Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Joluś Zaniedbałam je w tym roku. :oops: zobacz jak wyglądały w tamtym roku na koniec września:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Anetka Dzisiaj faktycznie ciężko sobie popracowałam - zrobiłam porządek na rabatce mocno zarośniętej barwinkiem i iglakami - więc jest co świętować. :tan
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu przy każdej wizycie u Ciebie nieodmiennie się zachwycam :D masz naprawdę tak pięknie, ża aż zapiera dech :D
Pomysł ze żwirowym tarasem świetny, pięknie to wygląda, i jeszcze te cudowne dodatki z kutego metalu- bajka po prostu :D
Pomysł z dwukolorowymi wrzosami świetny, mam nadzieję, że się przyjmą i w przyszłym roku będziemy podziwiać duże dwukolorowe kępy :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, a wiesz co ja myślę ;:224 Tenrok nie był udany dla datur, zresztą dla cann też nie.
W ubiegłymroku moje byłyteż w dużo lepszym stanie, obsypane kwiatami. Teraz tylko deszcze i porywiste wiatry, a to im nie sprzyja.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Altanka ,jej wnętrze i to co na zewnątrz też rewelacyjne . :shock: :P ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Jolu, przyszłam z rewizytą :wit Długo to trwało,ale zanim przeczytałam i obejrzałam wszystkie zdjęcia- troszkę zleciało czasu... Niektóre zdjęcia- to mistrzostwo fotografii,piękne masz zakątki ;:108
Masz fajne pomysły na zagospodarowanie ogrodu, obejrzałam wszystko i chyba masz wszystkie rośliny,jakie są dostępne....Wielu nawet nie znam, ale cóż ja mogę wiedzieć o roślinach- sama mam ich niewiele :D

Bardzo mi się podoba wysypany kamyczkami taras-w ogóle bardzo lubię kamień w ogrodzie ;:167 ;:167 , takie śródziemnomorskie klimaty przychodzą na myśl....
Formowane iglaczki- to chodzi mi po głowie, tylko póki co,moje jeszcze są za małe. Ale jak podrosną, to zgłoszę się do Ciebie po instrukcje,bo fajnie Ci wychodzi strzyżenie krzewów. ;:108 ;:108
Altanka super pomyslana, kotary nadają taki specyficzny klimat,aż chce sie posiedzieć w upalny dzień przy herbatce i kawałku zimnego ciasta....takie mi skojarzenia przychodzą.

Pozdrawiam.Anna
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"AGNESS" ;:180 Dziękuję to miłe. Kamienie, żwirek ,drewno i ozdobne dodatki to jest to co lubię. Staram się ,żeby wszystko jakoś ze sobą się łączyło
pamelka pisze:Jolu, a wiesz co ja myślę ;:224 Tenrok nie był udany dla datur...

Fajnie , że to napisałaś nie będzie na mnie ,że o nie się nie troszczyłam :;230

"JolantaGraj" ;:180 Dziękuję.

"Ann-ka72"witam ;:180 bardzo milutko po Twoich odwiedzinkach. :tan
:oops: moje zdjęcia i "mistrzostwo fotografii" - a to dopiero - a moje dziewczę chodzi do szkoły na fototechnika i ciągle mnie krytykuje :;230 zaraz jej to przeczytam...
A z tymi roślinkami to u mnie tak różnie . Był czas , że kupowałam wszystko co się podobało i faktycznie było ich dużo. Ale wiele roślinek nie przetrwało moich warunków i zginęło. Dzisiaj już kupuję dużo ostrożniej , a rabatki komponuję z tego co przetrwało i z roślin sprawdzonych ;:108
Chciaż jestem "samoukiem" , a nie ogrodniczym fryzjerem to chętnie pomogę ,gdy będzie taka potrzeba.
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18

Post »

"MiCz" ;:180 dziękuję miło ,że nasz pomysł i wykonanie tarasu się podoba :tan
A Ciebie to ściągnęłam chyba myślami ,bo przeglądałam swój wątek i zastanawiałam się jak trafić do Twojego ogrodu :?:
Przykro mi Jolu, ale ja nie mam założonego swojego wątku na forum :oops: . Miałam kiedyś inną wizję swojego ogrodu, ale niestety , ze względów zdrowotnych musiałam mocno się utemperować. Cieszę się tym co mam, ale jakoś nie mam odwagi pokazać mojego skromnego ogródka na forum, gdzie tyle wspaniałych ogrodów! Może kiedyś...........Ale miło mi , że pomyślałaś o mnie ;:196

Mirka
Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jolu,przeglądam i przeglądam Twój wątek i tak sobie myślę że oglądanie Twojego ogrodu nigdy mi się nie znudzi bo jest tak piękny i tak świetnie zagospodarowany że za kążdym razem odkrywam coś nowego :uszy Pozdróweczka ;:196
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

jola1010 pisze:
pamelka pisze:Jolu, a wiesz co ja myślę ;:224 Tenrok nie był udany dla datur...

Fajnie , że to napisałaś nie będzie na mnie ,że o nie się nie troszczyłam :;230
A gdzie tam na Ciebie :lol: taka pogoda po prostu. Moje tez potargane i w dodatku wiatr stracił większość pąków :? A ślimak znalazł smaczne listki, ale pogoniłam złoczyńcę :;230
A czy wiesz, że ślimakom najbardziej smakowały listki czerwonej datury, one są nieco inne, takie bardziej włochate :lol:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"MiCz" Koniecznie zakładaj swój wątek ;:108 Trzeba się cieszyć z tego co mamy - a nie zawsze można mieć tak jak by się tego chciało. ;:108

"FRAGOLA" ;:180 Dzięki ale do zagospodarowania całości to jeszcze długa droga :;230 :;230 A do odwiedzin oczywiście zapraszam ;:108

"pamelka" A to jesteśmy rozgrzeszone - ta pogoda w tym roku nie sprzyja naszym kwiatuszkom :;230 A ślimaki to mój największy wróg ;:223 u mnie jest ich mnogo ;:14 i zeżerają wszystko .

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przez ostatnie dwa dni porządkowałam swoje zapuszczone rabatki ze strzyżonymi iglakami , bukszpanami, krzewami . Dwie najstarsze wierzby musiałam mocno przyciąć , bo od środka miały same suche badyle i zarosły tak ,że wiatr je mocno przekrzywił. Ale mimo drastycznego cięcia Hakuro -jestem zadowolona z efektu - przejaśniało i swobodnie można pod nią przejść. A oto efekty podstrzyżyn:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jolu Ty zdolna kobieta jesteś,więc jakby miało byc inaczej...to jasne że wierzby nawet po postrzyżynach czują się dobrze :uszy
Piękne widoki....jak zwykle zresztą ;:108
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grazia ;:196 Dziękuję

Pozdrawiam Jola.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Jola

super to wszystko u Ciebie wygląda, ja swoją hakuro już nie przycinam, dopiero drastycznie na wiosnę, w przyszłym roku muszę porządnie obciachać jałowce i tę właśnie hakuro- ona rośnie wśrodku jałowców...
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Roślinki pięknie się prezentują ,po postrzyżynach :wink: ;:138 ;:138 ;:138
Zdolna z Ciebie fryzjerka . :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”