Anetka Dzisiaj faktycznie ciężko sobie popracowałam - zrobiłam porządek na rabatce mocno zarośniętej barwinkiem i iglakami - więc jest co świętować.
Tajemniczy ogród Joli i Adama
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama
Joluś Zaniedbałam je w tym roku.
zobacz jak wyglądały w tamtym roku na koniec września:

Anetka Dzisiaj faktycznie ciężko sobie popracowałam - zrobiłam porządek na rabatce mocno zarośniętej barwinkiem i iglakami - więc jest co świętować.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu przy każdej wizycie u Ciebie nieodmiennie się zachwycam
masz naprawdę tak pięknie, ża aż zapiera dech
Pomysł ze żwirowym tarasem świetny, pięknie to wygląda, i jeszcze te cudowne dodatki z kutego metalu- bajka po prostu
Pomysł z dwukolorowymi wrzosami świetny, mam nadzieję, że się przyjmą i w przyszłym roku będziemy podziwiać duże dwukolorowe kępy
Pomysł ze żwirowym tarasem świetny, pięknie to wygląda, i jeszcze te cudowne dodatki z kutego metalu- bajka po prostu
Pomysł z dwukolorowymi wrzosami świetny, mam nadzieję, że się przyjmą i w przyszłym roku będziemy podziwiać duże dwukolorowe kępy
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, a wiesz co ja myślę
Tenrok nie był udany dla datur, zresztą dla cann też nie.
W ubiegłymroku moje byłyteż w dużo lepszym stanie, obsypane kwiatami. Teraz tylko deszcze i porywiste wiatry, a to im nie sprzyja.
W ubiegłymroku moje byłyteż w dużo lepszym stanie, obsypane kwiatami. Teraz tylko deszcze i porywiste wiatry, a to im nie sprzyja.
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Altanka ,jej wnętrze i to co na zewnątrz też rewelacyjne .
:P

-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Jolu, przyszłam z rewizytą
Długo to trwało,ale zanim przeczytałam i obejrzałam wszystkie zdjęcia- troszkę zleciało czasu... Niektóre zdjęcia- to mistrzostwo fotografii,piękne masz zakątki
Masz fajne pomysły na zagospodarowanie ogrodu, obejrzałam wszystko i chyba masz wszystkie rośliny,jakie są dostępne....Wielu nawet nie znam, ale cóż ja mogę wiedzieć o roślinach- sama mam ich niewiele
Bardzo mi się podoba wysypany kamyczkami taras-w ogóle bardzo lubię kamień w ogrodzie
, takie śródziemnomorskie klimaty przychodzą na myśl....
Formowane iglaczki- to chodzi mi po głowie, tylko póki co,moje jeszcze są za małe. Ale jak podrosną, to zgłoszę się do Ciebie po instrukcje,bo fajnie Ci wychodzi strzyżenie krzewów.
Altanka super pomyslana, kotary nadają taki specyficzny klimat,aż chce sie posiedzieć w upalny dzień przy herbatce i kawałku zimnego ciasta....takie mi skojarzenia przychodzą.
Pozdrawiam.Anna
Masz fajne pomysły na zagospodarowanie ogrodu, obejrzałam wszystko i chyba masz wszystkie rośliny,jakie są dostępne....Wielu nawet nie znam, ale cóż ja mogę wiedzieć o roślinach- sama mam ich niewiele
Bardzo mi się podoba wysypany kamyczkami taras-w ogóle bardzo lubię kamień w ogrodzie
Formowane iglaczki- to chodzi mi po głowie, tylko póki co,moje jeszcze są za małe. Ale jak podrosną, to zgłoszę się do Ciebie po instrukcje,bo fajnie Ci wychodzi strzyżenie krzewów.
Altanka super pomyslana, kotary nadają taki specyficzny klimat,aż chce sie posiedzieć w upalny dzień przy herbatce i kawałku zimnego ciasta....takie mi skojarzenia przychodzą.
Pozdrawiam.Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- jola1010

