Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010

Post »

Steasi masz rację komicznie to musiało wyglądać :;230 i najlepsze ze jak patrzysz na niego to niby nie on.
Wiesz moje jak były małe wykopywały mi ziemię z doniczek w domu razem z kwiatami. Żadne kwiaty nie mogły stać na podłodze.
A jak już nic na podłodze nie stało to kol Leon zapewniał im kwiaty z parapetu. :D Teraz się z tego śmieje ale jak wracałam do domu wesoło mi nie było, resztki kwiatów , ziemia i pogryziona wiklinowa doniczka walały się wszędzie.

Moniko Różowe narcyzy to te pachnące? Zastanawiałam się też nad narcyzami, ale będzie co kupować w przyszłym roku. Tulipany Rococo i Angelique nawet podobne zakupy robimy ;:224
Podejrzewam, że za tą biżuterię miałabyś podobną sosenkę :wink:
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj u nas ten pies na niszczył ;:224 Ale racja- było minęło.
Wrzuć jakieś nowe zdjątka jak masz :wink:
Awatar użytkownika
Bogdan Sz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 10:33

Post »

Przepiękny ogród :wit
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu,ja cebulek mam dużo,dokupiłam jeszcze na all.i długo czekałam na paczkę ale już wiem że wtorek,środa mam mieć .Na forum też sobie zamówiłam u Madzi troche roślinek.Z wątkiem troche jeszcze poczekam,musze obczaić jak się daje zdjęcia.
Pozdrawiam
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Reniuniek No tak pisałaś ze czekasz na paczuszkę, jeszcze nie przyszła? Pewnie za chwilkę. Będziesz mogła poszaleć z sadzeniem. Jakieś ciekawe nabyłaś?
Zdjęcia na prawdę się łatwo dodaję, ja dodaję przez tą stronkę
http://pl.tinypic.com/login.php spróbuj poradzisz sobie :D

Bogdanie witaj :wit u Nas w ogrodzie

Steasi Wydaje mi się, że za wiele w ogrodzie się nie zmieniło w sumie jak sobie pomyśleć to jest monotonny przez brak kwitnacych kwiatów :wink: i wszystkie zdjęcia wyglądają podobnie :D
Wpadłam na pomysł że po pracy popstrykam fotki miejsc które są najbrzydsze w moim ogrodzie zobaczycie, że wcale nie jest tak super :(
Awatar użytkownika
xcbvr
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 wrz 2010, o 16:13

Post »

Przede wszystkim gratuluje pięknego ogrodu:) Patrząc na pierwsze zdjęcia można nie dowierzać
że tak się pozmieniało:) Mam wielką prośbę, szukam właśnie takiej trawy tylko mam problem z jej
nazwą. http://i51.tinypic.com/2uizl9e.jpg (mam na myśli tę z białymi pióropuszami od strony bramy).

Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Paweł
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Xcbvr Witam w moim ogrodzie. :wit Bardzo dziękuję za gratulacje.
Trawa o którą pytasz to Miskant chiński 'Kleine Fontäne' jest to odmiana miskanta która bardzo wcześnie zaczyna kwitnienie, na początku pióropusze mają czerwonawy odcień potem robią się srebrzyste.
Sama bardzo lubię tą odmianę. :D Jest to jeden ze średnio wysokich miskantów.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

oj Kasiu i tak bys mnie nie przebiła fotkami najbrzydszych miejsc w ogrodzie- u mnie żaden skrawek nie jest skończony a najbrzydszy kawałek mam tam gdzie sa pozostałości po budowie,drugi kacik gdzie stoi zbiornik z gazem,potem pod ogrodzeniem drzewo do kominka-na drewutnie przyjdzie pora-szkoda gadać-chciała bym twój zapał i wieksze mozliwości pomocy mojego m :D no i kasa by sie wieksza zdała
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Kasia_Tomek pisze: Podejrzewam, że za tą biżuterię miałabyś podobną sosenkę :wink:
Pewnie tak Muszę mu delikatnie powiedzieć,że może mi już wystarczy błyskotek a ogród o nowe drzewko się prosi :;230 Ale to dopiero za rok bo też we wrześniu urodziny miałam.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Kasiu, jakiego pojetnego masz Tomcia :D prezent cuuuuudo! A w porannym słońcu Twój ogród sprawia wrażenie zaczarowanego. Jest piękny w każdym calu ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widocznie Tomek też kocha ogród jak Kasia i dlatego wie co jej najbardziej się spodoba.
Mój tylko bez przerwy marudzi, że za dużo sadzę. Chociaż pewnie gdybym zrobiła taki ogrod jak Twój też by nic nie mówił, tylko pomagał.
zanetan
100p
100p
Od: 11 wrz 2009, o 13:11
Kontakt:

