Witaj, Małgosiu !
Znowu wpadłam z wizytą do twojego ogródka, a tu proszę, proszę - WIELKIE ZAKUPY !
Fajne te twoje nowe nabytki, zarówno z kiermaszu czy te z Biedronki !

Ja też dużo kupuję(niestety,kasy ciągle za mało) w Biedronce i raczej jestem zadowolona. Tulipany też kupowałam w zeszłym roku(hurtowe ilości) bo były przecenione na 1,50 za opakowanie. Śnieżniki, krokusy, narcyzy itp. czyli chyba wzięłam wszystko, co zostało na półce. Oczywiście, oglądałam cebulki, czy aby nie są wyschnięte lub spleśniałe. Większość kwitła wspaniale

. Ta ketmia, czyli hibiskus o różowym kolorze, który kupiłaś, był ostatnio pokazywany w programie "Maja w ogrodzie", w relacji z Targów "Zieleń To Życie" z sierpnia tego roku- jako mający największe kwiaty wśród tych roślin -ogromne jak talerz sporych rozmiarów ! Myślę,że w przyszłym roku twój egzemplarz też tak zakwitnie. Ja szukam natomiast bezskutecznie takiej nowości, jak hibiskus bylinowy, którego pędy zamierają całkowicie zimą, a odrastają wiosną. Nie przemarza !!!! Też był w relacji z tych targów. Masz też śliczne trawy ozdobne. Chyba to turzyca Buchannana(ta brązowa), zielona z białym brzegiem(?-nazwy nie znam) no i Red Baron. Mój Red BAron umarł po zimie no i koniec. ale kupię następnego -na wiosnę.
Pozdrawiam słonecznie (bo w tej chwili u mnie wyszło zza chmur prawdziwe

!!!
Cherry