Miskanty rzeczywiście imponujące
U Przemka w ogródku.
Re: U Przemka w ogródku.
Oby ta kanna w następnych latach też tak samo się wybarwiała to doczekasz się własnego gatunku 
-
beatab
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale ciekawa roślina - prawie bambus - a jak zimuje i się rozmnaża - może z patyków ( to się zapisuje)
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nawet mi do głowy nie przyszło, że to Abies procera Glauca, moja taka malutka
Pięknie wyrosła 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Przemku dzięki za podpowiedź ja też swoją trawę pampasową wykopię i wstawię do piwnicy jak to się sprawdzi to kupie jeszcze różową .
Genia
Genia
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku piękne trawki.
Miskant olbrzymi u mnie robi za bambusa - jest bardzo fajny na tyczki do roślin.
Miskant olbrzymi u mnie robi za bambusa - jest bardzo fajny na tyczki do roślin.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Jasne....dużo mi to mówi
idę pogoglować
piękna kolekcja traw....
idę pogoglować
piękna kolekcja traw....
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Teraz dopiero widzę różnice pomiędzy moją kruszyną 'Asplenifolia' a Twoją. Twoja taka wytworna, kolumnowa o długim liściu, a moja bardziej miotlasta ale zobaczymy, jak wypuści młode gałązki za rok.
Miskanty super! To widzę, że 'Little Zebrinę' też masz? Widziałem w szkółce - ładnie się zagęszcza.
Miskanty super! To widzę, że 'Little Zebrinę' też masz? Widziałem w szkółce - ładnie się zagęszcza.
- e-genia

Witaj Przemku Przemku czyżbyś był zapracowany ?
A może komputer zepsuty??? Albo szaleje u Szmita 
Prędzej to drugie 
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Paweł odnośnie tej kanny to jak będzie w następnych latach tak biała to zginie z powodu braku chlorofilu
Witaj Beato kruszyna ta dobrze zimuje i nie sprawia żdnych problemów a jak się rozmnaża, nie wiem- musze poczytać
Jolu dziękuję
ta jodełka rośnie juz kilka lat i była kupiona jako 3-letnia sadzonka
Geniu ja swoja trawę pampasową trzymam cały czas w donicy właśnie rozwija sie pierwszy kwiatostam, jak przezimuje w piwnicy to posadzę ja w takim dużym czarnym pojemniku budowlanym i z nim wkopię w ogrodzie
Grażynko dziękuję za miłe słowa
, ciekawe jak się sprawdzi ta druga odmiana giganteusa znaczy "Jubilar".
Grzesiu do tej pory to juz pewnie wszystko wiesz o tej kruszynie
Jacku mam obie kruszyny i różnicę widze tylko w pokroju, a miskanty prawie wszystkie kupione w tym roku , zobaczymy w przyszłym jak sie rozrastaja, maja być kępowe więc chyba kłopotu z nimi nie będzie
Geniu Aniu Paweł to prawda , ostatnio byłem bardzo zapracowany było kilka dni dobrej pogody , ale jak widac tylko kilka , pada juz kojejny dzień , ale udało się zrobić wszystko co konieczne w polu i juz rośnie
, ten sezon pod względem hydrologicznym był bardzo trudny i stresujący na szczęście juz sie skończył. Teraz troche posprzątać , pomyć, zakonserwować i będę miał "wolne" do kwietnia 
Witaj Beato kruszyna ta dobrze zimuje i nie sprawia żdnych problemów a jak się rozmnaża, nie wiem- musze poczytać
Jolu dziękuję
Geniu ja swoja trawę pampasową trzymam cały czas w donicy właśnie rozwija sie pierwszy kwiatostam, jak przezimuje w piwnicy to posadzę ja w takim dużym czarnym pojemniku budowlanym i z nim wkopię w ogrodzie
Grażynko dziękuję za miłe słowa
Grzesiu do tej pory to juz pewnie wszystko wiesz o tej kruszynie
Jacku mam obie kruszyny i różnicę widze tylko w pokroju, a miskanty prawie wszystkie kupione w tym roku , zobaczymy w przyszłym jak sie rozrastaja, maja być kępowe więc chyba kłopotu z nimi nie będzie
Geniu Aniu Paweł to prawda , ostatnio byłem bardzo zapracowany było kilka dni dobrej pogody , ale jak widac tylko kilka , pada juz kojejny dzień , ale udało się zrobić wszystko co konieczne w polu i juz rośnie
Przemkuprzemekg pisze:... ostatnio byłem bardzo zapracowany było kilka dni dobrej pogody , ale jak widac tylko kilka , pada już kojejny dzień , ale udało się zrobić wszystko co konieczne w polu i już rośnie, ...
A miskanty cudowne
- przemekg
- 1000p

Witaj Igor
mam nadzieję że te trawki będą dobrze zimować i szybko się rozrośną to będzie można się nimi podzielić
, jak patrzę teraz za okno to ogród jeszcze zielony , ale z dużych drzew już lecą liście
Aniu to smutne co piszesz, ale widzę że dużo ludzi ma w tym roku problem z prawidłową uprawą w optymalnym czasie, u mnie tez juz dziś woda na zasianych polach , gdybym nie zasiał w ubiegłym tygodniu to teraz nie wiem kiedy będzie można wjechać na pole.
Kilka fotek z ostatniej jeszcze pięknej słonecznej niedzieli

na powojnikach nie widać jeszcze jesieni

róże też stawiają dzielnie opór jesieni
I kilka zdjęć z małej wycieczki do lasu, w którym widziałem bardzo urokliwe miejsce , nawet nie wiedziałem o jego istnieniu w środku lasu obsadzony ogromnymi dębami malutki kościółek z XVI wieku, zero współczesnej cywilizacji i coś takiego

ogromne sosny i dęby

Uploaded with ImageShack.us
Aniu to smutne co piszesz, ale widzę że dużo ludzi ma w tym roku problem z prawidłową uprawą w optymalnym czasie, u mnie tez juz dziś woda na zasianych polach , gdybym nie zasiał w ubiegłym tygodniu to teraz nie wiem kiedy będzie można wjechać na pole.
Kilka fotek z ostatniej jeszcze pięknej słonecznej niedzieli

na powojnikach nie widać jeszcze jesieni

róże też stawiają dzielnie opór jesieni
I kilka zdjęć z małej wycieczki do lasu, w którym widziałem bardzo urokliwe miejsce , nawet nie wiedziałem o jego istnieniu w środku lasu obsadzony ogromnymi dębami malutki kościółek z XVI wieku, zero współczesnej cywilizacji i coś takiego

ogromne sosny i dęby

Uploaded with ImageShack.us
- e-genia

Przemku fajnie że jesteś , u mnie też pogoda paskudna nie wychodzę do ogrodu ,nawet przez okno nie chce się patrzeć ,ale od piątku poprawa pogody , będzie chłodno ale słonecznie .
Genia
Genia
- przemekg
- 1000p

Geniu okropnie zimno i mokro jestem na granicy grypy
siedzę dziś cały dzień w domu, wczoraj przesadzałem róże w czasie drobnego deszczu i tak się doprawiłem.
Dzięki Łukasz
ten powojnik pozytywnie mnie zaskoczył nazywa się Ville de Lyon i nadaje się na balkony
, posadziłem malutki wiosną a on od lata do teraz tworzy kolejne kwiaty http://www.clematisy.pl/villdelyon.html
Dzięki Łukasz