Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Uwielbiam bratki, ale jakbym posadziła 15 tysięcy to pewno też nie mogłabym na nich patrzeć. :;230
Grażyna.
kogro-linki
x-d-a

Post »

Agnieszko, "mordki " bratków zawsze mnie rozczulają...ale dotąd też jakoś kojarzyły mi się z wiosną :P
Odrobina wiosny jesienią? Czemu nie! Pięknie wyglądają we wrześniowym ogrodzie :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Bratki urocze! I kwitną od marca? :shock: Niesamowite! U mnie nie chcą jakoś rosnąć :roll:
Może za sucho mają ...
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Aguś. Pięknie Ci się poprzebarwiały żurawki. I niech ktoś powie, że one nie są śliczne. Bratki przepiękne - takie kolorowe. Muszę wiosną o nich pomyśleć.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie wybarwione żurawki kuszą wszystkich , są tak urodziwe ,że nie można im się oprzeć. A i bratki zachwycają.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Te bratki to jak z obrazka, takie malownicze ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko :!: Na moment Cię zgubiłem przy zmianie wątku. Pięknie prezentuje się teraz Twój skalniak :!: I żurawki nawet na nim rosną :shock: Wiem, że część odmian nadaje się do słońca ale zbyt wiele żurawek to u mnie nn i nawet nie wiem, które mógłbym przesadzić na rabaty.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Własnie, właśnie, takie ładne bratki to normalnie są do czerwca, potem się tak wyciągają i słabo kwitną...Co Ty robisz, że u Ciebie jest inaczej? Bratki to taka moja dawna fascynacja przez nie same zniszczona...Ich niewdzięcznym postępowaniem w drugiej części lata, dokładnie...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu, też myślę, że przy żurawkach nie ma wyjścia - trzeba polec :wink: :lol:

Grzesiu masz rację, tyle jest pięknych roślin, w których się zakochujemy, że aż trudno wymienić je wszystkie :wink:
Grzesiu wcale sie nie dziweię, że po takim sadzeniu nie masz ochoty patrzeć na bratki :;230

Grażynko też tak myślę :;230

Daluś, brateczki niesamowicie mnie zaskoczyły w tym roku, pobiły wszystkie rekordy kwitnienia,. przeważnie wyrzucałam je już czerwiec ,lipiec - a tym razem prześlicznie i bardzo obficie kwitną już 7 miesięcy, mnóstwo sie wysiało, tak, że mam sadzoneczki na przyszły rok, nie będę musiała kupować wiosną, a zawsze naprawdę dużo potrzebuję do wszystkich donic dookoła domu. Oby tylko dobrze przezimowały .

Izuś od marca :D Najpierw mieszkały w donicach na tarasie i dookoła domu , później trafiły do ogrodu :D

Krysiu żurawki są bezkonkurencyjne, bajecznie zdobią ogrody o każdej porze roku, teraz to właśnie one najbardziej kolorują moje rabaty :D

Jolu , teraz żurawki są jeszcze piękniejsze niż wcześniej, jeszcze bardziej intensywne w barwach :D

Aniu, sporo bratków nasiało mi się, bardzo ciekawa jestem jakie będą miały kolorki :D

Jacku ja się kieruję zasadą, że do cienia wszystkie żurawki o zielonych i żółtawych odcieniach listków, a na słońce wszystkie o barwach czerwonych, bordowych, fioletowych, rudych, Jeżeli zdarzy się, że jakiemuś egzemplarzowi nie będzie to odpowiadało, to zawsze można przesadzić :D , ale u mnie jak na razie sprawdza się to w 100 %

Martuś, ja sama nie wiem :lol: one już w maju jak musiałam je wyjąć żeby posadzić pelargonie były powyciągane i nie bardzo ładne, ale miały jeszcze dużo kwitków, więc szkoda mi je było wyrzucić, postanowiłam powsadzać je do ogrodu, przecież w każdej chwili można wyrzucić :lol: ale one odwdzięczyły mi sie , bardzo szybko krzaczki zagęściły się, zawiązały mnóstwo pąków i kwitną bez najmniejszej przerwy już tyle czasu. Ani razu po przesadzeniu nie nawożone :oops:
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Aga , posłuchałam Twojej rady i wysadziłam na widoczek , moje 4 egzemplarze żuraweczek , 3 o czerwonych liściach i 1 krwistą! :heja
Nareszcie będą widoczne , bo schowane były baaardzo , przed słoneczkiem, i zupełnie ukryte przed wzrokiem ! :(
No i mam nowego bzika ,będę gonić z językiem po pas , by mieć WIĘCEJ! :;230

:wit , ;:196
Grzegorz B

Post »

Piękne te żurawki, trudno wybrać najładniejszą, tyle w sobie mają wdzięku i takie dekoracyjne i jeszcze doskonale pasują do wielu roślin, że kompozycje można tworzyć ciągle, zmieniając oblicza naszych rabat. Ja też jestem zwolennikiem tych roślin ;:108 Bratki i u mnie kwitną, ale niestety już nie są tak dostrzegalne jak wiosną i zagubiły się ze swym pięknem w gąszczu innych roślin :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko jestem pewna, że będziesz zadowolona z przeniesienia żurawek, wreszcie będziesz je mogła podziwiać :D
No i teraz zacznie się szaleństwo żurawkowe....... ;:224 :;230

Grzesiu u mnie bratki są widoczne, bo rosną na bardzo kolorystycznie niepozornej rabatce, miałam tam pienne róże, zimą przemarzły i wiosną wszystkie wykopałam, pozostały same iglaczki. Róż jeszcze nie dosadziłam- zrobię to wiosną, a brztki na tle iglaczków wyglądają ślicznie :D

Kwiatowe różności :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Grzegorz B

Post »

Te różowe kwiaty to pięciornik ?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No śliczny Twój różowy pięciornik :shock: - mój różowy i pomarańczowy jakieś bardzo blade

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Agnieszko , a może wiesz jak można skutecznie ukorzenić pięciornik?
Twój jest prześliczny! ;:108
A ja mam możliwość świsnąć żółtego od sąsiada , ale próbowałam już dwa razy ukorzenić , i pełna klapa! :roll:

:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”