No proszę - kolejna osoba, która ma w ogrodzie aukubę
 Tak jak napisałem - moja też pójdzie do gruntu

Wolałabym nie sprawdzać  ;)
  Wolałabym nie sprawdzać  ;) 
 Może to taki "wyrodek", jak sporty u róż?
 Może to taki "wyrodek", jak sporty u róż?   Ale piękny bardzo
  Ale piękny bardzo  

Bo ja w temacie róż zielony. Czy chodzi o to, że jakiś fragment ulega wyrodzeniu? Jak miotły na iglakach
 Bo ja w temacie róż zielony. Czy chodzi o to, że jakiś fragment ulega wyrodzeniu? Jak miotły na iglakach  
   To z tym bluszczem też może tak być, bo pozostałe z tego samego krzaka sadzonki są "normalne"
 To z tym bluszczem też może tak być, bo pozostałe z tego samego krzaka sadzonki są "normalne"  
  Równocześnie zakończyłem obsadzać drugi pas żywopłotowy więc coraz lepiej "się maskuję"
 Równocześnie zakończyłem obsadzać drugi pas żywopłotowy więc coraz lepiej "się maskuję"  O innych pracach karczowniczych nie wspomnę
 O innych pracach karczowniczych nie wspomnę 

Ale Ci się trafił okaz!
 Ale Ci się trafił okaz!   

Skoro piszecie, że bez problemu zimuje, to pewnie też nabędę
  Skoro piszecie, że bez problemu zimuje, to pewnie też nabędę   

Na próżno dziś szukałem w sklepie narcissus bulbocodium, na których mi zależy
 Na próżno dziś szukałem w sklepie narcissus bulbocodium, na których mi zależy  
  Moja aukuba ma chyba 5 lat więc nie powinna mieć wiosną problemów z przyjęciem się
 Moja aukuba ma chyba 5 lat więc nie powinna mieć wiosną problemów z przyjęciem się  

Właśnie jeden z pierwiosnków powtórnie zakwitnie
 Właśnie jeden z pierwiosnków powtórnie zakwitnie  Pozostałe wiosenne kwiaty teraz nie rzucają się w oczy, choć po kwitnieniu znacznie się rozrosły. Dziś pracowałem niedaleko głodków i zobaczyłem, jakie ładne poduchy się porobiły
 Pozostałe wiosenne kwiaty teraz nie rzucają się w oczy, choć po kwitnieniu znacznie się rozrosły. Dziś pracowałem niedaleko głodków i zobaczyłem, jakie ładne poduchy się porobiły  
  Tak, potocznie to srebrniki Judasza.
 Tak, potocznie to srebrniki Judasza. 

Chyba Ci chodzi o to, że u niektórych obrazkowatych najpierw są kwiaty a potem liście
 Chyba Ci chodzi o to, że u niektórych obrazkowatych najpierw są kwiaty a potem liście  Cebula musi być naprawdę duża, by zakwitło więc u mnie na razie same liście
 Cebula musi być naprawdę duża, by zakwitło więc u mnie na razie same liście  

Niejaki xipe sprzedaje na forum. Podpytaj, może jeszcze ma. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=240JacekP pisze:Dalu, piękne zdjęcie i dowód na zimotrwałość aukuby! Pod nią chyba rośnie tojeść rozesłana 'Aurea'? Świetnie się komponują!
Ja jeszcze nie zacząłem sadzić narcyzów, ale mam tylko 10 cebul więc zajmie mi to chwilkęNa próżno dziś szukałem w sklepie narcissus bulbocodium, na których mi zależy

Jeszcze zajrzę do Plantico i Obi. Niedawno były w Auchan ale wczoraj już nie znalazłem.
 Jeszcze zajrzę do Plantico i Obi. Niedawno były w Auchan ale wczoraj już nie znalazłem. W rożnych latach intensywność zapachu jest rożna... nie wiem z czego to wynika...najgorsze właśnie że one kwitną wcześnie... jakoś w lutym wychodzą i wtedy musowo trzeba trzymać w domu
  W rożnych latach intensywność zapachu jest rożna... nie wiem z czego to wynika...najgorsze właśnie że one kwitną wcześnie... jakoś w lutym wychodzą i wtedy musowo trzeba trzymać w domu  Ale zawsze można wystawić do innego pokoju...
 Ale zawsze można wystawić do innego pokoju... 

Dzięki Alu
 Dzięki Alu  
  I wąchać będę. Tak
 I wąchać będę. Tak  

super wygląda ten skalniak z tymi kamulcami
 super wygląda ten skalniak z tymi kamulcami