Mój ogród
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród
Fabi, a co to za cudo na pierwszym zdjęciu? Śliczne. Wrzosowisko niezmiernie mi się podoba. Kształt, wielkość i przenikanie kolorów pierwsza klasa
.
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne widoczki na wrzosowisko i rabatkę z żurawkami i hostami - pięknie i kolorowo. Ale co raz bardziej zachwycam się trawami - Twoje trawki na rabatce kuszą...
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wrzosowisko fantastycznie się prezentuje,super połączenia roślin i kolorów...mój baron słabo się rozrasta a Twój ma takie ładne kępy,stosujesz jakiś nawóz... 
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Małgoś to jest "Southern Comfort" mi też się coraz bardziej podoba, ale potrzebuje dużo cienia, którego u mnie jak na lekarstwo.
Anetko jeszcze chcę tam coś dosadzić, ale moje planowane zakupy w Kalsku nie wypaliły więc zostaje mi All..
Aniu czemu wrzosy nie chcą u Ciebie rosnąć? Trawkę Red Baron mam już 3 rok i jak widać , zaklimatyzowała się u mnie całkiem , całkiem,w pierwszym roku stała w miejscu jak zaczarowana ale w końcu wystartowała.
Ostrzeżenie dla Ciebie Aniu nie kupuj tej trawki na All. chyba, że u sprawdzonego sprzedawcy, moja kupiona na All. rozrasta się jak szalona , ale niestety jest zielona dopiero teraz trochę się przebarwiła.
Asiu to cudo jak piszesz to Penstamon , tylko nie wiem czy on jest byliną długowieczną." Kształt, wielkość i przenikanie kolorów pierwsza klasa " - Dziękuje .
Jolu Ty masz tak dopracowany ogród ,że nie wiem gdzie mogłabyś podosadzać trawki - ale polecam oczywiście te mało ekspansywne.

Anetko jeszcze chcę tam coś dosadzić, ale moje planowane zakupy w Kalsku nie wypaliły więc zostaje mi All..
Aniu czemu wrzosy nie chcą u Ciebie rosnąć? Trawkę Red Baron mam już 3 rok i jak widać , zaklimatyzowała się u mnie całkiem , całkiem,w pierwszym roku stała w miejscu jak zaczarowana ale w końcu wystartowała.
Ostrzeżenie dla Ciebie Aniu nie kupuj tej trawki na All. chyba, że u sprawdzonego sprzedawcy, moja kupiona na All. rozrasta się jak szalona , ale niestety jest zielona dopiero teraz trochę się przebarwiła.
Asiu to cudo jak piszesz to Penstamon , tylko nie wiem czy on jest byliną długowieczną." Kształt, wielkość i przenikanie kolorów pierwsza klasa " - Dziękuje .
Jolu Ty masz tak dopracowany ogród ,że nie wiem gdzie mogłabyś podosadzać trawki - ale polecam oczywiście te mało ekspansywne.

Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Piękne te żurawkowo hostowe rabaty
Super !
- Fabi 12
- 1000p

Ago dziękuje Ci, wrzosy to powinien być twój klimat - co nie. 
Pozdrawiam Fabiola.
- AgaNet

No nie przeczę
można tu spotkać piękne wrzosowiska
A i w sprzedaży wrzosów do wyboru do koloru 
- Fabi 12
- 1000p

Widziałam, widziałam Ago już twoje nabytki wrzosowe i cenę nieopatrznie tez dostrzegłam , jakby tak przeliczyć na Nasze zł. to byśmy zbankrutowali
, ale już 1 do 1 to całkiem całkiem.
U Nas podobnie , w sprzedaży głównie wrzosy.
No to Ja już sobię pójdę
. Ty masz jeszcze godzinkę do tyłu więc możesz posiedzieć i pospacerować po ogródkach. 
U Nas podobnie , w sprzedaży głównie wrzosy.
No to Ja już sobię pójdę
Pozdrawiam Fabiola.
- AgaNet

Hej fabi
Długo też nie siedziałam przy kompie, bo rano wcześnie wstaję
A co do cen - rośliny są tu drogie. Ceny w centrach ogrodniczych naprawdę wygórowane. Można majątek zostawić. A już jakiś okaz trochę podhodowany, kilkuletni - czy to strzyżony bukszpan, czy inne drzewko, np bardzo tu modne drzewka na pniu: oliwne czy laurowe kosztują naprawdę dużo.
Długo też nie siedziałam przy kompie, bo rano wcześnie wstaję
A co do cen - rośliny są tu drogie. Ceny w centrach ogrodniczych naprawdę wygórowane. Można majątek zostawić. A już jakiś okaz trochę podhodowany, kilkuletni - czy to strzyżony bukszpan, czy inne drzewko, np bardzo tu modne drzewka na pniu: oliwne czy laurowe kosztują naprawdę dużo.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, ale chyba nie m,a też porównania z naszymi pensjami. Chyba jednak trochę więcej dostajecie. Jak to wyglada w porównaniu do waszych zarobków? Oczywiście bez konkretów.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A to co na ostatnim zdjęciu? 
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Tydzień temu byłam w angielskim ogrodniczym. Ceny mnie przeraziły, kompletnie nie dla mojej kieszeni np. róże po 13 funtów. Myślę, że dla zarabiających w funtach to nie taki znów problem.
Ale wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Powojniki...Warszawska nike, Generał Sikorski, Westerplatte
danych o producencie nie było.
Kupiłam jedynie w markecie pnące jaśminy, nie zdążyłam jeszcze sprawdzić, czy mają szansę u nas przezimować.

Ale wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Powojniki...Warszawska nike, Generał Sikorski, Westerplatte
Kupiłam jedynie w markecie pnące jaśminy, nie zdążyłam jeszcze sprawdzić, czy mają szansę u nas przezimować.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Fabi bardzo ładnie wyglądają u Ciebie żurawki takie ciekawe kompozycje 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No właśnie zastanawiam się, czy dla zarabiających w funtach to taka straszna kwota, bo dla nas to wiadomo.
- Fabi 12
- 1000p

Gosiu Basiu jednak myślę , że nie możemy się równać do Anglików czy Niemców cenami, ale jak policzymy 1 zł do jednego funta czy euro to wyjdzie że mamy takie same ceny. Tyle , że Oni więcej zarabiają i mają tańsze życie.
Aniu to różowy Przetacznik.
Stasiu dziękuje Ci z całego
jak i również za odwiedziny w moich skromnych progach.
Aniu to różowy Przetacznik.
Stasiu dziękuje Ci z całego
Pozdrawiam Fabiola.