Już wiem. Pewnie zajęta jesteś okrywaniem swoich roślinek!
Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć dziewczyny, cześć chłopaki. Wy tu do mnie pukacie, oglądacie i przechodzicie. A ja wczoraj byłam cały dzień aż do późnej nocy w pracy. A po pracy wybrałam się na parapetówę do mojego szwagra. W końcu i on może zaśpiewać tak jak kiedyś śpiewał Mr. Zub mój jest ten kawałek podłogi. Coś mi kawa rano nie smakuje !!!!
Wiolu, tak jak pisałam, krzaki jeszcze nieosłonięte z przyczyn technicznych. Albo śnieg albo praca. Niestety jak idę do pracy to ma totalną przerwę w życiorysie od 10 do 23 a nawet i dłużej. A teraz zanosi się że w grudniu mogę nawet pracować codziennie. Dziś w Olkuszu leje jak z cebra. Mam dylemat czy jutro okrywać mokre krzaki, może wy mi coś poradzicie. Proszę ;:96
Alu, po śniegu zostało tylko wspomnienie. Jest brzydko i brudno. Gdzie nie gdzie leżą resztki śniegu. Jak mam wybierać to już wolę bielutki śnieg niż takie paskudztwo na dworze ;:10
Marku, teraz ogród wygląda jak strach na wróble. Skoro przechodzisz koło mnie to zapraszam na
pod warunkiem że będę w domu. Wracając do studni to jest jedno z marzeń które nigdy się nie spełni w moim przypadku
.
Pozdrawiam was Magda ;:106
Wiolu, tak jak pisałam, krzaki jeszcze nieosłonięte z przyczyn technicznych. Albo śnieg albo praca. Niestety jak idę do pracy to ma totalną przerwę w życiorysie od 10 do 23 a nawet i dłużej. A teraz zanosi się że w grudniu mogę nawet pracować codziennie. Dziś w Olkuszu leje jak z cebra. Mam dylemat czy jutro okrywać mokre krzaki, może wy mi coś poradzicie. Proszę ;:96
Alu, po śniegu zostało tylko wspomnienie. Jest brzydko i brudno. Gdzie nie gdzie leżą resztki śniegu. Jak mam wybierać to już wolę bielutki śnieg niż takie paskudztwo na dworze ;:10
Marku, teraz ogród wygląda jak strach na wróble. Skoro przechodzisz koło mnie to zapraszam na
Pozdrawiam was Magda ;:106
Pozdrawiam Magda 
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Popatrzyłam na tę Twoją zimę Magdo i ... zatęskniłam za śniegiem.Tak piekni jest a właściwie było u Ciebie.Taki dziewiczy ten śnieg w ogrodzie- śliczne widoki.
Podobno juz do mnie też pędza chmury sniegowe więc może i u mnie choć przez chwilke będzie tak pięknie.
Lubie snieg ,nie znosze jedynie tej brei...ale to koniecznosc...
byle do WIOSNY do ktorej juz tesknimy wszyscy.Pozdrawiam.
Podobno juz do mnie też pędza chmury sniegowe więc może i u mnie choć przez chwilke będzie tak pięknie.
Lubie snieg ,nie znosze jedynie tej brei...ale to koniecznosc...
byle do WIOSNY do ktorej juz tesknimy wszyscy.Pozdrawiam.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

Oj, Józek, Józek, ty to potrafisz pocieszyć
. Pół roku , pół roku. Czy nie piękniej by brzmiało, jeszcze tylko 4 miechy i pokażą się krokusy itd, itp. Potrafisz człowieka na ziemię sprowadzić
. Krysia tu o dziewiczym śniegu (rzeczywiście jest na tych fotkach taki świeży i lekki), i wiośnie a ty z grubej rury. Będę trzymać się swojej wersji że to już niedługo. Ale jako facet stąpający mocno po ziemi, rozwiewasz nasze kobiece podejście do życia
. Pozdrawiam was Magda 
Pozdrawiam Magda 
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Właśnie u mnie pada ....ale deszcz.
Nawet nie ze śniegiem lecz tylko czysty deszcz.
No może jutro,może po nocy coś się zmieni...
Jest pewien plus tej pogody...mam bardzo kolorowo jeszcze w ogrodzie.
Na krzakach jeszcze kwiaty róż,złocienie w ładnych kolorach no i liście jeszcze na krzewuszkach i hortensjach.Mam też cudownie żółty ognik.
Józefie - wiosna u mnie będzie chyba szybciej ,już za cztery miesiące w marcu.

Nawet nie ze śniegiem lecz tylko czysty deszcz.
No może jutro,może po nocy coś się zmieni...
Jest pewien plus tej pogody...mam bardzo kolorowo jeszcze w ogrodzie.
Na krzakach jeszcze kwiaty róż,złocienie w ładnych kolorach no i liście jeszcze na krzewuszkach i hortensjach.Mam też cudownie żółty ognik.
Józefie - wiosna u mnie będzie chyba szybciej ,już za cztery miesiące w marcu.
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Madziu chyba Cię nie ominie otulanie roślinek .Nic się nie stanie ,że one są mokre ,ale będą zabezpieczone przed mrozem .Ciepełka już chyba nie będzie i nie ma na co liczyć na poprawę pogody .Wyskoczy silniejszy mróz i zmrozi Ci biedulki .U mnie też pada deszcz i jest zimno ,a pogodynki zapowiadają ciapę śniegową .Popatrz na letni ogród i pomyśl że możesz mieć ładniejszy jak je osłonisz .
Pozdrawiam Zosia
Pozdrawiam Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Jak to dobrze nie tylko ja nie zdążyłam okryć krzewów. Zostały mi do zabezpieczenia 4 krzaczki hortensji. Nie ukrywam zrobiłam im to z pełną premedytacją od kilku lat mi nie zakwitły mimo ,że o nie tak dbam zasilam ,podlewam, mówię do nich. W tym roku przesadziłam je w inne miejsce i powiedziałam, że ostatni rok daję im szansę bo jak nie to pójdą do ogniska. Jak znajdę trochę czasu to pogodzę się znimi pojadę i okryję może nie będzie za póżno.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

Dorotko, a może pod okryciem i śniegiem pleśniały im zawiązki kwiatów. U mnie był taki przypadek, no i wiadomo już było że kwiatów w tym sezonie nie będzie. Okrywałam włókniną, a teraz zmieniłam na karton, tak jak praktykuje mój sąsiad, który co roku ma piękne h. A ty czym zabezpieczasz h. Pozdawiam Magda 
Pozdrawiam Magda 
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Madziu to nie pleśń a grzyb , który zaatakował kwiaty i dlatego one były chore i nie kwitły .Ja dopiero teraz jak okrywałam zobaczyłam , że ma go jeden rododendron i też nie wiem co z nim zrobić bo na oprysk chyba już za póżno . Pociesz się ja też w taką pogodę okrywałam swoje roślinki i też byłam przemarznięta i mokrusia 
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
Pozdrawiam was dziewczyny, jutro zdam relację czy mi się udało.