Gabi, śliczne kolorki tej hortensji, jeszcze nigdy nie widziałam takiej co ma wybarwione i nie wybarwione kwiaty na tym samym krzaku.
Niesamowicie to wygląda.

Gabi, śliczne kolorki tej hortensji, jeszcze nigdy nie widziałam takiej co ma wybarwione i nie wybarwione kwiaty na tym samym krzaku.

Jadziu, mnie aż tak nie oczarowała... ale poczekajmy do przyszłego roku.JAKUCH pisze:GABI śliczne różane krzaczory a hortensja cudnie wybarwiona . Czy to Pinki WinkiA propo róży, czyli oprócz pieknego koloru to taka sobie . No teraz już trudno sama się przekonam co kupiłam
Jacku to fajnie... spróbuj je wydobyć z tej kępy, ale dopiero w przyszłym roku.JacekP pisze:Gabrysiu, piękne ujęcia roślinZwłaszcza barbula, cyklameny - zresztą za dużo by wymieniać
U mnie pojawiły się małe cyklameny w kępie bletili. Mam nadzieję, że już na stałe
Bożenko, już myślałam nad zamknięciem wątku... ale dokończę jeszcze ten rok, choć z poślizgiem.Babopielka pisze:Gabi - no wreszcie nadrabiasz trochę zaległości i pokazujesz zdjęcia![]()
Zdjęć nie będę chwalić ,żeby się nie powtarzać .
No ale to ostatnie muszę ,bo to co na nim jest ,to
ja najbardziej lubię![]()
Pięknie wygląda taki kontrast barw biały i czerwony
Grażynko, to Barbula...kogra pisze:A ten niebieski krzak to barbula ?
Ciekawa jestem jak wygląda w realu.
Jak duże są te kwiatki ?
Liseczko... ja się nie zarzekałam... ja już je pokazywałam dużo wcześniej...w zeszłym roku i jeszcze wcześniej.... o kurcze...liska pisze:Gabisia niedawno tak się zarzekałas.. a teraz tak piękne róze pokazujesz![]()
odnośnie fonatanny to bardziej mi sie podobają wrocławskie..
a moze trafiłam na lepsza muzykę?
bo we Wrocławiu słuchałam Bizeta a w Pradze.. jakiś pop którego nie lubię ..
no i nasz rzeszowski gospodarz obiecał takie w Rzeszowie![]()
o takie
i czekamy..

Nelu, nie pomyliły dat... u mnie zazwyczaj jesienne kwitnienie jest obfitsze niż to wiosenne.Alionuszka pisze:Gabrysiu ogród japoński w Jarkowie wart zwiedzenia...
Ale Twoje róże pomyliły sobie daty,kwitna jak w czerwcu,cudna ta różowa NN,moja barbula do Twojej nawet do pięt nie sięga...
Co znaczy przestrzeń...i dobra ręka ogrodniczki...
![]()
Na pewno znajdziesz dostatecznie dużo miejsca dla Odiera...
Madziu, może za późno obcinasz je po pierwszym kwitnieniu ?Karolcia pisze:Gabi,mimo że jesiennie,to u Ciebie zawsze pięknie.
Bez znaczenia jest pora roku dla twojego kwiecia.
I kolejne kwitnienie ostróżek..
Kocham ostróżka,ale u mnie jeszcze nigdy niezakwitły ponownie![]()
Piękne różyce i jeszcze tyle pąków![]()
Pozdrówki
Wiesiu, tak wyszło, bo w różnym czasie wypuściła pędy.abeille pisze: Gabi, śliczne kolorki tej hortensji, jeszcze nigdy nie widziałam takiej co ma wybarwione i nie wybarwione kwiaty na tym samym krzaku.
Niesamowicie to wygląda.i kolor też bardzo konkretny, pewnie dlatego że rośnie w słońcu :P
Izuś, to nie lato...to już jesień...chatte pisze:Gabi, ogród w pełni lata! Cudnie![]()
A ta hortensja biało-bordowa to z jednego krzaka?Jak ona się zwie? Przepiękny ten kolor!
A ta różowa róża, to chyba nie jest Pink Peace. Powinna mieć jasno obrzeżone płatki, a nie ma. Poza tym trochę nie ten kolor ... Ale jest bardzo ładna!

Haniu, z dnia na dzień jest bardziej jesiennie...Hanka 1 pisze:Gabrysiu Twoja jesień to jak lato.Tak dużo kolorów jeszcze w Twoim ogródku.Róże piękne i jakie zdrowiutkie krzaczory.Dojrzałam różową jeżówkę-mam taką samą i kwitnie od wiosny
Grzesiu, dzięki...Grzegorz B pisze:Ale u Ciebie kolorówJestem zachwycony hortensją, wspaniała
Wisienko, to prawda... było w nim tak cicho że aż uszy bolały...Wisienka pisze:Gabi - ogród japoński piękny! Jak napisała Jadzia Jakuch, faktycznie można
w nim wypocząć, odstresować się. Warto by było mieć kawałek takiego ogrodu.
Muszę sprawdzić, gdzie jest ten Jarków.
A do Pragi wybieramy się z mężem i wybrać nie umiemy.![]()
Jak zobaczyłam pierwsze zdjęcia z Twojego ogrodu, to stwierdziłam, że
faktycznie już jesienne, bo pokazałaś kwiaty kwitnące jesienią.
Ale perspektywy Twojego ogrodu zadają kłam tej tezie- miło było obejrzeć sobie tę feerię barw
i nacieszyć się widokami późnego lata.
Aniu, róża nie musi być z nazwą, byleby ładnie i długo kwitła.AniaDS pisze:To teraz mi nabiłaś ćwieka tą różą![]()
![]()
Aniu, to mój ogródek...an-ka pisze:Ojejku-no gdzie ja się znalazlam?Toż to wybuch pięknych kolorów.A hortensja to jakiś wybryk natury,żeby jeszcze biel zachować.Róże przepiękne i cieszę się,że zamówsiłaś Bonitę R.Jest nieposkromiona w kwitnięciu i wigorze.
Pozdrawiam

JacekP pisze:Gabrysiu, dziś sprawdziłem cebulki cyklamenów. Podrosły od zeszłego rokui są prawie na wierzchu wypchnięte przez korzenie bletilli. Chyba je więc trochę przykryć ziemią
Grażynko, nie okrywałam wcale... dała sobie znakomicie radę sama.kogra pisze:Gabi a jak okryłaś barbulę po posadzeniu ?
Trzeba ją zabezpieczać czy sama daje sobie potem radę ?
Hi..hi... no wiem...chatte pisze:Gabi, właśnie mówiłam, że to nie jest Pink Peace![]()
Wiem, wiem, ze to jesień, ale na Twoich zdjęciach jej nie ma! Jest tak pięknie kolorowo, jak bywa tylko latem
Rheny Vanilla Fraise? To ona przebarwia się aż do takiego ciemnego bordo?Myslałam, ze tylko do różu. Niesamowita jest!
Aguś, dzięki... wiesz...jak zaczynała kwitnąć, to tez bardzo mi się podobała.AGNESS pisze:Gabi zdjęcia kwiatów jak zawsze na medalCudownie kwitnące róże
![]()
A na kolana rzuciła mnie hortensja, jest przepiękna, co za kolor, i jeszcze to niesamowite wybarwienie poszczególnych bukietów