Gosiny ogród
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosiny ogród
Gosiu fuksje odżyły bo one lubią cień .Więc tą piękność na zimę do chłodnego pomieszczenia i na wiosnę będzie a ja ci dam odnóżki mojej czerwonej .Róże obie śliczne i na pewno ślicznie pachną
Zazdroszczę ci takich fajnych klimatów na spacery i to jeszcze blisko miejsca zamieszkania ja muszę pół Polski przejechać
Kurki widzę że już na całego się zadomowiły miło widzieć jak tak swobodnie sobie chadzają 
- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Kasiu,tez sobie tak pomyślałam ze lubią cień ale nie miałam pewności. Piszesz ze mam ja przeniesc do zimnego pomieszczenia ale ona jest w ziemi
. Moze ja przykryje słomą ? U nas zimy dochodzą do -7° , myślisz ze przeżyje ? I jeszcze jedno, na jesieni trzeba ja podciąć ?
Gosiu fuksja nie przeżyje, lepiej wynieś ją do piwnicy, ale jeszcze naciesz oczęta kwiatami
Ja swoje wynoszę do ganeczku, a potem do piwnicy i tam przez całą zimę śpią. Od czasu do czasu m podleje i na wiosnę mi przynosi, obcinam dość krótko i stawiam na parapetach. Po jakimś czasie wypuszczają młode badylki i jak się ociepli na całego wędrują na taras i do ogrodu
A buraków to zazdraszczam
ja miałam wielkie nic 
Ja swoje wynoszę do ganeczku, a potem do piwnicy i tam przez całą zimę śpią. Od czasu do czasu m podleje i na wiosnę mi przynosi, obcinam dość krótko i stawiam na parapetach. Po jakimś czasie wypuszczają młode badylki i jak się ociepli na całego wędrują na taras i do ogrodu
A buraków to zazdraszczam
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Ja też tak przezimowałam swoje dwie jak Bogusia u mnie stały na nie ogrzewanej klatce.Tylko trzeba od czasu do czasu podlać.
- gosia22

Dzięki dziewczyny, wykopię jak przekwitnie i przesadzę do donicy.
-
katarzynka575
- 1000p

No proszę ile miłośniczek fuksji
Jak ją wysadzisz to wsadź do takiej donicy żebyś mogła ją na następny sezon już w donicy do ogrodu wystawić.Gosiu a przycina się na wiosnę nad trzecim oczkiem i jeszcze można latem ale to te które mocno się rozrastają
Twoja jest prześliczna ,jakiś czas temu znalazłam stronkę o fuksjach i wyczytałam na niej że jest już 18000 odmian
było trochę zdjęć jedna ładniejsza od drugiej
Hej Gosiu
moje tulipany papuzie cos zjadło chyba nornice .Ale ogród masz piękny ja też od niedawna zajmuję się ofrodem ale daleko mi doCiebie
Pozdrawiam też Gosia
moje tulipany papuzie cos zjadło chyba nornice .Ale ogród masz piękny ja też od niedawna zajmuję się ofrodem ale daleko mi doCiebie
Pozdrawiam też Gosia
- gosia22

Kasiu a w jaki sposób rozmnażasz fuksje i czy jest to łatwe ?
-
katarzynka575
- 1000p

Te obcięte gałązki ale żeby niebyły zdrewniałe (zielone) ukorzenia się powinny puścić korzenie w wodzie, czy swoją też chcesz ukorzenić 
- gosia22

Tak sobie pomyślałam bo jeśli jest łatwo to czemu nie ? Miałabym fuksje wszędzie hihi. Próbowałam rozmnożyć różę i nie wyszło mi 
A kiedy zaczynać ukorzenianie ?
A kiedy zaczynać ukorzenianie ?
-
katarzynka575
- 1000p

Na tej stronce o której ci mówiłam piszą że można już od jesieni ale najlepiej wiosną czyli gdzieś tak od kwietnia bo przynajmniej u nas w maju można je już wystawiać a tak jak mówił wierszyk u mnie to one są bardziej domowe niż ogrodowe czy balkonowe
Gosiu ja myślę że i różę udałoby ci się ukorzenić tylko potrzebowała byś środka do ukorzeniania bo to gałązka zdrewniała.
- gosia22

Kasiu, dla róży kupiłam specjalny produkt -hormon . Na początku wszytko było dobrze, nawet coś tam zaczęło zielonego wychodzić. Później od dołu gałązka zaczęła czerniec no z czerniała na dobre. Dlaczego nie mam pojęcia.
Dostałam PW, dzięki
Dostałam PW, dzięki
-
katarzynka575
- 1000p

To podziwiaj 
- gosia22