Daje po oczach ta niebieska ostróżka

Ten dzielżan ma standardową wysokość, czyli ok.100-120cm. Jest ok.200 odmian dzielżanów, stąd moja determinacja znalezienia nazwy spada
 Ten dzielżan ma standardową wysokość, czyli ok.100-120cm. Jest ok.200 odmian dzielżanów, stąd moja determinacja znalezienia nazwy spada  

Żaden ze mnie fotograf ale zawsze coś tam da się wybrać wartego pokazania.
 Żaden ze mnie fotograf ale zawsze coś tam da się wybrać wartego pokazania.
 Bo  czytałam że dobrze rośnie na każdym stanowisku pod warunkiem że osłonięte od wiatru...napisz mi jak i gdzie u Ciebie rośnie ,masz go pierwszy rok
 Bo  czytałam że dobrze rośnie na każdym stanowisku pod warunkiem że osłonięte od wiatru...napisz mi jak i gdzie u Ciebie rośnie ,masz go pierwszy rok  Jak zimuje
 Jak zimuje 

. Pojechałem więc wczoraj do szkółki, by "się pocieszyć"
 . Pojechałem więc wczoraj do szkółki, by "się pocieszyć"  Przede wszystkim kupiłem wymarzoną kalinę Burkwooda. No to będzie pachniało na wiosnę
 Przede wszystkim kupiłem wymarzoną kalinę Burkwooda. No to będzie pachniało na wiosnę  Wskoczyła do samochodu jeszcze jedna kalina - ząbkowana 'Christom' o pięknych granatowych owockach. Lista wymarzonych kalin wcale się nie zmniejszyła, bo dopisałem kalinę wonną
 Wskoczyła do samochodu jeszcze jedna kalina - ząbkowana 'Christom' o pięknych granatowych owockach. Lista wymarzonych kalin wcale się nie zmniejszyła, bo dopisałem kalinę wonną  .
 .

...przypadkiem oczywiście tylko....kaski na nią brakło
 ...przypadkiem oczywiście tylko....kaski na nią brakło  Dzięki za info o liriope....muszę nabyc...
 Dzięki za info o liriope....muszę nabyc... 

Grażynko, nie miałem w planie kupować dwóch kalin, ale była okazja a krzak bardzo duży więc - tak wyszło
 Grażynko, nie miałem w planie kupować dwóch kalin, ale była okazja a krzak bardzo duży więc - tak wyszło  Potem poczytałem o jego pięknych owocach i przestałem żałować. Za to kalina Burkwooda "chodziła" za mną od roku. Tym moja radość większa
 Potem poczytałem o jego pięknych owocach i przestałem żałować. Za to kalina Burkwooda "chodziła" za mną od roku. Tym moja radość większa  

liriope ślicznie pokazane, moje też kwitnie już bardzo długo i pięknie sie rozrasta
 liriope ślicznie pokazane, moje też kwitnie już bardzo długo i pięknie sie rozrasta  a ostróżki....brak słów, cudo
 a ostróżki....brak słów, cudo 

Coś dużo tych zachwytów
 Coś dużo tych zachwytów  
  Dzielżanowi wyrastają kolejne pędy kwiatowe a zimowity musiałem podeprzeć kamieniami, bo je wiatr powyginał
 Dzielżanowi wyrastają kolejne pędy kwiatowe a zimowity musiałem podeprzeć kamieniami, bo je wiatr powyginał  Zaczynają też kwitnąć odmianowe ale do botanicznych jestem szczególnie przywiązany, bo z jednej cebulki już tyle kwiatków
 Zaczynają też kwitnąć odmianowe ale do botanicznych jestem szczególnie przywiązany, bo z jednej cebulki już tyle kwiatków  I dostałem go od Zanny
 I dostałem go od Zanny 
 To piękne krzewy i na pewno warte zachodu. Wcale się nie dziwię, że wskoczyły Ci do samochodu...
  To piękne krzewy i na pewno warte zachodu. Wcale się nie dziwię, że wskoczyły Ci do samochodu...