoicie wyglądał.
Dzban, kupiliśmy od takiego jednego człowieka, ale skąd on go miał ..... Prawdopodobnie były takie kiedyś w piekarniach ....
Jagódko, jak będę miała czas, to zrobię kolejne porównania.
Nie Tobie jednej podoba się ten dzban

christinkrysia ja wszystkie hortensje sadzę do kwaśnej ziemi. U mnie dodatkowo jest ten problem, że mam glinę w ogrodzie. Aby cokolwiek chciało rosnąć, to muszę ją rozluźniać. Jak już kopię dół na h. , to kopię dużo większy, biorę trochę tej mojej gliny, trochę piachu i więcej kwaśnego podłoża, mieszam i w taką mieszankę sadzę. Dobrze jest też wierzch wyściółkować korą.
Podobnie jak Ty, ja również dążę do tego, aby zmninimalizować ilość pracy w ogrodzie. Dlatego też gdzie mogę, kładę włókninę i wysypuję korą. Najstarszą tak zrobioną rabatę mam już chyba 4 lata i jest wszystko ok

Graziu, puste pole, to ja później pokażę. Aż sama nie poznaję tego miejsca ....

Mateusz, dziękuję. Cieszę się, ze Ci się podoba.
Gabrysiu, mi niedawno odłamała się gałązka od jednej h, wsadziłam do ziemi, ale chyba nic z tego nie wyjdzie.
Nie wychodzi mi takie późne ukorzenianie. Najlepsze efekty u mnie są wiosną.
Dzidziu, no to mamy wspólne zainteresowanie

Iwonka, ta rabatka jeszcze nie skończona. Brakuje mi tam czegoś, ale nie mam pomysłu ....

Zimowit, teraz rozkwitł i pokazał na co go stać. Jest przepiękny, mam jego fotkę, to wstawię.
A to drobne białe, to nie wiem, nie znam nazwy. Mam od Grażynki

Aniu, tego to ja nie wiem. Podobno używali kiedyś takich w piekarniach. Jak modernizowali, to ludzie pobrali no i teraz trzeba by było po ludziach szukać.
Ja miałam trochę szczęścia, że udało mi się go nabyć.