Ogródek AGNESS cz.6
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.6
Uwielbiam bratki, ale jakbym posadziła 15 tysięcy to pewno też nie mogłabym na nich patrzeć. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Agnieszko, "mordki " bratków zawsze mnie rozczulają...ale dotąd też jakoś kojarzyły mi się z wiosną :P
Odrobina wiosny jesienią? Czemu nie! Pięknie wyglądają we wrześniowym ogrodzie
Odrobina wiosny jesienią? Czemu nie! Pięknie wyglądają we wrześniowym ogrodzie

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Bratki urocze! I kwitną od marca?
Niesamowite! U mnie nie chcą jakoś rosnąć
Może za sucho mają ...

Może za sucho mają ...
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Aguś. Pięknie Ci się poprzebarwiały żurawki. I niech ktoś powie, że one nie są śliczne. Bratki przepiękne - takie kolorowe. Muszę wiosną o nich pomyśleć.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie wybarwione żurawki kuszą wszystkich , są tak urodziwe ,że nie można im się oprzeć. A i bratki zachwycają.
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Te bratki to jak z obrazka, takie malownicze 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agnieszko
Na moment Cię zgubiłem przy zmianie wątku. Pięknie prezentuje się teraz Twój skalniak
I żurawki nawet na nim rosną
Wiem, że część odmian nadaje się do słońca ale zbyt wiele żurawek to u mnie nn i nawet nie wiem, które mógłbym przesadzić na rabaty.

Własnie, właśnie, takie ładne bratki to normalnie są do czerwca, potem się tak wyciągają i słabo kwitną...Co Ty robisz, że u Ciebie jest inaczej? Bratki to taka moja dawna fascynacja przez nie same zniszczona...Ich niewdzięcznym postępowaniem w drugiej części lata, dokładnie...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu, też myślę, że przy żurawkach nie ma wyjścia - trzeba polec

Grzesiu masz rację, tyle jest pięknych roślin, w których się zakochujemy, że aż trudno wymienić je wszystkie
Grzesiu wcale sie nie dziweię, że po takim sadzeniu nie masz ochoty patrzeć na bratki
Grażynko też tak myślę
Daluś, brateczki niesamowicie mnie zaskoczyły w tym roku, pobiły wszystkie rekordy kwitnienia,. przeważnie wyrzucałam je już czerwiec ,lipiec - a tym razem prześlicznie i bardzo obficie kwitną już 7 miesięcy, mnóstwo sie wysiało, tak, że mam sadzoneczki na przyszły rok, nie będę musiała kupować wiosną, a zawsze naprawdę dużo potrzebuję do wszystkich donic dookoła domu. Oby tylko dobrze przezimowały .
Izuś od marca
Najpierw mieszkały w donicach na tarasie i dookoła domu , później trafiły do ogrodu
Krysiu żurawki są bezkonkurencyjne, bajecznie zdobią ogrody o każdej porze roku, teraz to właśnie one najbardziej kolorują moje rabaty
Jolu , teraz żurawki są jeszcze piękniejsze niż wcześniej, jeszcze bardziej intensywne w barwach
Aniu, sporo bratków nasiało mi się, bardzo ciekawa jestem jakie będą miały kolorki
Jacku ja się kieruję zasadą, że do cienia wszystkie żurawki o zielonych i żółtawych odcieniach listków, a na słońce wszystkie o barwach czerwonych, bordowych, fioletowych, rudych, Jeżeli zdarzy się, że jakiemuś egzemplarzowi nie będzie to odpowiadało, to zawsze można przesadzić
, ale u mnie jak na razie sprawdza się to w 100 %
Martuś, ja sama nie wiem
one już w maju jak musiałam je wyjąć żeby posadzić pelargonie były powyciągane i nie bardzo ładne, ale miały jeszcze dużo kwitków, więc szkoda mi je było wyrzucić, postanowiłam powsadzać je do ogrodu, przecież w każdej chwili można wyrzucić
ale one odwdzięczyły mi sie , bardzo szybko krzaczki zagęściły się, zawiązały mnóstwo pąków i kwitną bez najmniejszej przerwy już tyle czasu. Ani razu po przesadzeniu nie nawożone 

