Mój ogród przy lesie cz.3
-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie cz.3
Krzysiu dziękuję. 
Tajeczko :P twoja żabka siedzi na czymś zielonym, czy to jakaś trawa czy coś innego
fajnie wygląda
Nie masz w oczku żywych żab
u mnie wprowadziło się cztery, jedna jest okropna, działa mi na nerwy. Wiosną tak skrzeczała że spać się nie dało , nie chcesz jej przypadkiem

Nie masz w oczku żywych żab
Tajeczko świecznica super
karmnik ościsty -wygląda rewelacyjnie
- wpisany na listę chciejstw A czy dereń kwiecisty ci nie przemarza- bo chciałam zakupić, ale ktoś mnie "straszył" że ciężko znosi nasze zimy 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajeczko świecznica piękna, trawki cudo, ale już to wiesz, bo się nimi wciąż zachwycam
A zakochałam się w tej fotce z żabcią na karmniku ościstym
jest super 
A zakochałam się w tej fotce z żabcią na karmniku ościstym
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
TAJKO!
Trawy piękne a świecznica - cudo
Trawy piękne a świecznica - cudo
-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
O ja, świecznicy to szczerze zazdroszczę. Ale mam, mam 2 sadzoneczki od zeszłej jesieni, tego sezonu urosły może ze 3 centymetry, jadna miała maleńki kwiatostanik, sprzedawca uprzedzał, że to bylina dla cierpliwych, to poczekam.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Tajeczko
Pięknie kwitnie świecznica, a i trawki niczego sobie
Tych ostatnich nie posiadam, ale może kupię niebawem ze 2- 3 odmiany.
Nie cierpię zbierać igliwia!! Robię to tylko wiosną i latem- jesienią zostawiam i sprzątam dopiero po zimie
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pięknie kwitnie świecznica, a i trawki niczego sobie
Nie cierpię zbierać igliwia!! Robię to tylko wiosną i latem- jesienią zostawiam i sprzątam dopiero po zimie
Pozdrawiam Cię serdecznie
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Tajeczko ! Ładna ta świecznica ! Chciałabym mieć u siebie, ale ona chyba lubi wilgotną glebę, nie będzie ładna u mnie.
Fajnie masz obsadzone pnączami drzewa, lubię takie rozwiązania. Ten pstrokaty winobluszcz ciekawy...Czy jest tak ekspansywny jak ten zwykły ? Te pnącza są tak dekoracyjne jesienią..! Dlaczego rdest nie kwitł ? Zastanawiam się nad posadzeniem... A dławisz masz na słońcu ?Posadziłam go w cieniu, boję się,że będzie z nim marnie...A chcę żeby zasłonił mi brzydki widok.
Bardzo nastrojowy ten kącik z huśtawką ...
A glicynia na ściętej śliwie będzie piękna ! Jaki ma kolor kwiatów ? Ale mi się nazbierało pytań pnączowych...!
Zamęczę Cię dzisiaj pytaniami... Co to za trawy rosną koło różowych róż ? Ładnie to wyglada.
Fajnie masz obsadzone pnączami drzewa, lubię takie rozwiązania. Ten pstrokaty winobluszcz ciekawy...Czy jest tak ekspansywny jak ten zwykły ? Te pnącza są tak dekoracyjne jesienią..! Dlaczego rdest nie kwitł ? Zastanawiam się nad posadzeniem... A dławisz masz na słońcu ?Posadziłam go w cieniu, boję się,że będzie z nim marnie...A chcę żeby zasłonił mi brzydki widok.
Bardzo nastrojowy ten kącik z huśtawką ...
A glicynia na ściętej śliwie będzie piękna ! Jaki ma kolor kwiatów ? Ale mi się nazbierało pytań pnączowych...!
Zamęczę Cię dzisiaj pytaniami... Co to za trawy rosną koło różowych róż ? Ładnie to wyglada.
- Tajka

