Masz prawdziwy busz, oczywiście piękny busz
Fiołkolandia i storczyki u Wandy
Re: FIOŁKOLANDIA i STORCZYKI u Wandy
Dżungla rzeczywiście niezła, oby tylko przetrwała tą najciemniejszą porę roku... Widzę, że masz araukarię - uwielbiam te drzewka 
- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Genialnie to wygląda naprawdę jak a buszu lub ogrodzie botanicznym
zazdroszczę 
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
Wandziu, totalne zagęszczenie
ale za to ile tlenu
Pięknie zielono
Ja się zastanawiam jak wtargać do piwnicy ogromną daturę :P
Pięknie zielono
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Wandziu w jednym z wątków przeczytałam, że zamierzasz wycofać się z wątku o roślinach doniczkowych. Mam nadzieję, że coś źle zrozumiałam, bo nie wyobrażam sobie nie zobaczyć fiołkowej łąki
jeszcze na dodatek "zasypałaś" nas zdjęciami z masą zielonych, doniczkowych roślin, a ja potrzebuję trochę czasu, aby wszystkie porządnie obejrzeć i pewnie będę prosiła o jakieś zbliżenia
na razie mój wzrok przyciągnęły grubosze. Sądząc po ich wyglądzie, jesteś szczęśliwą kobietą (drzewka szczęścia). Czy ty je przycinasz, że mają taką zwartą koronę ?
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Prawie wykitowałam!! Matko jedyna, jaki gąszcz!!

Prawda
To jeden z tych bardziej zagąszczonych wątków :P 
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Wandziu, u CIebie i w zimie nie ma szans na suche powietrze:) będzie Ci się wśród tylu zielonych fantastycznie odpoczywać:)
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Wando ty to masz dżungle
też bym tak chciał ale domownicy by mi nie pozwolili

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moi drodzy, witam was wszystkich
Rzeczywiście tlenu mi zimą nie brakuje dzięki tym moim zielonym "przyjaciołom", za co jestem im wszystkim bardzo wdzięczna.
Leszku, te rośliny staram się umieścić jak najbliżej okna, żeby miały dostęp do światła, ale z drugiej strony, w pobliżu jest kaloryfer, więc nie mogę ich zbyt do niego przysuwać. Kombinuję, aby w tym roku zrobić jakieś oświetlenie wśród tego gąszczu. Byłoby ładniej i korzystniej dla roślin.
Martynko, wiem co to jest konieczność wtargania do piwnicy dużych donic. Trzeba by jakiś wózek chyba sobie sprawić.
Iwonko, skoro czytałaś moją wypowiedź gdzieś tam, to pewnie i znasz powody. Na razie jednak wszystko zostaje po staremu. Wrzucam dla ciebie zdjęcie rodzinki gruboszków, jak jeszcze stały na dworzu. Wszystkie pochodzą od tego największego. On jeszcze został na zewnątrz, ale jutro już muszę go przytargać.

Rzeczywiście tlenu mi zimą nie brakuje dzięki tym moim zielonym "przyjaciołom", za co jestem im wszystkim bardzo wdzięczna.
Leszku, te rośliny staram się umieścić jak najbliżej okna, żeby miały dostęp do światła, ale z drugiej strony, w pobliżu jest kaloryfer, więc nie mogę ich zbyt do niego przysuwać. Kombinuję, aby w tym roku zrobić jakieś oświetlenie wśród tego gąszczu. Byłoby ładniej i korzystniej dla roślin.
Martynko, wiem co to jest konieczność wtargania do piwnicy dużych donic. Trzeba by jakiś wózek chyba sobie sprawić.
Iwonko, skoro czytałaś moją wypowiedź gdzieś tam, to pewnie i znasz powody. Na razie jednak wszystko zostaje po staremu. Wrzucam dla ciebie zdjęcie rodzinki gruboszków, jak jeszcze stały na dworzu. Wszystkie pochodzą od tego największego. On jeszcze został na zewnątrz, ale jutro już muszę go przytargać.

- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Śliczne te gruboszki, mój na razie jest taki malutki 
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Wando, ładne te storczyki biedronkowe, oraz kwitnienia fiołków.
Ale masz zielono w domku. Przyjemny klimat.
Ale masz zielono w domku. Przyjemny klimat.
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Wandziu, ale masz doniczek
ogrom , gdybym nie wiedziała, że to Twój watek, pomyślałabym , ze to jakiś ogród botaniczny 
- anik
- 1000p

- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Wando u ciebie to puszcza w domu i w ogrodzie. Ślicznie wygląda taki zieloniutki kątek. Wspaniale.
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29