Mój ogród....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród....

Post »

zależy co komu się podoba mi naprzykład superancko się to podoba jak jedno nachodzi na drugie ... oczywiście ingerencja seklatora będzie potrzeban :)
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eh, jesień już widać na Twoich zdjęciach... Niby roślinki zielone, niby kwiatki kolorowe, ale światło inne się kładzie... Nostalgicznie się robi...

Adasiu, ależ ten Twój modrzew jest 'debeściak'. Psiakość, muszę coś mojemu zadać, żeby się tak 'zbrodacił'.
Z ostatnich ciekawostek, to widziałam w jednym z ogrodów (Kasia_Tomek) przepięknego iglaka - pinus strobus pendula. Wysoce prawdopodobne, że gdy zobaczysz, to natychmiast zaczniesz szukać do zakupienia! :;230
I mam nadzieję, że wówczas powiesz mi, gdzie znalazłeś ;:224 - bo moje poszukiwania, niestety bez sukcesu.
A taką mam chętkę kupić takiego :D Bardzo się z tego cieszę, bo mam do czego się przymierzać przez zimę, hihi.
A kto to ten Pan z Maślic??? Już w kilku wątkach o nim mowa...
Pozdrowienia - Ula
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Geniu Tak to tegoroczne zakupy, faktycznie za parę lat powinny się rozrosnąć a to dopiero będzie widok. Strasznie mi się podobają i mogą rosnąć u mnie w ilościach,, prawie hurtowych :wink:
Michał Tak tak sekator to najlepszy przyjaciel ogrodnika :) :D
Ula
Aleś mi tą sosenką narobiła smaku. Cudna. Jedno co mnie powstrzymuje to obawa przed rdzą, u mnie w okolicy rosną porzeczki a dla wejmutek to niezbyt dobre sąsiedztwo. Poszukam coś w necie jak znajdę oczywiście dam Ci znać. Na razie znalazłem na All w cenie ponad :shock: 200 zł :shock:
Modrzew też urośnie, mój ma ponad 10 lat Jest to modrzew japoński odm Pendula, rośnie tuż przy oczku, w piaszczystej ziemi może dlatego przyrosty roczne ma ponadmetrowej długości. Szczepiony był nisko, przewodnik podwiązałem wysoko do tyczki, pień zdrewniał i dlatego wygląda okazale. Ula może masz zwisłą odmianę modrzewia europejskiego?
O panu z Maślic dowiesz się w wątku wrocławskim. Pięćdziesiąt cebul zimowitów mam stamtąd
Pozdrawiam :D
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Kontakt:

Post »

Ale te zimowity piękny widok dają w grupie.Szkoda że nie byłam na tym spotkanku to bym nabyła tych pięknych zimowitów nic straconego może jeszcze nadarzy się okazja.Ale ostatnio zdrówko szfakuje.Pozdrowionka miło tu do Ciebie wejść aż weselej mi się robi bo masz tak przyjażnie w ogrodzie.Tylko oczy cieszyć w takiej atmosferze.Ale się rozpisałam pa :wit
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

no właśnie ah te zimowity. A ja byłam i co! i nie kupiłam sobie wszystko przez te lilie!
adamian
500p
500p

Post »

Alinko A co za paskuda Cię dopadła . Zdrówka Alinko zdrówka Ci życzę :wit
Wiola /b] Co się odwlecze... Fajnie było się znów spotkać :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Adamie pięknie wyglądają aksamitki z zimowitami , zestawienie kolorków ;:108 ;:108

A mnie się nie otwieraja Twoje zdjęcia w daliach ;:223 ;:223 tylko podpisy sobie poczytałam,te odmiany były w moim wiosennym zamówieniu ale niestety ich nie dostałam i nawet pooglądac nie mogę :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Adaś pięknie teraz w Twoim ogrodzie ja zimowitow u p. maslickiego kupiłam tylko 20 i załuje
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Stasiu one pięknie się rozrastają więc za rok będziesz miała już ze 40 cebul.

Czy były też białe zimowity w sprzedaży u tego pana ?W przyszłym roku też chyba poproszę o kupno białych .

Genia
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p

Post »

Geniu niestety nie miał tylko w jednym kolorrze tak samo hiacynty też mial tylko fioletowe
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Adam, to jednak masz miskanta olbrzymiego? Próbuję wyjaśnić sprawę z postami na pw. Czy dostałeś ode mnie informację, że mam
dl Ciebie sadzonkę miskanta ?
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
adamian
500p
500p

Post »

Witajcie i dziękuję za odwiedziny
Mirka Postaram się wkrótce pozbierać i opisać zdjęcia wszystkich dalii ale jescze troszkę zostawię to to na jesienne dni. Na wiosnę trzeba
się rozejrzeć co i gdzie ciekawego będzie dostępne bo z dalii z pewności nie zrezygnujemy
Stasiu Nie ma co żałować, w taką pogodę błyskawicznie przekwitają. W twoim ogrodzie nawet i pięć cebul znalazłoby ciekawą oprawę, o np blisko skalniaka.
Geniu Kusisz pełnymi odmianami. Widziałem u Ciebie również pełną białokwiatową. Śliczna
AdriannoSam już się w wiadomościch gubię, zwłaszcza że z automatu są kasowane. Miskanta olbrzymiego oczywiście mam,w zeszłym roku już go pokazywałem ale apetyt na nowe odmiany wciąż wielki. Ostatnio pod igiełką kupiłem kilkanaście odmian choć do zadowalającego mnie zamiskantowania mojego ogrodu jeszcze daleko. :wink: Na razie wstrzymam się do wiosny. W tym momencie sezon zakupowy... na róże. ech
Przyszły pierwsze Hokus Pokus, Mainzer, Rosarium, Venrosa w drodze kilkanaście innych

Pozdrawiam wszystkich piszących i oglądających
1Augusta Luise 2 NN może Madame Knorr
3,4 Chopin 5,6 Barock
7 Friesia 8 Elfe w zachodzącym słońcu

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Róże no.....cieszę się bardzo ;:138
to piękne rośliny....ja miskanta mam jednego.....
i na razie przy tym stanie zostanę :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Adam w zeszłym roku udało mi się kupić z 2 źródeł oczywiście nie wszystkie przetrwały kupiłam 4 białe pełne zimowity zakwitły 2, jedna cebulka w ziemi ale jeszcze nie zakwitła .

Genia
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p

Post »

Adam kupuj roże a ja pożniej będę miała patyczki. Dzisiaj dostałam sporo od GLORII DEII. ;:138
Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”