Na osobnej rabatce, na żwirku będą super wyeksponowane
 Na osobnej rabatce, na żwirku będą super wyeksponowane  U mnie trochę porozrzucane po całym ogrodzie.
 U mnie trochę porozrzucane po całym ogrodzie.Geniu, powtórzę to, co już usłyszałaś od innych - kilka małych traw na pewno by Ci się zmieściło
 Nie masz już trawnika, to przynajmniej jakieś małe turzyce, kostrzewy czy hakonechloe jako uzupełnienie bylin
 Nie masz już trawnika, to przynajmniej jakieś małe turzyce, kostrzewy czy hakonechloe jako uzupełnienie bylin  
 Dalu, masz takie piękne hortensje i inne rośliny, że nikt nawet nie zauważy, że czegoś w nim brakuje, np. traw
 Ale jak czujesz taką potrzebę, to wkomponuj je w swój ogród, np między żurawki na nowo powstałej rabacie z hortensjami.
 Ale jak czujesz taką potrzebę, to wkomponuj je w swój ogród, np między żurawki na nowo powstałej rabacie z hortensjami.Tak, areał mam spory ale czasu wciąż brak

Grzegorz, masz nie tylko trawy ale piękne kompozycje z nich, które zawsze podziwiam z zapartym tchem.
Dziękuję za chęć podzielenia się
 W takim razie przypomnę się. Czasem źdźbło wystarczy, by po roku mieć ładną kępkę. Tak właśnie stało się u mnie z imperatą
 W takim razie przypomnę się. Czasem źdźbło wystarczy, by po roku mieć ładną kępkę. Tak właśnie stało się u mnie z imperatą  
 Agnieszko, wrzosy też ładne więc dobrze, że zrobiłaś inaczej niż co roku
 Te kupowane w doniczkach chryzantemy lubią przemarzać więc patrzę na nie podejrzliwie. Lepsze są wypróbowane pobierane wprost z ogrodu.
 Te kupowane w doniczkach chryzantemy lubią przemarzać więc patrzę na nie podejrzliwie. Lepsze są wypróbowane pobierane wprost z ogrodu.Przemku, uniola jest wieloletnia. Tworzy ładny zwarty pokrój.
Mój bambus nie przemarza ani trochę. Jest bardzo ekspansywny więc obdaruję Cię nim chętnie.
U Hosera nigdy nie byłem. Zobaczyłbym z ciekawości ale bambusy mnie nie wciągają, bo bywają zbyt kłopotliwe.
Irenko, dziękuję
 To trzecia część traw, jakie posiadam ale moje zainteresowanie nimi wzrosło więc będzie ich przybywać.
 To trzecia część traw, jakie posiadam ale moje zainteresowanie nimi wzrosło więc będzie ich przybywać.Specjalnie dla Ciebie polskie nazwy:
bambus, turzyca rzędowa, kostrzewa niedźwiedzie futro, turzyca Morrowa, imperata cylindryczna, trzęślica modra, sesleria skalna, obiedka szerokolistna

Ma niepowtarzalny kolor jak na trawę.
 Ma niepowtarzalny kolor jak na trawę.

ogród Igi). Według mnie dobrym połączeniem są trawy z wiosennymi cebulowymi. Wtedy warto wybrać trawy lubiące sucho i przygotować jednolite przepuszczalne podłoże.
 ogród Igi). Według mnie dobrym połączeniem są trawy z wiosennymi cebulowymi. Wtedy warto wybrać trawy lubiące sucho i przygotować jednolite przepuszczalne podłoże.

,wykożystam to co radzisz przy budowie mojej trawiastej rabaty
 ,wykożystam to co radzisz przy budowie mojej trawiastej rabaty 

)
 )