Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Grazia, omijając wątki Pawła, Joli i innych wielbicieli igiełek, pozbędziesz się tyyyylu okazji do wzruszeń (tych najbardziej pozytywnych ;:108 ) :D

Jolu, ciągle nabywasz jakieś cuda, a potem śnią mi się one po nocach... Na większość nie mam za bardzo juz miejsca, ale...tak mówię, a potem kupuję kolejne cuda ;:224
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te Twoje iglaczki to mnie normalnie powalają na kolana ,szczęka mi opada z zazdrosci ...no nie powtarzam się :? Śliczne :lol:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Działka z widokiem i co dalej?
Działka już nie tylko z widokiem :)
Joluś - niebawem będzie "Widok na działkę"
Popatrzyłam na początki Twojego wątku... Coś niesamowitego, ile zdziałałaś w tak krótkim czasie. Takie bogactwo roślin, tyle pracy. I ciągła chęć do działania :D
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

pięknotkę masz pierwszy rok czy już zimowała? moja zmarzła tej zimy, na szczęście odbiła
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja dopiero sie niedawno dowiedziałam skad się biorą iglaczki miniaturki! :;230 W zeszłą sobotę rano w telewizorze mówili! A ja myślałam, że to zupełnie inaczej wyhodowali :-) I już byłam krok od kupienia, ale sie powstrzymałam i pobiegłam do cebulek :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Małgosiu, naisałam na pw. niestety pendula nie z Bisko.
Aniu, byłam, widziałam i obiecałam pirwszą dorodną dla Ciebie :uszy
Paweł, a ja się cieszę, że obie rosną ładne. Dorosła Zebrina to jest widok :uszy
Małgosiu, a u Ciebie jest jeszcze dużo miejsca, pomimo zakupów, które ostatnio poczyniliście :;230 Myślę, że ponad 30 róż ;:224 to dopiero wymaga miejsca i pracy :lol: a iglaki mnij obsługowe.
Pauluś o trzykrotce pogawedziłyśmy na pw, a Jack Frost uroczy :uszy dobry zakup.
Graziu, to musiałabyś chyba z forum się wypisać :;230 wirus iglakowy jest tu wszechobecny.
Oooo Anetko, dobrze napisałaś, widziałam Twoje zakupy ;:108 bardzo udane. U Ciebie jeszcze sporo trawki do zajęcia :;230 Ja planuję kolejną rabatkę na wiosnę, tylko rozsądnie muszę przemyśleć moje plany.
Marzanko, dzięki ;:196 każdy ma swoje koniki, ale mamy kilka wspólnych poza iglakowych tematów :uszy Ach te Twoje różyczki, fuksje i datury, o innych nie wspomnę.
Izka, tyle miłych słów ;:196 az się zawstydziłam :oops: jak pisałam na pw pomysł na kolejną nazwę bardzo ciekawy. Jednocześnie wszystkie w kolejności podkreślają dokonującą się metamorfozę :heja
A chęci ..... ileż to ja mam planów na kolejną wiosnę.
Urszulko, moja kalikarpa, jak większość roślin jest tegorocznym nasadzeniem. Zamierzam ją zabezpieczyć na zimę, zobaczymy, jak da radę.
Miłko, dlaczego się powstrzymałaś ;:14 cóż tam za głupoty wyplatali, ze ludzie rezygnuja z tych pięknych miniaturek :roll:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Hehe! Ja się powstrzymałam, bo nie mam gdzie wsadzić! Jak najbardziej zachęcali w telewizorze! Mówili o czarcich miotłach i takie tam! I nawet piekne jodełki w Auchanie były takie malutkie!
A cebule to wiesz, jak się nie zmieszczą, to pod darń więc zawsze miejsce jest!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

lawenda pisze:pięknotkę masz pierwszy rok czy już zimowała? moja zmarzła tej zimy, na szczęście odbiła
To dokładnie tak samo jak moja... Odbiła, ale nie zdążyła zakwitnąć, w związku z tym ślicznych fioletowych kulek nie będzie :(
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Oj tak dzięki Tobie wiem, jak ją sadzić ;:196 Jolu daj jakieś zdjęcia swoich kujkowatych przyjaciół :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko, takie małe co nieco zawsze się zmieści ;:136 przecież niektóre zajmują mniej miejsca niż tulipan. Zobacz
Obrazek

Obrazek

Anetko, zamierzam okręcić kalikarpy siatką cieniującą, włóknina, jak się dowiedziałam powoduje wśród drzew i krzewów choroby grzybowe, szczególnie w słoneczne dni, kiedy skroplona woda skapuje na dół i ponownie paruje w obiegu zamkniętym.
Paula iglaczki będą później :uszy
Dzisiaj u nas pochmurno, wilogotno i mży od czasu do czasu. Nie ma więc mowy o zdjęciach nieboskłonu, czy ogrodu. Po całonocnych opadach znów zrobiło się bardzo mokro.
Proponuję jeszcze kilka ujęć ze słonecznych dzionków ;:3
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i Yellow Hammer póki jeszcze kwitnie :lol: bo mam obawy, czy go obecne wiatry nie wyłamią, ma ponad 1,5 metra wysokości kwiatostanu ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A te dwa pierwsze to niby co ? :wink:
Przez ciebie zachorowałam na red barona. Po prostu muszę go mieć.O pięciorniki ci kwitną, mój coś nie chce- muszę mu koniecznie miejsce zmienić.Jak długo kwitnie jedna kolba trytomy? Obcina się po przekwitnięciu ?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę co niektórych przekonać :;230 Zaraz sprawdzę kiedy zaczęła kwitnąć trytoma, po przekwitnięciu wycinamy lub trzymamy na nasionka :heja
Jak ustaliłam moja kwitnie już ponad trzy tygodnie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu jakież śliczności pokazujesz :shock: ten czerwoniasty pięciornik niesamowity, ależ kolor - cudo :shock:
Trawki też śliczne, Red Barok kosmiczny, no i mini iglaczki urocze.....ej długo by wymieniać...a różyca :shock:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Dla mnie żółtki- róża i trytoma- najładniejsze! A jeszcze jak piszesz trytoma olbrzymia :shock: Czy moja kiedykolwiek tak urośnie? Jak kwitła miała 20cm :;230
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jedna kolba 3 tygodnie ? :shock: O jeju jak dobrze, że ja zadobyłam to cudo :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”