Post »

Kasieńko bardzo Ci dziękuję za cebulki i karmnik, wczoraj jak wróciłam z pracy przesyłka już na mnie czekała i bardzo poprawiła mi humor. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję. A ostatnie Twoje prace ogrodowe po prostu rewelacyjne ;:138
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Witam Was

Rybko Pozostałości po budowie na szczęście u Nas już nie ma, to raczej Tomek nie mógł na nie patrzeć, zrobił fundament pod drewutnię taki bardzo głęboki i bardzo się zdziwiłam ale bardzo dużo tam się zmieściło. Właściwie trochę z oszczędności szukaliśmy innych sposobów na zagospodarowanie gruzu i cegieł pozostałych po budowie. W miejscu gdzie jest placyk jak kupiliśmy działkę było oczko wodne.... już się domyślasz co tam spoczywa :D Właśnie dlatego powstał placyk i tak nic tam by nie urosło :wink:
A drewutni też jeszcze nie mamy też czeka na przyszły rok :wink:

Moniko Widzę, że my obie wrześniowe :D Może będą po drodze inne okazje, wiesz imieniny, rocznica ślubu...

Gosiu ja myślę, że miłość Tomka do ogrodu dopiero się rodzi, jak już ta ciężka praca przy jego zakładaniu się kończy, teraz to raczej dla przyjemności można sobie pogrzebać.
Może Twój M też pokocha, trzeba czasu na to, może podpytaj go jaki styl w ogrodzie lubi, niech sam wybierze roślinki które mu się podobają, ja powiem szczerze, że stylem ogrodowym pokierowałam się trochę sugestiami Tomka, bo zależy mi na tym żeby tam dobrze się czuł, a nie robił tylko z przymusu.

Zanetko cieszę się bardzo ze paczuszka dotarła, mam nadzieje ze karmnik się przyjmie.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Obiecane fotki

Miejsce o kompletnym braku koncepcji, Najbardziej denerwuje mnie ten krzywy plot sąsiadów, najchętniej zastąpiłabym go czymś innym.

Obrazek

Widok z innej strony, rośnie tu wszystko i nic :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bok domu rosną borówki i dziura czeka na następne, a żwiru zabrakło na dokończenie obwódki

Obrazek

Obrazek

Rabata bez koncepcji

Obrazek

Kawałek warzywniaka w rozsypce

Obrazek

Kuweta kota i miejsce na kompostownik

Obrazek

Bez komentarza :roll:

Obrazek

Widok zaraz przy wejściu co ja mogę z tym zrobić tylko obsadzić bluszczem ;:224

Obrazek

Przyszła drewutnia, teraz drewno moknie

Obrazek

To są tematy na przyszły rok zobaczymy co z tego wyniknie, jak się zmienia te miejsca :D
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

A ja myslałam że ty masz wszędzie ład i porządek :;230 Aż mi się trochę lepiej zrobiło ( oczywiście żartuję)
Kasiu a może przy ogrodzeniu sąsiada zastosować też maty lub jakiś bluszcz lub winoblusz puścić A może jest jakieś pnącze które by pasowało do japońskiego stylu. Np Akebia jest dość egzotyczna, lub może powojniki japońskie są śliczne np Isago, Ameshisuto, Hotoka, Hakuaakan, Teshio tylko nie wiem jakie masz tam stanowisko. Powijniki lubią południowe ale są i takie które o wiele lepiej tolerują półcień. A pod świerkami piękne hosty i paprocie a może znalazło by się miejsce dla azali i rh.
Ale co ja się będę rozpisywała, znając Ciebie juz pewnie masz wszystko poukładane i zaplanowane. ;:196
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”