Storczyki Efci
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Efci
Efcia, ja mam ją, od Gogi. Poszukaj Jej wątku. Tam są fotki tej cambrii ;) Porównaj sobie.

- 
				efcia111
- 200p 
- Od: 3 cze 2010, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dokładna nazwa z tego co się zorientowałam brzmi Beallara 'Peggy Ruth Carpenter'

Ewo, do Ciebie to chyba wiosna zawitała, a nie jesień    

Z tymi pałeczkami to bym była ostrożna. Po pierwsze nie jesteś pewna co Twojej cambrii dolega i możesz zastosować złą - jest przecież różnica
pomiędzy owadobójczą a grzybobójczą. Ponadto one czasem mają dodatek nawozu. Cambrie są b.wrażliwe na przenawożenie - reagują na to
brązowieniem końcówek liści.
Co do żółknięcia liści przy młodej psb, zajrzyj do korzonków ( jak roślina przekwitnie) . Może tam leży przyczyna...
  jak roślina przekwitnie) . Może tam leży przyczyna...

Z tymi pałeczkami to bym była ostrożna. Po pierwsze nie jesteś pewna co Twojej cambrii dolega i możesz zastosować złą - jest przecież różnica
pomiędzy owadobójczą a grzybobójczą. Ponadto one czasem mają dodatek nawozu. Cambrie są b.wrażliwe na przenawożenie - reagują na to
brązowieniem końcówek liści.
Co do żółknięcia liści przy młodej psb, zajrzyj do korzonków (
 jak roślina przekwitnie) . Może tam leży przyczyna...
  jak roślina przekwitnie) . Może tam leży przyczyna...Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III

Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- 
				efcia111
- 200p 
Może masz rację... Ale jak piszesz o tych brązowiejących końcówkach liści to może ją w markecie przenawozili lub gdzieś wcześniej.. Ciężko wyczuć... Poczekam jeszcze i zobaczę jak to się potoczy. Wczoraj oderwałam zżółknięty liść jednej z psb, ten taki najbardziej zewnętrzny, malutki i tam chyba jest coś jakby na kształt nowej psb   mam nadzieję, że przeze mnie to nie uschnie.. chyba jej nie uszkodziłam odrywaniem tego listka...
  mam nadzieję, że przeze mnie to nie uschnie.. chyba jej nie uszkodziłam odrywaniem tego listka...

mam nadzieję, że przeze mnie to nie uschnie.. chyba jej nie uszkodziłam odrywaniem tego listka...
  mam nadzieję, że przeze mnie to nie uschnie.. chyba jej nie uszkodziłam odrywaniem tego listka...- 
				efcia111
- 200p 
ahhh wkońcu upolowałam moją wymarzoną krówkę  Piękna biała w bordo/ciemno fioletowe plamy
 Piękna biała w bordo/ciemno fioletowe plamy  drogo jak dla mnie za Falka ale zaszalałam ;) Fotki jutro chyba uda mi się wrzucić...
  drogo jak dla mnie za Falka ale zaszalałam ;) Fotki jutro chyba uda mi się wrzucić...  

Piękna biała w bordo/ciemno fioletowe plamy
 Piękna biała w bordo/ciemno fioletowe plamy  drogo jak dla mnie za Falka ale zaszalałam ;) Fotki jutro chyba uda mi się wrzucić...
  drogo jak dla mnie za Falka ale zaszalałam ;) Fotki jutro chyba uda mi się wrzucić...  
- JoasiaM
- 200p 
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Witaj Ewo,  wszystkie storczyki masz cudowne, spodobał mi się ten bladoróżowy w kropeczki, ma bardzo ciekawy układ plamek.

- justus27
Efcia- to super. A może na dodatek jest woskowcem? Pomacaj ją, jeśli jest sztywna i ma dość grube płatki, to woskowiec  Uwielbiam takowe... I oczywiście gratuluję jej upolowania
 Uwielbiam takowe... I oczywiście gratuluję jej upolowania   

A jak tam cambria? Kwitnie jeszcze? Ciekawa jestem, jak długo utrzymuje kwiaty...

A jak tam cambria? Kwitnie jeszcze? Ciekawa jestem, jak długo utrzymuje kwiaty...
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Efcia   Nie ma to jak udane polowanie
  Nie ma to jak udane polowanie  

Pozdrawiam, Justyna  
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!

Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- 
				efcia111
- 200p 
Justus krówka jest "zwykłą" krówką, ale to jej nie ujmuje urody  Moja Cambria kwitnie nieprzerwanie, ani jeden kwiatek jej nie więdnie, nawet mu się nie zbiera tfu, tfu ;) Cudna jest i prześlicznie pachnie, ale ty chyba znasz ten zapach ;)
 Moja Cambria kwitnie nieprzerwanie, ani jeden kwiatek jej nie więdnie, nawet mu się nie zbiera tfu, tfu ;) Cudna jest i prześlicznie pachnie, ale ty chyba znasz ten zapach ;)
Mala Mi dziękuję ;)
To zdjęcie na szybkiego mojej Krówki, na dniach postaram się zrobić ładniejsze

Moja Cambria kwitnie nieprzerwanie, ani jeden kwiatek jej nie więdnie, nawet mu się nie zbiera tfu, tfu ;) Cudna jest i prześlicznie pachnie, ale ty chyba znasz ten zapach ;)
 Moja Cambria kwitnie nieprzerwanie, ani jeden kwiatek jej nie więdnie, nawet mu się nie zbiera tfu, tfu ;) Cudna jest i prześlicznie pachnie, ale ty chyba znasz ten zapach ;)Mala Mi dziękuję ;)
To zdjęcie na szybkiego mojej Krówki, na dniach postaram się zrobić ładniejsze

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Nakrapiany Phalaenopsis cudny, też mam 2 takie  . Jeden nawet zakwitl po 2 latach przerwy, ale nasze domowe kwitnienia nie są już tak obfite jak kupne.
. Jeden nawet zakwitl po 2 latach przerwy, ale nasze domowe kwitnienia nie są już tak obfite jak kupne.

. Jeden nawet zakwitl po 2 latach przerwy, ale nasze domowe kwitnienia nie są już tak obfite jak kupne.
. Jeden nawet zakwitl po 2 latach przerwy, ale nasze domowe kwitnienia nie są już tak obfite jak kupne.Re: Storczyki Efci
Śliczny. 
To nie jest regułą Storczykowa. Ja mam falka, który w dniu zakupu kwitł na 1 pędzie. A następne kwitnienie jest na dwóch i trzeci pęd właśnie wychodzi.

To nie jest regułą Storczykowa. Ja mam falka, który w dniu zakupu kwitł na 1 pędzie. A następne kwitnienie jest na dwóch i trzeci pęd właśnie wychodzi.
- justus27
I u mnie ten falek będzie kwitł trzeci raz. A mam go od roku... ;)

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Niesamowite kolory ma Twoja krówka  

i witaj w moim wątku
  i witaj w moim wątku