Grzesiu masz rację, tyle jest pięknych roślin, w których się zakochujemy, że aż trudno wymienić je wszystkie

Grzesiu wcale sie nie dziweię, że po takim sadzeniu nie masz ochoty patrzeć na bratki

Grażynko też tak myślę

Daluś, brateczki niesamowicie mnie zaskoczyły w tym roku, pobiły wszystkie rekordy kwitnienia,. przeważnie wyrzucałam je już czerwiec ,lipiec - a tym razem prześlicznie i bardzo obficie kwitną już 7 miesięcy, mnóstwo sie wysiało, tak, że mam sadzoneczki na przyszły rok, nie będę musiała kupować wiosną, a zawsze naprawdę dużo potrzebuję do wszystkich donic dookoła domu. Oby tylko dobrze przezimowały .
Izuś od marca

Krysiu żurawki są bezkonkurencyjne, bajecznie zdobią ogrody o każdej porze roku, teraz to właśnie one najbardziej kolorują moje rabaty

Jolu , teraz żurawki są jeszcze piękniejsze niż wcześniej, jeszcze bardziej intensywne w barwach

Aniu, sporo bratków nasiało mi się, bardzo ciekawa jestem jakie będą miały kolorki

Jacku ja się kieruję zasadą, że do cienia wszystkie żurawki o zielonych i żółtawych odcieniach listków, a na słońce wszystkie o barwach czerwonych, bordowych, fioletowych, rudych, Jeżeli zdarzy się, że jakiemuś egzemplarzowi nie będzie to odpowiadało, to zawsze można przesadzić

Martuś, ja sama nie wiem

- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Aga , posłuchałam Twojej rady i wysadziłam na widoczek , moje 4 egzemplarze żuraweczek , 3 o czerwonych liściach i 1 krwistą!
Nareszcie będą widoczne , bo schowane były baaardzo , przed słoneczkiem, i zupełnie ukryte przed wzrokiem !
No i mam nowego bzika ,będę gonić z językiem po pas , by mieć WIĘCEJ!
, 

Nareszcie będą widoczne , bo schowane były baaardzo , przed słoneczkiem, i zupełnie ukryte przed wzrokiem !

No i mam nowego bzika ,będę gonić z językiem po pas , by mieć WIĘCEJ!

Piękne te żurawki, trudno wybrać najładniejszą, tyle w sobie mają wdzięku i takie dekoracyjne i jeszcze doskonale pasują do wielu roślin, że kompozycje można tworzyć ciągle, zmieniając oblicza naszych rabat. Ja też jestem zwolennikiem tych roślin
Bratki i u mnie kwitną, ale niestety już nie są tak dostrzegalne jak wiosną i zagubiły się ze swym pięknem w gąszczu innych roślin 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko jestem pewna, że będziesz zadowolona z przeniesienia żurawek, wreszcie będziesz je mogła podziwiać
No i teraz zacznie się szaleństwo żurawkowe.......
Grzesiu u mnie bratki są widoczne, bo rosną na bardzo kolorystycznie niepozornej rabatce, miałam tam pienne róże, zimą przemarzły i wiosną wszystkie wykopałam, pozostały same iglaczki. Róż jeszcze nie dosadziłam- zrobię to wiosną, a brztki na tle iglaczków wyglądają ślicznie
Kwiatowe różności

No i teraz zacznie się szaleństwo żurawkowe.......

Grzesiu u mnie bratki są widoczne, bo rosną na bardzo kolorystycznie niepozornej rabatce, miałam tam pienne róże, zimą przemarzły i wiosną wszystkie wykopałam, pozostały same iglaczki. Róż jeszcze nie dosadziłam- zrobię to wiosną, a brztki na tle iglaczków wyglądają ślicznie

Kwiatowe różności

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No śliczny Twój różowy pięciornik
- mój różowy i pomarańczowy jakieś bardzo blade
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Agnieszko , a może wiesz jak można skutecznie ukorzenić pięciornik?
Twój jest prześliczny!
A ja mam możliwość świsnąć żółtego od sąsiada , ale próbowałam już dwa razy ukorzenić , i pełna klapa!

Twój jest prześliczny!

A ja mam możliwość świsnąć żółtego od sąsiada , ale próbowałam już dwa razy ukorzenić , i pełna klapa!