Aniu- Anna 11 witaj.
Dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie.
Nad oczkiem na zdjęciu z żabką jest karmnik ościsty, z powodu wilgoci zaczął porastać mchem.
Żabki mam w oczku, bardzo je lubię, ale w tym roku są jakieś płochliwe.
Chętnie przygarnę Twoją.
Aneczko- Anka_ karmnik jest pospolitą rośliną, jeśli jej nie dostaniesz, to się przypomnij.
Dereń kwiecisty rośnie u mnie od 4. lat , niby nie przemarza, ale jeszcze nie kwitł, jeśli na wiosnę nie zakwitnie, to jego ostatnia wiosna będzie.
Agniesiu- Agness dziękuję.
Krysiu- Goryczka witaj.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pozdrawiam serdecznie.
Mambo dziękuje, że mnie odwiedzasz.
Jeśli chodzi o świecznicę, to ubiegłoroczny nabytek, ładnie mi przezimowała, urosła chyba z 1m wys od ubiegłego roku, jeśli Twoja nie rośnie, to może spróbuj przesadzić do półcienia i w próchniczną glebę.
Pozdrawiam serdecznie.
Moniczko dziękuję, że o mnie pamiętasz.
Jeśli chodzi o te igły sosnowe, to jesienią także bym sobie je darowała, ale jeszcze niby lato i dużo bylin kwitnie, a sosny sypią igłami, jak późną jesienia, więc chcę, czy nie chcę muszę je zbierać.
Pozdrawiam serdecznie.
Izuniu- Tamaryszek dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Świecznica rośnie u mnie w półcieniu, w wilgotnej, próchnicznej ziemi i raczej kwaśnej.
Myślę, że takiej u Ciebie nie brakuje.
Nie mam z nią problemów, od ubiegłego roku urosła na 1 m wys.
Myślę, że winobluszcz o pstrych liściach jest trochę bardziej subtelny i tak szybko nie rośnie, jak jego botaniczni kuzyni, o zwykłych zielonych liściach.
Rdest Auberta może dlatego nie kwitł, gdyż zimą przemarzł do granicy śniegu, i pomimo, że wyrósł na kilka m wys, ale pąków kwiatowych nie zawiązał. Może kwitnie na 2. letnich pędach?
Moje dławisze odmiana męska Herkules i żeńska Diana rosną w pełnym słońcu, są bardzo ekspansywne, kilka razy w roku muszę je przycinać, nie wiem, jak się będą zachowywały w cieniu, rosnąć z pewnością będą, ale może będą miały mniej owoców.
Glicynia wg opisu ma mieć kolor jasnofioletowy, ale specjalnie nie liczę na jej kwitnienie, wiadomo, nasze wschodnie zimy, ale chodzi mi o to, żeby dawała cień.
Koło róż The Fairy rośnie Spartina michauxiana Aureomarginata.
Jest to dość ekspansywna trawa, muszę co roku ją ograniczać, chociaż jest bardzo dekoracyjna i nie wymarza.
Pozdrawiam serdecznie .
Dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie.
Nad oczkiem na zdjęciu z żabką jest karmnik ościsty, z powodu wilgoci zaczął porastać mchem.
Żabki mam w oczku, bardzo je lubię, ale w tym roku są jakieś płochliwe.
Chętnie przygarnę Twoją.
Aneczko- Anka_ karmnik jest pospolitą rośliną, jeśli jej nie dostaniesz, to się przypomnij.
Dereń kwiecisty rośnie u mnie od 4. lat , niby nie przemarza, ale jeszcze nie kwitł, jeśli na wiosnę nie zakwitnie, to jego ostatnia wiosna będzie.
Agniesiu- Agness dziękuję.
Krysiu- Goryczka witaj.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pozdrawiam serdecznie.
Mambo dziękuje, że mnie odwiedzasz.
Jeśli chodzi o świecznicę, to ubiegłoroczny nabytek, ładnie mi przezimowała, urosła chyba z 1m wys od ubiegłego roku, jeśli Twoja nie rośnie, to może spróbuj przesadzić do półcienia i w próchniczną glebę.
Pozdrawiam serdecznie.
Moniczko dziękuję, że o mnie pamiętasz.
Jeśli chodzi o te igły sosnowe, to jesienią także bym sobie je darowała, ale jeszcze niby lato i dużo bylin kwitnie, a sosny sypią igłami, jak późną jesienia, więc chcę, czy nie chcę muszę je zbierać.
Pozdrawiam serdecznie.
Izuniu- Tamaryszek dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Świecznica rośnie u mnie w półcieniu, w wilgotnej, próchnicznej ziemi i raczej kwaśnej.
Myślę, że takiej u Ciebie nie brakuje.
Nie mam z nią problemów, od ubiegłego roku urosła na 1 m wys.
Myślę, że winobluszcz o pstrych liściach jest trochę bardziej subtelny i tak szybko nie rośnie, jak jego botaniczni kuzyni, o zwykłych zielonych liściach.
Rdest Auberta może dlatego nie kwitł, gdyż zimą przemarzł do granicy śniegu, i pomimo, że wyrósł na kilka m wys, ale pąków kwiatowych nie zawiązał. Może kwitnie na 2. letnich pędach?
Moje dławisze odmiana męska Herkules i żeńska Diana rosną w pełnym słońcu, są bardzo ekspansywne, kilka razy w roku muszę je przycinać, nie wiem, jak się będą zachowywały w cieniu, rosnąć z pewnością będą, ale może będą miały mniej owoców.
Glicynia wg opisu ma mieć kolor jasnofioletowy, ale specjalnie nie liczę na jej kwitnienie, wiadomo, nasze wschodnie zimy, ale chodzi mi o to, żeby dawała cień.
Koło róż The Fairy rośnie Spartina michauxiana Aureomarginata.
Jest to dość ekspansywna trawa, muszę co roku ją ograniczać, chociaż jest bardzo dekoracyjna i nie wymarza.
Pozdrawiam serdecznie .
- Tajka

Dalszy ciąg krzewów o ozdobnych owocach.

Trzmielina Pospolita

Berberys Green Carpet

Berberys Thunberga Atropurpurea

Berberys Koreański

Irga Pozioma

Winnik Zmienny Elegans

Cis pośredni Hatfildii.

Trzmielina Pospolita

Berberys Green Carpet

Berberys Thunberga Atropurpurea

Berberys Koreański

Irga Pozioma

Winnik Zmienny Elegans

Cis pośredni Hatfildii.
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Tajko ale u ciebie ładne krzewy z owockami pozdrawiam 
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- ewamon

- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Tajko,wreszcie Cię znalazłam
Idę spacerować po Twoim pięknym ogrodzie.
Idę spacerować po Twoim pięknym ogrodzie.
- Tajka

Pestko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pozdrawiam serdecznie.
Ewuniu- Ewamon cieszę sie, że mnie odnalazłaś i odwiedziłaś mój ogród.
Nie jest tak piękny, jaki bym chciała, gdyż za mało czasu mu poświęcam.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
Ewuniu- Ewamon cieszę sie, że mnie odnalazłaś i odwiedziłaś mój ogród.
Nie jest tak piękny, jaki bym chciała, gdyż za mało czasu mu poświęcam.
Pozdrawiam serdecznie.
- Tajka

Pomimo końca lata, niektóre kwiaty ciągle kwitną, choć to już nie jest pełne kwitnienie.