"AGNESS"
Dziękuję to miłe. Kamienie, żwirek ,drewno i ozdobne dodatki to jest to co lubię. Staram się ,żeby wszystko jakoś ze sobą się łączyło
Fajnie , że to napisałaś nie będzie na mnie ,że o nie się nie troszczyłam
"JolantaGraj"
Dziękuję.
"Ann-ka72"witam
bardzo milutko po Twoich odwiedzinkach.
moje zdjęcia i "mistrzostwo fotografii" - a to dopiero - a moje dziewczę chodzi do szkoły na fototechnika i ciągle mnie krytykuje
zaraz jej to przeczytam...
A z tymi roślinkami to u mnie tak różnie . Był czas , że kupowałam wszystko co się podobało i faktycznie było ich dużo. Ale wiele roślinek nie przetrwało moich warunków i zginęło. Dzisiaj już kupuję dużo ostrożniej , a rabatki komponuję z tego co przetrwało i z roślin sprawdzonych
Chciaż jestem "samoukiem" , a nie ogrodniczym fryzjerem to chętnie pomogę ,gdy będzie taka potrzeba.
pamelka pisze:Jolu, a wiesz co ja myślęTenrok nie był udany dla datur...
Fajnie , że to napisałaś nie będzie na mnie ,że o nie się nie troszczyłam
"JolantaGraj"
"Ann-ka72"witam
A z tymi roślinkami to u mnie tak różnie . Był czas , że kupowałam wszystko co się podobało i faktycznie było ich dużo. Ale wiele roślinek nie przetrwało moich warunków i zginęło. Dzisiaj już kupuję dużo ostrożniej , a rabatki komponuję z tego co przetrwało i z roślin sprawdzonych
Chciaż jestem "samoukiem" , a nie ogrodniczym fryzjerem to chętnie pomogę ,gdy będzie taka potrzeba.
- MiCz
- 200p

- Od: 15 cze 2007, o 15:18
Przykro mi Jolu, ale ja nie mam założonego swojego wątku na forum"MiCz"dziękuję miło ,że nasz pomysł i wykonanie tarasu się podoba
![]()
A Ciebie to ściągnęłam chyba myślami ,bo przeglądałam swój wątek i zastanawiałam się jak trafić do Twojego ogrodu![]()
Mirka
Pozdrawiam Mirka
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu,przeglądam i przeglądam Twój wątek i tak sobie myślę że oglądanie Twojego ogrodu nigdy mi się nie znudzi bo jest tak piękny i tak świetnie zagospodarowany że za kążdym razem odkrywam coś nowego
Pozdróweczka 
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A gdzie tam na Ciebiejola1010 pisze:pamelka pisze:Jolu, a wiesz co ja myślęTenrok nie był udany dla datur...
Fajnie , że to napisałaś nie będzie na mnie ,że o nie się nie troszczyłam![]()
A czy wiesz, że ślimakom najbardziej smakowały listki czerwonej datury, one są nieco inne, takie bardziej włochate
- jola1010

"MiCz" Koniecznie zakładaj swój wątek
Trzeba się cieszyć z tego co mamy - a nie zawsze można mieć tak jak by się tego chciało.
"FRAGOLA"
Dzięki ale do zagospodarowania całości to jeszcze długa droga
A do odwiedzin oczywiście zapraszam
"pamelka" A to jesteśmy rozgrzeszone - ta pogoda w tym roku nie sprzyja naszym kwiatuszkom
A ślimaki to mój największy wróg
u mnie jest ich mnogo
i zeżerają wszystko .
Pozdrawiam Jola.
"FRAGOLA"
"pamelka" A to jesteśmy rozgrzeszone - ta pogoda w tym roku nie sprzyja naszym kwiatuszkom
Pozdrawiam Jola.
- jola1010

Przez ostatnie dwa dni porządkowałam swoje zapuszczone rabatki ze strzyżonymi iglakami , bukszpanami, krzewami . Dwie najstarsze wierzby musiałam mocno przyciąć , bo od środka miały same suche badyle i zarosły tak ,że wiatr je mocno przekrzywił. Ale mimo drastycznego cięcia Hakuro -jestem zadowolona z efektu - przejaśniało i swobodnie można pod nią przejść. A oto efekty podstrzyżyn:

Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu Ty zdolna kobieta jesteś,więc jakby miało byc inaczej...to jasne że wierzby nawet po postrzyżynach czują się dobrze
Piękne widoki....jak zwykle zresztą
Piękne widoki....jak zwykle zresztą
- jola1010

Grazia
Dziękuję
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
Jola
super to wszystko u Ciebie wygląda, ja swoją hakuro już nie przycinam, dopiero drastycznie na wiosnę, w przyszłym roku muszę porządnie obciachać jałowce i tę właśnie hakuro- ona rośnie wśrodku jałowców...
super to wszystko u Ciebie wygląda, ja swoją hakuro już nie przycinam, dopiero drastycznie na wiosnę, w przyszłym roku muszę porządnie obciachać jałowce i tę właśnie hakuro- ona rośnie wśrodku jałowców...
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Roślinki pięknie się prezentują ,po postrzyżynach
Zdolna z Ciebie fryzjerka . :P
Zdolna z Ciebie fryzjerka . :P